Çamurluk üstü davlumbaz içi poşet nedir? Ne işe yarar?

Salih_Sayin

Katılımcı Üye

İsim
Salih
Yaklaşık 1 ay önce ön far ile uğraşırken çamurluk üstünde fara doğru çıkmış bir poşet gördüm. Poşet baya dışarı çıkmıştı fara doğru. Çekince geldi. Bu poşet nedir? Ne işe yarar? Alınması veya olmaması durumunda ne gibi sonuçları olur?
Benim araç 13 yaşında 14 gidiyor. Yıllardır oradaydı sanırım. Çıkarınca baya yıpranmış ve yırtıklar falan vardı. Biraz araştırdım ama neredeyse hiç bir şey bulamadım.

Var o poşet. Bırakın yerinde dursun. Orijinali öyle.

Çamurluk içlerinde olur orijinalinde vardır. çamurluk değiştiğinde genelde kaportacılar koymayı unutuyor çoğu araçta vardır.

Aşağıdaki gibi bir şey ise bulduğunuz bu ses yalıtım/izolasyon malzemesi. Yani Volkswagen mühendislerine göre. :LOL:

1000065855.webp

Aşağıdaki gibi bir şey ise bulduğunuz bu ses yalıtım/izolasyon malzemesi. Yani Volkswagen mühendislerine göre. :LOL:

1000065855.webp
Evet bunun gibi bir seydi. Ama icinde bir sey kalmamisti. Yenisini almak gerekir mi? Cikardim cunku cikmisti ve sadece poset kalmis gibiydi. Sanki biraz daha ses aliyor arac . Yada psikolojik bir sey bendeki.

Evet bunun gibi bir seydi. Ama icinde bir sey kalmamisti. Yenisini almak gerekir mi? Cikardim cunku cikmisti ve sadece poset kalmis gibiydi. Sanki biraz daha ses aliyor arac . Yada psikolojik bir sey bendeki.

Burada fiyatı 4-5€ görünüyor o da 200-250tl falan yapar. Servise bir sorabilirsiniz ona göre değip değmeyeceğine karar verirsiniz.

Ben olsam bir döşemeciye falan bir parça sünger sorardım, belki bedava bile verirler. Ancak yansıtma/dağıtma işlevini yerine getirmesi için gözenekli sünger olmalı. Sonra kilitli buzdolabı torbası ile oraya geri koyabilirsiniz.

Sünger olmaz. Olsaydı fabrika sünger koyardı çok daha ucuza. Su tutar sünger.

Sünger olmaz. Olsaydı fabrika sünger koyardı çok daha ucuza. Su tutar sünger.
Süngeri poşetle falan kaplasa aslında çok dandik mi olur? Sahi ne kadar olcak ki parası sorun servise bence de

Geri