Aracı 2 ay çalıştırmamak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aria26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
yamaç
Araç
2025 Golf 1.5 eTSI 116 Life
Herkese merhaba,

Golf 8,5 Life paket aracı iş seyahati sebebiyle 2 ay kapalı garajda tutmak zorunda kalacağım. Bu sürede akünün bitmesini istemediğimden ve arabayı da kimseye kullandırmak istemediğimden ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Akü kutup başını söksem hibrit sistem ve beyin zarar görür diye okudum bir yerde, başka bir çözüm var mıdır? Veya 2 ayda akü boşalır mı?

Herkese merhaba,

Golf 8,5 Life paket aracı iş seyahati sebebiyle 2 ay kapalı garajda tutmak zorunda kalacağım. Bu sürede akünün bitmesini istemediğimden ve arabayı da kimseye kullandırmak istemediğimden ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Akü kutup başını söksem hibrit sistem ve beyin zarar görür diye okudum bir yerde, başka bir çözüm var mıdır? Veya 2 ayda akü boşalır mı?

Arabayı bırakmadan önce çık bi uzun yol yap, aküyü iyice doldur, kendine gelsin.
Keyless var life pakette anahtarı arabanın dibine koyma, al götür uzak bi yere bırak ki araba sürekli anahtar arayıp pil emmesin.
2 ay çok rahat götürür.

Herkese merhaba,

aracın üstünü örtmeyin ve akü kutup başlarını sökün

;)aracın üstünü örtmeyin ve akü kutup başlarını sökün
Akünün kutup başını sökmek eski arabalarda olur da, yeni nesil araçlarda pek tavsiye edilmez.

Arabanın beyni kafayı yiyebilir, hata kaydı doldurur
Start-stop, hibrit sistemi falan ayarı şaşırır
Camlar, direksiyon, sensörler, adaptasyonlar resetlenir
Sonra da yok cam inmiyor, yok direksiyon sertleşti, yok arıza ışığı yandı diye uğraşırsın.

servise bunu sor dediklerimin dışında farklı bişey demeyecek ;)

Kapalı otopark gibi bir yerde park edilecekse, 2-3 haftada bir iki saat şarj edilebilir. Sonuçta klit, alarm aküden az da olsa güç çekiyor. Başka bir tesisat yoksa.

Golf 8 etsi aracımı akü sökük halde 3 gün beklettim birşey olmadı. Ekrana çıkan hata kodları da biraz sürünce kayboldu.
2 ayı bilmiyorum ama.

2 ayda bir şey olmaz. uzun yola da cıkmanıza gerek yok. 2 dk fren yapın baya dolduruyor zaten.

Herkese merhaba,

elektrik prizi varsa akü şarj alarak buna bağlı bırakabilirsiniz. ben olsam öyle yapardım.
Einhell Akü Şarj Cihazı CE-BC 4 M

2-3 yıllık taze/genç akü denebilecek bir akü 2 ay çalışmassa , akü ilk çalıstırmada çok yüksek ihtimal çalışır . Çalısmamazlık yapmaz

*AMA"

Akününün geriye kalan ömründen yenmiş olunur.

Toplamda 7 yıl gidecekse

Bu tip aracı uzun süreli yatırmalar akünün max ömründen yer. 6 yıla düşer ömür

Diyorlar ya ?

Her bir sigara ömürden 3 dk yiyormuş

Çok da önemli değil!

Doğarken

3 milyon km / 85 yıl garanti veren yoktu zaten

Herkese merhaba,

Ben de sürekli iş seyahatlerim dolayısı ile şehir dışında oluyorum. Zamanı değişiyor kimi zaman 1 hafta kimi zaman 1 ay. Eğer 1 haftadan uzun sürecekse işim Ben güvendiğim birisine arabanın anahtarını veriyorum ara ara kısa mesafelerde sürerek dolaşmasını istiyorum. Araba yatırma işinden nefret ederim.

Tecrübem yok ancak etsi da sorun yaşamanın temel sebeplerinden birisi akü iken etsi motorlu bir araca sahip olsam kesinlikle içimin rahat etmesi amacıyla yatırmazdım yine birine (ailenizden veya çok güvendiğiniz bir arkadaşınıza) verirdim anahtarı.

Ben de sürekli iş seyahatlerim dolayısı ile şehir dışında oluyorum. Zamanı değişiyor kimi zaman 1 hafta kimi zaman 1 ay. Eğer 1 haftadan uzun sürecekse işim Ben güvendiğim birisine arabanın anahtarını veriyorum ara ara kısa mesafelerde sürerek dolaşmasını istiyorum. Araba yatırma işinden nefret ederim.

Tecrübem yok ancak etsi da sorun yaşamanın temel sebeplerinden birisi akü iken etsi motorlu bir araca sahip olsam kesinlikle içimin rahat etmesi amacıyla yatırmazdım yine birine (ailenizden veya çok güvendiğiniz bir arkadaşınıza) verirdim anahtarı.
hocam kim olursa olsun versem daha çok aklım kalacak varsın akü bitsin ne yapalım. servise danışıp kutup başını sökme işini soracağım sorun olmaz derlerse son çare o

hocam kim olursa olsun versem daha çok aklım kalacak varsın akü bitsin ne yapalım. servise danışıp kutup başını sökme işini soracağım sorun olmaz derlerse son çare o
Ben de sizinle aynı fikirdeyim.
Trafiğe çıkıp risk altında olmasındansa varsın yata yata aküyü bitirsin.
Bir akü 5-6 bin tl...
Çoğu şehirde mobil çalışan akücüler var, arıyorsun yerinde değiştirip gidiyor
(gündüz ise ek ücret de almıyorlar)

Bu arada bu araçlar bize satılana kadar bir yerlerde uzunca süreler beklemiyor mu zaten ?
Tek tek akü kutup başlarını söktüklerini hiç sanmıyorum. Ya da 50 60 tane aracı tutup aküsünü tek tek şarj ettiklerini...

Ben de sizinle aynı fikirdeyim.
Trafiğe çıkıp risk altında olmasındansa varsın yata yata aküyü bitirsin.
Bir akü 5-6 bin tl...
Çoğu şehirde mobil çalışan akücüler var, arıyorsun yerinde değiştirip gidiyor
(gündüz ise ek ücret de almıyorlar)

Bu arada bu araçlar bize satılana kadar bir yerlerde uzunca süreler beklemiyor mu zaten ?
Tek tek akü kutup başlarını söktüklerini hiç sanmıyorum. Ya da 50 60 tane aracı tutup aküsünü tek tek şarj ettiklerini...
hocam kapalı oluyor her türlü elektronik devresi, teslimattan önce pdi aşamasında uyandırma yapıyorlar o yüzden bitmiyor...

Ben de öyle aracımı başkasına veren tiplerden değilim ancak babamdan veya abimden esirgeyecek halimiz yok hocam. Hani böyle birileri varsa ailenizde verin dedim.

Servise gidin transport modu (tra) aktifleştirmesi de talep edebilirsiniz. Uzun süreli araç yatışlarında tercih ediliyor. 👍🏻

Ben de öyle aracımı başkasına veren tiplerden değilim ancak babamdan veya abimden esirgeyecek halimiz yok hocam. Hani böyle birileri varsa ailenizde verin dedim.

Servise gidin transport modu (tra) aktifleştirmesi de talep edebilirsiniz. Uzun süreli araç yatışlarında tercih ediliyor. 👍🏻
Aynı öneriyle gelecektim zaten benden önce önerilmiş :)

Geri