Kaputtan Duman yada Buhar çıkması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan victory_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

victory_

Üye
İsim
Zafer
Araç
Golf7
Herkese selamlar bugün yoğun yağmurda ilk defa dikkatimi çeken bir durumla karşılaştım yağmur yağarken dikkat ettim kaputtan duman yada buhar gibi bir durum oluştuğunu gördüm ilk defa böyle bir seye denk geldim dikkatimi çekmemişti hararet 90 yag sıcaklığı 90 da idi .İnternetten baktığımda durumun normal olduğunu gördüm yağmur damlasının buharlaşması sonrası bu durum oluşuyormuş.

Herkese selamlar bugün yoğun yağmurda ilk defa dikkatimi çeken bir durumla karşılaştım yağmur yağarken dikkat ettim kaputtan duman yada buhar gibi bir durum oluştuğunu gördüm ilk defa böyle bir seye denk geldim dikkatimi çekmemişti hararet 90 yag sıcaklığı 90 da idi .İnternetten baktığımda durumun normal olduğunu gördüm yağmur damlasının buharlaşması sonrası bu durum oluşuyormuş.
O da bir şey mi ben bisikletle yokuş çıkınca kafamı gör sen nasıl buhar çıkıyor 😆

Durarken az az oluyorsa normaldir muhtemelen. Eksiltme falan yoksa arabada yola devam

Bu gün aynı durum başıma geldi normal hocam. benimde hararet 90 dı kaputu kaldırıp baktım hiç bi sıkıntı yok

kaput altındaki yalıtım malzemeniz var mı?

Benim aracımın kaputunda ppf var 1.6 TDI aynısı benim aractada oluyor hocam

Benim araç 24 model passat b9. Aynı durum bende de oluyor . Sağ tarafta özellikle. Normal diye düşünüyorum . Ama eski b8 se olmazdı. Dikkat ettim kaput altı yalıtımı bunda daha ince ve kaputta daha ince gibi duruyor . Motor sıcaklığını daha çok hissediyor demekki.

Benim araç 24 model passat b9. Aynı durum bende de oluyor . Sağ tarafta özellikle. Normal diye düşünüyorum . Ama eski b8 se olmazdı. Dikkat ettim kaput altı yalıtımı bunda daha ince ve kaputta daha ince gibi duruyor . Motor sıcaklığını daha çok hissediyor demekki.
Aynen bende de sağ tarafta oldu kaputu elledigimde buhar oluşacak sıcaklık yoktu normaldi

Geçen gün benimde dikkatimi çekti. Benim aracımda 1.2 ve kaput altı izolasyon malzemesi var. Özellikle sağ taraftan güçlü bir buhar yükseldiğini gördüm, ilk başta şaşırmıştım.

Basit fizik bu

sıcaklık + su = buhar

Dediğim gibi spor yaparken falan illa yasamışsınızdır. Yer ile atılan su soğuk havada buharlaşıyor vücut sıcak olduğu için. Aynı mantık.

Geri