Tavan Boya Atması ve Pas

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alisahin1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Ali
Araç
Passat B8
Herkese selam aracın tavanıyla ufak sorunlar yaşıyorum görseller ekte olacak çözüm önerisine açığım.

Özellikle pas yapan kısım için ne yapılabilir çoğu araçta tavan oluklarında kauçuk fitil var bunlarda yok buraya kauçuk yaptırsam sorunun önüne geçilir mi?

IMG_3036.png

IMG_3035.png

IMG_3034 2.png

Herkese selam aracın tavanıyla ufak sorunlar yaşıyorum görseller ekte olacak çözüm önerisine açığım.

Özellikle pas yapan kısım için ne yapılabilir çoğu araçta tavan oluklarında kauçuk fitil var bunlarda yok buraya kauçuk yaptırsam sorunun önüne geçilir mi?

IMG_3036.png

IMG_3035.png

IMG_3034 2.png

Araç kaç model hocam

IMG_3036.png

IMG_3035.png

IMG_3034 2.png

12 yıl pas garantisi sadece sac içten çürürse
3 yıl boya garantisi boya atması, kabarma vs. için.
Kitapçıkta yazan bu.
Bu durum %99 garantiye girmez.
Araç çok düşük km + full yetkili servis bakımlıysa, nadiren iyi niyetle lokal boya yapabiliyorlar, ama zor.

Büyük ihtimal kendin yaptıracaksın gibi duruyor
Pas temizliği + lokal boya + U kanal kauçuk fitil + koruyucu wax

Benzeri bende oldu. İnceledi doğuş reddetti. Cam değişmiş ise camı telle çıkarırken boyayı söküyorlar. İçten pas yapmaya başlıyor 5-6 yıl sonra boya atıyor paslanıyor.

Uzay Oto da cam değişimi yapmış olduğum halde kullanıcı hatası diyerek reddettiler.

Sizin araç geçmişinde de cam değişimi var ise sorun ondan kaynaklanıyor olabilir.

Araç kaç model hocam
2011 Model aracım. Ön kısımdaki rötuş boyasıyla kapanıcak boyutta pas kısmı da çok çok ince yakından görülüyor sadece lokal boya yapılırsa satarken zorluk yaşayacağımı düşünmüyorum çelik rötuşçuları ziyaret etmekte fayda var.
Benzeri bende oldu. İnceledi doğuş reddetti. Cam değişmiş ise camı telle çıkarırken boyayı söküyorlar. İçten pas yapmaya başlıyor 5-6 yıl sonra boya atıyor paslanıyor.

Uzay Oto da cam değişimi yapmış olduğum halde kullanıcı hatası diyerek reddettiler.

Sizin araç geçmişinde de cam değişimi var ise sorun ondan kaynaklanıyor olabilir.

Cam değişimi hiç olmadı araçta tazikli suyla kalktığını düşünüyorum boyanın.

2011 Model aracım. Ön kısımdaki rötuş boyasıyla kapanıcak boyutta pas kısmı da çok çok ince yakından görülüyor sadece lokal boya yapılırsa satarken zorluk yaşayacağımı düşünmüyorum çelik rötuşçuları ziyaret etmekte fayda var.

Cam değişimi hiç olmadı araçta tazikli suyla kalktığını düşünüyorum boyanın.
Lokal yaparsan yine 1 seneye aynısı olucak
Üstte yazdığım aşamaları yaptır derim

Geri