Front asist proaktif yolcu koruma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bf417
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bf417

Katılımcı Üye

İsim
sedat küçük
Herkese merhaba 2 yıllık a3 serüveninden sonra daha önceki golf 7 aracımı her anlamda aratan beni aldığıma pişman eden a3 ü verip 2024 passat varianta geçtim. Araçtan genel anlamda memnunum fakat kışlık lastik değişiminden sonra front asist ve proaktif yolcu koruma hatası almaya başladım. Kışlıklar 225 45 17 aracın üzerinde 215 55 17 vardı.
Daha önce lastik değişimi sonrası böyle hatalarla karşılaşan oldu mu acaba?

Herkese merhaba 2 yıllık a3 serüveninden sonra daha önceki golf 7 aracımı her anlamda aratan beni aldığıma pişman eden a3 ü verip 2024 passat varianta geçtim. Araçtan genel anlamda memnunum fakat kışlık lastik değişiminden sonra front asist ve proaktif yolcu koruma hatası almaya başladım. Kışlıklar 225 45 17 aracın üzerinde 215 55 17 vardı.
a3 kaç modeldi

Hayırlı olsun.

İlk defa duydum böyle bir şey. Yere daha yakın olduğu için yapıyor olabilir mi böyle bir şeyi?

Senin aracında ortaya çıkan Front Assist ve Proaktif Yolcu Koruma hatasını verme sebebi lastik çapındaki değişimdir.

Hayırlı olsun.

İlk defa duydum böyle bir şey. Yere daha yakın olduğu için yapıyor olabilir mi böyle bir şeyi?
Bu sistemler tekerlek hız sensörlerinden gelen veriye dayanır. Eğer lastik çapı değişirse:
Sensör aracın hızını yanlış ölçer
ECU (araç beyni), radar ve sensör verileri arasında tutarsızlık algılar
Bu yüzden sistemde hata mesajı ortaya çıkar

O zaman mecbur lastik değişimi yapacaz serviste yazılım güncellediler donanımsal bir arıza yok dediler akü sağlam lastikten başka bir şey aklıma gelmiyor

Sorununuz lastik ölçüleri olmalı. %5 fark var. Ancak yazılımdan aracın lastik ölçüleri değiştirilebliyor diye hatırlıyorum ben. Servisin böyle baştan savıp bir şey yok araçta demesi üzücü.

Passat / Golf Alltrack gibi araçların lastikleri normal golflere göre bır tık daha büyük. Buna dikkat etmek gerekiyor. Hem yasal sınır hemde üretici tavsiyesi doğru hatırlıyorsam %2 ye kadar.

Bu sistemler tekerlek hız sensörlerinden gelen veriye dayanır. Eğer lastik çapı değişirse:
Sensör aracın hızını yanlış ölçer
ECU (araç beyni), radar ve sensör verileri arasında tutarsızlık algılar
Bu yüzden sistemde hata mesajı ortaya çıkar
Bu kadar akıllı arabalar buna da adepte olabilmeli bence. Tabi en başından doğru lastik de takılmalı ama o ayrı.

Oktay hocam ve Chnkekn hocam yazmış gerçi.

İki lastik arasındaki fark yüzde 5 i geçiyor hocam.

Lastiğinizin yüksekliği 3,3 cm daha küçük.

Aracın yüksekliği de farketmiştir 1,65 cm daha aşağıdadır, farketmemişsinizdir belki.

Lastik çevresi de 10,7 cm küçülmüş,
Km hız sayacı da çok fazla etkileniyor.
Hız sınırlarına dikkat, kadran 110 iken aslında siz 115 km hızda gidiyorsunuz.

Aracın bu yüzden sapıtması olağan gibi görünüyor

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260215_163421_Opera.jpg
    Screenshot_20260215_163421_Opera.jpg
    47.8 KB · Görüntüleme: 8
allah allah. golf 7 nasıl 2023 a3 den iyi olabilir 🤨. ne sorun yaşadınız
Yalıtım polo düzeyinde yolda ne varsa ses içinde iç mekan arka diz mesafesi yine b sınıfına yakın ve basık golfün arka diz mesafesi gayet iyiydi.Arabanın burnu uzun iç mekan sadece ön iki koltuğa göre arkadakiler baksın başının çaresine denilmiş.Bagaj havuzunda golfte olan siyah yalıtım malzemesinden bile çalmışlar stepne olan kısımda yalıtım malzemesi yok. Koltuklarda sırt ve baldır destekleri zayıf 2015 highline golfe oturunca gömülme hissiyatı vardı.Araba 2023 model donanım sline harici golf life paket kısacası audi a4 ten başlıyormuş

Geri