Direksiyon sertligi Golf 8.5

Anlattığıni tekrar okuyun arkadaşın:)

Demiş ki lastik eğer soğuk değilse öyle basın. Çünkü kapı eşiğindeki değerler lastik soğukken basılması gereken değerler. Bu havanın ısınıp genleşmesi sonucu basıncı artar. Mühendisler bunu hesaplayıp yazıyor değerleri kapıya. Siz zaten sıcakken basarsanız genleşme payı kalmıyor:)

25 yapın o zaman çok daha konforlu olur.

Lastik hava basıncı kullanıcının keyfine göre hislerine göre zevkine göre belirlenecek bir değer değil. Üretici bir şey hesaplamış ki ona göre bir değer vermiş.

Ben olsam üreticiye uyarım.

Genleşme konusunda bilgim var zaten :) ama demek istediğim benim kullandığım değerler genelde yazları 32, kışları da 32 ya da 34 şeklinde oluyor. Daha yüksek basınçlarda aracın yol tutuş kabiliyetinin de azaldığını düşünüyorum. Neyse herkesin kullanım tarzı farklı oluyor, kaza bela olmasın da gerisi bir şekilde hallolur

Hocam yok böyle bir şey. Mühendis adam en idealini yazmış vermiş bize. Ben şöyle kullanayım demek doğru değil

Neyse ki dünyanın en büyük lastik üreticilerinden birinin söylediği değer de benim kullandıklarımla aynıymış. :). Soğuk-sıcak uyarısı olması gerektiği gibi bu site de yapılmış

Ekli dosyalar

• IMG_5694.jpeg
    IMG_5694.jpeg
    203.1 KB · Görüntüleme: 18
Neyse ki dünyanın en büyük lastik üreticilerinden birinin söylediği değer de benim kullandıklarımla aynıymış. :). Soğuk-sıcak uyarısı olması gerektiği gibi bu site de yapılmış
Hocam yapma Allah aşkına. Lastik basıncı böyle bir şey değil. Genellikle yazmışlar orda dikkatini çekerim. Ağırlık arttıkça basınç artar. Aracın ağırlığına ve ağırlık dağılımına göre kapı eşiğine basılması gereken değerleri yazıyorlar.

Hocam yapma Allah aşkına. Lastik basıncı böyle bir şey değil. Genellikle yazmışlar orda dikkatini çekerim. Ağırlık arttıkça basınç artar. Aracın ağırlığına ve ağırlık dağılımına göre kapı eşiğine basılması gereken değerleri yazıyorlar.

Merhaba hocam yanlış anlaşılmayı şimdi çözdüm :) ben tamamen günlük şehir içi kullanım için demek istemiştim. Yük ağırlık durumuna göre tabiki basıncın ayarlanması gerekir. Her şartta aynı şekilde kullanılamaz.

Kazasız, belasız sürüşler dilerim

Kapı eşiğinde 2 yolcu 1 valiz 36 yazıyor. Ben çoğunlukla tek kişi arabayı kullanıyorum, bu durumda kaç yapacağız.

Geri