Conti Premium Contact 7 vs Michelin Pilot Sport 5

Araç
Golf 7 Comfortline 1.6 TDI
Merhabalar,

Golf 7 aracımın lastiklerini değiştireceğim, bu iki lastik arasında kaldım ikisi için de takım halde 21 ve 22 bin olarak fiyatlar aldım. İkisinde de vade farksız taksit imkanım var. Şu anda aracımda alırken üzerinde bulunan Uniroyal Rainsport 5 ler var. Islak ve kuru zeminde memnunum aslında ancak artık yıprandı ve iyi bir lastikle değiştirmek istiyorum. Belirttiğim iki lastik ile ilgili araştırmalarımda memnun olan da var olmayan da var. Deneyimlerinizi veya farklı önerilerinizi öğrenmek isterim.

Hangisi ucuza geliyorsa onu seçebilirsiniz. İki lastik de aynı seviyede. PS5 bir tık daha gürültülü olabilir.

Merhabalar,

Golf 7 aracımın lastiklerini değiştireceğim, bu iki lastik arasında kaldım ikisi için de takım halde 21 ve 22 bin olarak fiyatlar aldım. İkisinde de vade farksız taksit imkanım var. Şu anda aracımda alırken üzerinde bulunan Uniroyal Rainsport 5 ler var. Islak ve kuru zeminde memnunum aslında ancak artık yıprandı ve iyi bir lastikle değiştirmek istiyorum. Belirttiğim iki lastik ile ilgili araştırmalarımda memnun olan da var olmayan da var. Deneyimlerinizi veya farklı önerilerinizi öğrenmek isterim.
Ben olsam Continental tercih ederdim.

Merhabalar,

dün 26 bine hepsiburadadan 2026 üretim michelin pilot sport 5 aldım. epeydir takipteydim. başka yerlerde biraz daha pahalı suan

Bende 245/40/18r ps5 var , lastikler çok yeni durumda değil ama ıslak/kuru yol tutuşundan çok memnunum. Çok ses yapıyor ama . Belki şimdi yeniden lastik alıcak olsam conti sport yada premium contact7 tercih ederim.

@thecoderman Hocam arasında kaldığınız lastikler çok eşdeğer değil. PS5 daha agresif kullanımlar için.

Karşılaştırılması gereken lastik çifti Continental Sport Contact 7 & Michelin pilot Sport 5 ya da Continental Premium Contact 7 & Michelin Primacy 5 olmalı.

İstanbul Bahçelievler'de Michelin bayisinden 22 bin fiyat aldım hocam 26 üretim.

Daloğlu Lastik 7.500 TL dedi 2026 için. ünsallar'a internetteki numaradan ulaşamıyorum. başka bayidende fiyat alacağım şimdi.
hepsiburada aracılığıyla aldığım yer kocaelindeki bayiydi

Bende 245/40/18r ps5 var , lastikler çok yeni durumda değil ama ıslak/kuru yol tutuşundan çok memnunum. Çok ses yapıyor ama . Belki şimdi yeniden lastik alıcak olsam conti sport yada premium contact7 tercih ederim.

@thecoderman Hocam arasında kaldığınız lastikler çok eşdeğer değil. PS5 daha agresif kullanımlar için.

Karşılaştırılması gereken lastik çifti Continental Sport Contact 7 & Michelin pilot Sport 5 ya da Continental Premium Contact 7 & Michelin Primacy 5 olmalı.

Continental daha çok önerildi, Premium Contact 7 ile Michelin Primacy 5 arasındayım şu an, Pilot Sport kullanacak kadar agresif bir kullanımım çok da olmuyor. Bir de sanırım daha sert bir lastik olduğundan sesli de oluyormuş. PC7 ve P5 arasındayım bu ikisinden hangisini önerirsiniz?

@thecoderman Hocam kullanmadığım için bişi diyemem ama tyrereview.com dan yorumlara bakabilirsiniz.

İki lastiğin de bir önceki serisini kullandım. (Premium Contact 6 & Michelin Primacy 4) Continental gerçekten çok sesliydi onun dışında bi sıkıntısını görmedim. Ama Michelin muazzam bir lastikti özellikle konfor anlamında.

Geri