Direksiyon sertligi Golf 8.5

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan savas4820
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
savas
Araç
golf 8,5
Merhaba Arkadaşlar,
Kasım 2025'te Golf life paket aldım. Sanki son 1.5 aydır, park ederken veya sağa sola dönüşlerde direksiyon sertleşti gibi geldi bana. Belki de ilk zamanlarda böyleydi ben fark etmedim bilmiyorum. İlk defa Golf kullandığım için bilmiyorum, belki de aracın kendi özelliği böyledir, ama kesinlikle yumuşak değil. Normal yolda giderken sert olmasını anlıyorum ama şehir içi sürüş, dönüşler ve park ederken bu kadar sert olmasını garipsedim. Benim gibi bu durumu yaşayan var mı veya normal mi sizce bu durum.

Merhaba Arkadaşlar,
Kasım 2025'te Golf life paket aldım. Sanki son 1.5 aydır, park ederken veya sağa sola dönüşlerde direksiyon sertleşti gibi geldi bana. Belki de ilk zamanlarda böyleydi ben fark etmedim bilmiyorum. İlk defa Golf kullandığım için bilmiyorum, belki de aracın kendi özelliği böyledir, ama kesinlikle yumuşak değil. Normal yolda giderken sert olmasını anlıyorum ama şehir içi sürüş, dönüşler ve park ederken bu kadar sert olmasını garipsedim. Benim gibi bu durumu yaşayan var mı veya normal mi sizce bu durum.

Düşük voltajda EPS sistemi kendini korumaya alıp direksiyonu sertleştiriyor. (aracını kısa mesafe kullanıyorsan )
Kış aylarında bu durum çok sık görülür lastik basınçlarına bi bak derim bilhassa ön 2 teker

Düşük voltajda EPS sistemi kendini korumaya alıp direksiyonu sertleştiriyor. (aracını kısa mesafe kullanıyorsan )
Kış aylarında bu durum çok sık görülür lastik basınçlarına bi bak derim bilhassa ön 2 teker
Lastik basıncı 34 yapıyorum. Basınç düşük değil. Önceki kullandığım araçlarda yumuşacık olurdu direksiyon. Cevap için teşekkürler

Lastik basıncı 34 yapıyorum. Basınç düşük değil. Önceki kullandığım araçlarda yumuşacık olurdu direksiyon. Cevap için teşekkürler
Direksiyon adaptasyonu yaptırman gerekicek servis yapıyor

Normal kullanım – tek kişi / hafif yüklü
Ön: 2.4 bar (35 PSI)
Arka: 2.4 bar (35 PSI)

Tam yüklü / uzun yol / yüksek hız
Ön: 2.6 – 2.7 bar (38 – 39 PSI)
Arka: 2.6 – 2.8 bar (38 – 41 PSI)

Normal kullanım – tek kişi / hafif yüklü
Ön: 2.4 bar (35 PSI)
Arka: 2.4 bar (35 PSI)

Tam yüklü / uzun yol / yüksek hız
Ön: 2.6 – 2.7 bar (38 – 39 PSI)
Arka: 2.6 – 2.8 bar (38 – 41 PSI)

34 düşük.

Ayrıca sıcak iken 34 ayarladıysanız soğukta 31-32 yapmışsınız demektir ki o daha da düşük.

Lastikler soğuk araç hiç hareket etmemişken (yakıt istasyonuna bile gitmeden 2-3 km de olsa yol yapmamış olmanız lazım) sabah en az 35 bence 36 PSI

ya da yakıt istasyonuna gittiyseniz

Ön 38
Arka 37

Bu şekilde denemenizi öneririm.

Merhaba Arkadaşlar,
Merhaba,
Ben de kasımda satın almıştım, ilk günden beri sert, özellikle park esnasında baya yoruyor, bununla ilgili başka kişiler de benzer problemi yazmıştı, ayrıca park esnasında uzun tur cevirirken de uğultu sesi mevcut.

Merhaba,
Ben de kasımda satın almıştım, ilk günden beri sert, özellikle park esnasında baya yoruyor, bununla ilgili başka kişiler de benzer problemi yazmıştı, ayrıca park esnasında uzun tur cevirirken de uğultu sesi mevcut.
Bende uğultu yok ama direksiyon park esnasında, sağa ve sola dönüşlerde sert gerçekten.

Bende son 2 aydır direksiyonun serleştiğini düşünüyorum, özellikle park halinde araç yürümeden yapılan manevralarımda uğultu ve sertlik mevcut. Bir sertleşme problemi eksikti 😂

Arkadaşlar bende böyle bir problem yok. Sadece lastikler yeni olduğundan sanırım araç durduğu yerde çevirirken gacırt diye lastik sürtünme sesi geliyor.

34 düşük.

Ayrıca sıcak iken 34 ayarladıysanız soğukta 31-32 yapmışsınız demektir ki o daha da düşük.

Lastikler soğuk araç hiç hareket etmemişken (yakıt istasyonuna bile gitmeden 2-3 km de olsa yol yapmamış olmanız lazım) sabah en az 35 bence 36 PSI

ya da yakıt istasyonuna gittiyseniz

Ön 38
Arka 37

Bu şekilde denemenizi öneririm.

Hocam bu söylediğiniz basınçlar çok yüksek değil mi? 38 basınçla yol tutuşun çok düşeceğini düşünüyorum ayrıca bu basınçlarda araba yolda her çukurda seke seke gider

Hocam bu söylediğiniz basınçlar çok yüksek değil mi? 38 basınçla yol tutuşun çok düşeceğini düşünüyorum ayrıca bu basınçlarda araba yolda her çukurda seke seke gider
Anlattığıni tekrar okuyun arkadaşın:)

Demiş ki lastik eğer soğuk değilse öyle basın. Çünkü kapı eşiğindeki değerler lastik soğukken basılması gereken değerler. Bu havanın ısınıp genleşmesi sonucu basıncı artar. Mühendisler bunu hesaplayıp yazıyor değerleri kapıya. Siz zaten sıcakken basarsanız genleşme payı kalmıyor:)

25 yapın o zaman çok daha konforlu olur.

Lastik hava basıncı kullanıcının keyfine göre hislerine göre zevkine göre belirlenecek bir değer değil. Üretici bir şey hesaplamış ki ona göre bir değer vermiş.

Ben olsam üreticiye uyarım.

üreticinin söylediği 36 bile cok. yakıt ekonomisi için söylenmiş bir değer ama ben vwnin lafına uyup 36 basıyorum

lastik basıncının etkisinin bu kadar hassas etki yapacağını düşünmüyorum. benim dikkatimi çeken motor kapalıykende direksiyon çalışıyor tamamen elektrik destekli olmalı. yarı elektrik destekli veya tam hidrolik sistemlerle kıyaslandığında bencede sert. sorun olarak düşünmüyorum yapısı böyle

Geri