1.4 tsı caxa mı 1.4 tsı ckm mi ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Rizelii
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Mursel
Araç
Golf
Arkadaşlar öncelikle Selamın Aleyküm, 2011 golf 6 caxa motor aracım piston kırması ve bloğun daha önceden ellenmesinden dolayı yeni sandık motor almak zorunda kaldım. Şuanda sıfır sandık ckm kodlu motor aldım ve 3300 km yol yapmış bulunmaktayım. Ckm motor caxa göre piston sekman revize edilmiş daha güvenli olduğu falan söyleniyor, motor geldiğinde montaj yapmadan önce, ustanın söylediği motorun arka tarafında twinturbo için bağlantı yerlerinin bulunduğunu söyledi, twinturbo bağlantısı yapılırsa 160, 180 hp güç alınabilir diye anlattı, bu motoru almanyadan getirttim. Şimdi ckm ile caxa arasındaki farkı bilen arkadaşlar yorumlayabilir mi, ustanın dedikleri doğru mu ?

Sadece blok mu geldi yoksa komple motor mu? Kablo demeti ve ECU da geldi mi yoksa sizinki mi uyarlanacak?

Benim bulduğum bilgilere göre;

Bağlantısı yapılırsa değil, motor orijinal de zaten 160hp olarak Passat/CC gibi araçlarda kullanılmış ve yine orijinalde multi yakıt desteklediği belirtilmiş. Yani dizel haricinde diğer hepsiyle çalışıyor. ECU olarak ikiside Boch ancak kodları farklı görünüyor. Ayrıca eski motorunuz Euro4 iken bu Euro5. Turbo olarak BorgWarner 5303-970-0099 kullandığı görünüyor.

Eğer mümkünse tavsiyem motoru orijinaline sadık kalarak toplatmaya çalışın.

Sadece blok mu geldi yoksa komple motor mu? Kablo demeti ve ECU da geldi mi yoksa sizinki mi uyarlanacak?

Benim bulduğum bilgilere göre;

Bağlantısı yapılırsa değil, motor orijinal de zaten 160hp olarak Passat/CC gibi araçlarda kullanılmış ve yine orijinalde multi yakıt desteklediği belirtilmiş. Yani dizel haricinde diğer hepsiyle çalışıyor. ECU olarak ikiside Boch ancak kodları farklı görünüyor. Ayrıca eski motorunuz Euro4 iken bu Euro5. Turbo olarak BorgWarner 5303-970-0099 kullandığı görünüyor.

Eğer mümkünse tavsiyem motoru orijinaline sadık kalarak toplatmaya çalışın.
Sandık motor olarak geldi, ecu, turbo, marş, şarj ve elektrik tesisatları hariç. Motoru araca bağladık ve şuanda bir sorun problem yok gayet sağlıkle ve şuan 3300 km’de. Ckm motorlar Caxa’lara göre revize edilmiş piston sekman olarak güçlendirilmiş diye araştırdım, doğrumudur hocam. Ama araç ecusunda yazılım olarak hiç bir güncelleme yapılmadı, araç motoru şuan caxa verilerine göre çalışıyor. Yazılım tarafını yaptırmalımıyım

Sandık motor olarak geldi, ecu, turbo, marş, şarj ve elektrik tesisatları hariç. Motoru araca bağladık ve şuanda bir sorun problem yok gayet sağlıkle ve şuan 3300 km’de. Ckm motorlar Caxa’lara göre revize edilmiş piston sekman olarak güçlendirilmiş diye araştırdım, doğrumudur hocam. Ama araç ecusunda yazılım olarak hiç bir güncelleme yapılmadı, araç motoru şuan caxa verilerine göre çalışıyor. Yazılım tarafını yaptırmalımıyım

Bloklar aynı olsa da VAG grubunda belirttiğiniz gibi güce göre iç parçaları farklı kullanıyorlar. Piston kolları, eksantrik mili vs. Sizinki de böyle olmalı. Serinin yüksek güclüsü olduğu için iç parçalar diğerlerinden farklıdır.

Motoru sizin eski parçalar ile topladılarsa şuan güç durumu nedir bilmek zor.

Ayrıca enjektörler, enjeksiyon sistemi, yakıt pompası, turbo vs. farklı olduğu için yine bir muamma söz konusu. Mesela yakıt pompanız 160hp için yeterli beslemeyi yapabilecek mi? Yada turbonuzun sağlıklı çalışacağı max basınç nedir.

Eğer imkan varsa bir yazılım yeri ile görüşün. Aracı bir test yapsınlar. Şuan ki gücünü öğrenmiş olursunuz. Hemde yazılım yaptırırsınız.

Ancak hazır dosya kullanan yerler bu işi düzgün yapamayacaktır.

hocam araç motoru toplanmadı, komple yenisi ile değiştirildi. Ckm kodlu sandık motor takıldı arabaya. Benim merak ettiğim, CKM kodlu motorlar CAXA kodlu olanlara göre, piston sekman biyel kolları falan güncellendirilmiş daha iyi olan versiyonumu ?

Hocam motoru yenisiyle değiştirdiler de çevre bileşenleri sizinkiler değil mi? Yakıt pompası 122hp motorun, turbo sizin 122hp motorun, ECU 122hp motorun, enjektörler 122hp motorun. soğutucu 122hp motorun. Ben buna toplamak diyorum. Yanlış anlamayın.

Evet bir önceki mesajımda belirttiğim gibi iç parçalar 122hp olandan farklı ve daha dayanıklı.

Hocam motoru yenisiyle değiştirdiler de çevre bileşenleri sizinkiler değil mi? Yakıt pompası 122hp motorun, turbo sizin 122hp motorun, ECU 122hp motorun, enjektörler 122hp motorun. soğutucu 122hp motorun. Ben buna toplamak diyorum. Yanlış anlamayın.

Evet bir önceki mesajımda belirttiğim gibi iç parçalar 122hp olandan farklı ve daha dayanıklı.
Evet çevre bileşenleri dediğiniz gibi caxa ait 122 hp hepsi. Tamam şimdi oldu, bu motora orjinal hibrit turbo yazılım down pipe açık hava filtresi gibi değişiklikler yapsam günlük kullanım için, 160-180 hp gibi bir güç hedeflesem, Ckm bu güçlerde problem yaşar mı hocam, bu konuda fikriniz ve bilginiz nedir. Araç top speed yada roll’de falan koşmayacak. Sadece ara gazlamalar ve sollamalar için tadımlık günlük kullanım düşünüyorum, bu değişikliklerde ckm sıkıntı yaşarmı piston sekman biyeller falan sorun çıkartabilir mi?

Amerikan şirketi bu motor için 200hp üzeri güçler için Stage2-3 yazılımları sunuyor. 160-180hp civarı çok rahat karşılar.

Amerikan şirketi bu motor için 200hp üzeri güçler için Stage2-3 yazılımları sunuyor. 160-180hp civarı çok rahat karşılar.
Hocam bu bilgilere nerden ulaştınız, ben bulamadım banada söylermisiniz 😅

Geri