Kaput Keçesi Gerekli mi?

Bir de araştırınca alt muhafaza da konulmadığını öğrendim. Bunu da almamı tavsiye eder misiniz?

Bir de araştırınca alt muhafaza da konulmadığını öğrendim. Bunu da almamı tavsiye eder misiniz?
Alt muhafaza motorun yağmurdan-çamurdan korur, hava akışını düzenler yakıt tüketimine katkı sağlar,

Kaput keçesi için anladığın kadarıyla internet satıcıları ve dışardaki sanayideki parçaçılardan fiyat almışsınız, Yetkili servisten de fiyat almanızı öneririm,

Yetkili servisin vereceği fiyat üzerinden aracınız 5 yaş üstü olduğu için yedek parçalarda ve işçiliklerde %25 indirim hakkınız olduğu için yetkili servisten fiyat almanızda yarar var.

Yan sanayi kaput keçesi kullanmayı düşünenler ?

Bu yan sanayi ürünün kaput içi bölgedeki yüksek sıcaklıklara dayanma , alev almama yanmama gibi kriterleri karşıladığından emin olun öyle alın

Allah bilir orjinali yetkili serviste 9800 liradır. (Bu da tam enayilik olur)

Kaput keçesi çok şart mı acaba 🤔🤔

Bir akrabam cupra formentor aldı 1.5 etsi. Araçta haliyle kaput keçesi yok. Ancak motor sesi anlamında kaput keçesi olan 1.5 tsi golf ile fark hissedemedim.

Evet fark vardır ancak buram buram gelen motor sesi yok.

Sanayi üretiminde olan kaput keçelerinden uzak durulmalıdır kaş yapayım derken göz çıkartırsınız tehlikelidir konumu ve malzemesi itibariyle..

Orijinal sorgulanmalıdır ancak absürt bir fiyatla karşılaşabilirsiniz. Çok rahatsız etmiyorsa kalabilir açıkçası. Ki rahatsız edeceğini sanmıyorum.

@Savatage hocamızın değindiği gibi bu tür ürünlere dikkat etmek gerekir. Kaput keçesi çok sorun olmasa da motor kapağına özellikle dikkat etmek gerekiyor. Uygun malzeme den yapılmayan ürünler yangın sebebi bile olabilir.

Geçmiş te bu bu durum orijinal vw kapaklarda da meydana gelmişti (üretim hatası) ve bazı ülkelerde yanan araçlardan sonra Volkswagen bazı araçları servis merkezlerine çağırıp motor kapaklarını sökmüşlerdi.

Tüm camların, kapıların kapalı olduğu durum için konuşuyorum; kaputtaki keçenin sağladığı ses izolasyonu kabin içerisinde büyük etkiler yaratacak bir izolasyon değildir. Motor sesini dışarıya daha az vermesine etkisi vardır, kabin içerisine giden motor sesinin büyük kısmı zaten firewalldan geçiş yapar.
Araçların ses yalıtımında fark yaratan izolasyonlar çoğunlukla yol sesini ve sac titreşim/yansımalarını elimine etmek için yapılan izolasyonlardır.

Yani aracınızın kaputunu açtığınızda orada keçe görmek sizi mutlu edecekse tabiki de takın mümkünse orjinal değilse güvenilir malzemeden üretilmiş bir ürün farketmez.
Dikkat çekmek istediğim nokta bu keçeyi kabin ses yalıtımını iyileştirmek için takmak istiyorsanız sonuç sizi mutlu etmez.

Geri