Golf 8.5 Alarm Problemi

İsim
Mert
Araç
VW Golf 8,5 Life 2025
Arkadaşlar 8.5 aracım 4 aylık 1900 kmde daha bugün arabayı park ettim işe geldim uzaklaştım 2 dk sonra ötmeye başladı tekrar gittim kapıları açıp kapadım bagaj kaput camlar vs her şeyi kontrol ettim ama yine uzaklaştım ve 2 dk sonra ötmeye başladı ve bunu en az 4-5 kez yaptı. Başına böyle bi şey gelen var mı? Problemi bir türlü anlayamadım en son servise gidicem ama var mı yaşayan ya da çözümünü bilen bi bilgi yardımınıza ihtiyacım var.

bir kapı açık olduğunda veya tam kapalı olmadığında uzaklaşırsanız ötüyor ama bu standart açık gelmiyordu media dan açıyorduk.

bir kapı açık olduğunda veya tam kapalı olmadığında uzaklaşırsanız ötüyor ama bu standart açık gelmiyordu media dan açıyorduk.
Anahtar uzaklaşınca olan alarmı diyorsunuz evet onu biliyorum ama kapıları tam kapatıp kitliyorum. Ekranda uyarır hani kapı açık kaldı vs öyle bir durum da yok. Alarmı ekrandan da kapatamıyoruz galiba.

Aynı sorunu iki ay önce yaşadım.Benim sorun iki saat sürdü.Servise gittim, alarmdan anlayan kimse yok, kapattıramadım:).Reset atalım dediler, reset atana kadar kendiliğinden düzeldi.Aracı kapattığınızda ekranda iç mekan kontrol diye bir seçenek çıkıyor, alarm buradan kapanıyormuş.Bende işe yaramadı.Servis ilk defa başımıza geliyor dedi.Pek bu tarz sorunlardan da anladıklarını sanmıyorum.

Aynı sorunu iki ay önce yaşadım.Benim sorun iki saat sürdü.Servise gittim, alarmdan anlayan kimse yok, kapattıramadım:).Reset atalım dediler, reset atana kadar kendiliğinden düzeldi.Aracı kapattığınızda ekranda iç mekan kontrol diye bir seçenek çıkıyor, alarm buradan kapanıyormuş.Bende işe yaramadı.Servis ilk defa başımıza geliyor dedi.Pek bu tarz sorunlardan da anladıklarını sanmıyorum.
Bende dediğiniz gibi iç mekan kontrolünü kapatıp denedim ona rağmen sorun devam etti. Şimdi ötmedi bakalım işteyim öğlen tekrar yanına gidip bi kontrol edeceğim. Çift kilit tuşuna basınca farklı bir ses çıkarıp galiba sensörleri devredışı bırakıyormuş onu deneyeceğim bir de. Yol yardımdan destek verdiler onlar da ilk defa karşılaştık dediler şaka gibi gerçekten. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Rica ederim.Ben epey söylendim serviste.Servis menü dışında alarm kapatmayı bilmiyor.Uzaklaşınca otomatik kapatmayı devre dışı bırakmıştım, bu ayarlarla oynamayın diyerek servisten uğurladılar:)

Rica ederim.Ben epey söylendim serviste.Servis menü dışında alarm kapatmayı bilmiyor.Uzaklaşınca otomatik kapatmayı devre dışı bırakmıştım, bu ayarlarla oynamayın diyerek servisten uğurladılar
Hahaha sağolsunlar müthiş öneri ayarlarla oynamayın 😂

@Leonardo34
Golf 8,5 ‘larda iç denetimli Alarm sistemi vardır,

İç denetimli alarm ne demek..? Aracın içinde sensörler mevcuttur, bu sensörler içerde en ufak bir hareket algıladıkların da alarm devreye girer ve ötmeye başlar,

Olası senaryo; aracın içine böcek, örümcek veya sinek vs.. girmiş ise bundan kaynaklı alarm devreye girmiş olabilir, iç denetim sensörleri oldukça hassastır.,

Mecbur kalmadıkça aracı serviste kurcalatmayınız, deneme yanılma yöntemiyle sorunu çözeyim derken başka bir şeyi bozuyorlar.

Arkadaşlar 8.5 aracım 4 aylık 1900 kmde daha bugün arabayı park ettim işe geldim uzaklaştım 2 dk sonra ötmeye başladı tekrar gittim kapıları açıp kapadım bagaj kaput camlar vs her şeyi kontrol ettim ama yine uzaklaştım ve 2 dk sonra ötmeye başladı ve bunu en az 4-5 kez yaptı. Başına böyle bi şey gelen var mı? Problemi bir türlü anlayamadım en son servise gidicem ama var mı yaşayan ya da çözümünü bilen bi bilgi yardımınıza ihtiyacım var.
Benim araçta şideetli gök gürültüsünde alarm devreye giriyordu. Servise götürdüm. her şey normal sorun yok dediler. aracın alarm özelliği kapatamayız dediler. Aracı stop ettiğimde iç mekan denetimini kapattığımda bu sorun olmuyor artık. Ama her defasında kapatmam gerekiyor

Benim araçta şideetli gök gürültüsünde alarm devreye giriyordu. Servise götürdüm. her şey normal sorun yok dediler. aracın alarm özelliği kapatamayız dediler. Aracı stop ettiğimde iç mekan denetimini kapattığımda bu sorun olmuyor artık. Ama her defasında kapatmam gerekiyor
Kitapçığında yazana göre anahtardan kitldikten sonra 1 dakika içinde tekrar kilitleme tuşuna basarsan tek seferlik devre dışı kalıyormuş

Geri