Golf 7 yakıt göstergesi orantısızlık sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Vortex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Ömer
Araç
Golf 7 1.6 TDI ALLSTAR
Herkese iyi akşamlar golf 7 1.6 tdı allstar 2016 model araca sahibim aracımın resimde belirtmiş olduğum üzere yeşil renkli kısımdan full depoya 650 TL’ye doldu yani 11 litre ikinci gösterdiğim yeşil yerden tam depoya 700 TL’ye dolmuştu sizce sıkıntı ne olabilir bu sorunu yaşayanlar var mı çözümü nedir böyle kullanırsan bir sıkıntı olur mu bu kronik bir şey mi yani çoğu golf veya Volkswagen grubu araçlarla görülebilir bir şey mi

Ekli dosyalar

• IMG_9267.jpeg
    IMG_9267.jpeg
    175.4 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_9266.jpeg
    IMG_9266.jpeg
    179.5 KB · Görüntüleme: 19
Herkese iyi akşamlar golf 7 1.6 tdı allstar 2016 model araca sahibim aracımın resimde belirtmiş olduğum üzere yeşil renkli kısımdan full depoya 650 TL’ye doldu yani 11 litre ikinci gösterdiğim yeşil yerden tam depoya 700 TL’ye dolmuştu sizce sıkıntı ne olabilir bu sorunu yaşayanlar var mı çözümü nedir böyle kullanırsan bir sıkıntı olur mu bu kronik bir şey mi yani çoğu golf veya Volkswagen grubu araçlarla görülebilir bir şey mi
Yüksek ihtimalle pompacı arkadaş fiyatın küsüratını almak için ağzına kadar doldurmuştur depoyu ondan dolayıdır.

Bir gün pompacı arkadaş depo yaklaşık yüzde 70 doluyken 1300 liralık doldurmuştu bana. Normalde şehir içi 720 km civarı giderken 800 km gitmiştim o yakıtla. Ancak ağzına kadar doldurma işinin zararlı olduğu kanısındayım. Bundan dolayı pompacı arkadaşa tık ettiği zaman bırakın denmesi gerekiyor.

Upvote 0
Yüksek ihtimalle pompacı arkadaş fiyatın küsüratını almak için ağzına kadar doldurmuştur depoyu ondan dolayıdır.

Bir gün pompacı arkadaş depo yaklaşık yüzde 70 doluyken 1300 liralık doldurmuştu bana. Normalde şehir içi 720 km civarı giderken 800 km gitmiştim o yakıtla. Ancak ağzına kadar doldurma işinin zararlı olduğu kanısındayım. Bundan dolayı pompacı arkadaşa tık ettiği zaman bırakın denmesi gerekiyor.
Tık ettiği zaman durdu zaten ona rağmen böyle çıkıyor

Upvote 0
böyle kullanırsan bir sıkıntı olur mu
Hiçbir sıkıntı olmaz hocam.

O gösterge arasındaki birimler sembolik, kafaya takılacak birşey değil.

hatta full depodan yarıya inerken yaptığınız km yi yarıdan sıfıra kadar yapamazsınız, benzin deposunun şeklinden dolayı biraz fark olduğu söylenir.

Bu eski sistem göstergeyi özledim.
Yeni araçlarda ince bir beyaz çizgi koyuyorlar, takibi hiç zevkli değil.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260218_201549_Gallery.png
    Screenshot_20260218_201549_Gallery.png
    1.1 MB · Görüntüleme: 3
  • Screenshot_20260218_201710_Gallery.png
    Screenshot_20260218_201710_Gallery.png
    904.9 KB · Görüntüleme: 3
Upvote 0

Geri