Araç esnerken fitil gıcırtısı için çözüm var mı ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Freccia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
whomse
Araç
Golf 8.5
Silikon sprey geçici çözüm hatta sonra dah da arttırıyor . Wd40 yaglıyor ama toz topluyor .
Gerçekçi çözüm öneriniz var mı . Araç daha 15.000 km de kafayı yiyeceğim

benim de sağ yolcu tarafından geliyor ama camdan geliyor esneme esnasında camıın içine girdiği kumaş fitil benzeri kısma bez bant ile bir müdahale düşünüyorum o bölgeyi biraz daraltırsam belki cam daha sıkı durur diye düşündüm

Benim passat araçtada var aynı durum yıkanınca 2-3 gün ses yok daha sonra yine ses başlıyor. Bez bant çektim fitilin karşısına yine çözüm olmadı. Würth fitil bakım spreyi var onu alıp deniycem.

Bu sebeple servise götürmüştüm ne sürdülerse uzun süredir ses yok cok şükür

Bunun yegane sebepleri toz. Araba yıkanınca ses kesiliyor sonra toplanınca ses yapıyor. Üşenmezseniz ıslak mendille fitillerin hızlıca tozunu alın. En pratiği o.

Benim de aracım 15.000 km'de ve bu ses gerçekten rahatsız ediyor. Özellikle araç esnediğinde çok rahatsız edici bir şekilde sanki kapı trim plastikleri gıcırdıyormuş gibi ses geliyor. Bu kapı fitillerinden mi oluyor? Bir önceki aracım Golf 7 de böyle bir sorun yoktu. Kalıcı çözüm önerisi olanlar paylaşabilirse sevinirim.

Öncelikle fitiller sulandırılmış APC ile temizlenmesi gerekir, Şayet temizlenmeden ürün uygulanırsa bu hem uygulanacak ürünün tutunmasını zorlaştırır, hem de uygulanacak ürünün etksini azaltır,

WD 40 / Silikon spey / Würth Fitil bakım spreyi vs.. bunların hepsi fitiller için zararlıdır,

Temizlik sonrası bütçenize göre ;
Carpro Dark Side
Carpro Perl
Sonax Gummipfleger

Gibi bir ürün kullanarak kauçuk fitiller koruyup, esnekliğini koruyarak bakımını sağlanması gerekir,

İçlerinden en uzun koruma sağlayan ürün Carpro Dark Side ürünüdür.

Bunun yegane sebepleri toz. Araba yıkanınca ses kesiliyor sonra toplanınca ses yapıyor. Üşenmezseniz ıslak mendille fitillerin hızlıca tozunu alın. En pratiği o.
Tek başına toz olduğunu düşünmüyorum, aracı yıkayıp kapalı otoparka çekiyorum ertesi gün veya 2 gün sonra fitiller kuruduktan sonra yine ses yapıyor ki detay fırçasıyla temizliyorum her aralığını fitillerin.

Öncelikle fitiller sulandırılmış APC ile temizlenmesi gerekir, Şayet temizlenmeden ürün uygulanırsa bu hem uygulanacak ürünün tutunmasını zorlaştırır, hem de uygulanacak ürünün etksini azaltır,

WD 40 / Silikon spey / Würth Fitil bakım spreyi vs.. bunların hepsi fitiller için zararlıdır,

Temizlik sonrası bütçenize göre ;
Carpro Dark Side
Carpro Perl
Sonax Gummipfleger

Gibi bir ürün kullanarak kauçuk fitiller koruyup, esnekliğini koruyarak bakımını sağlanması gerekir,

İçlerinden en uzun koruma sağlayan ürün Carpro Dark Side ürünüdür.
Fitillerin kaygan ve yağlı gibi olması sesi kesecektir diye düşünüyorum ıslak olunca ses kesildiği için. Form olarak bunlardan hangisi ona uygundur ve kalıcıdır üstad ?

Fitillerin kaygan ve yağlı gibi olması sesi kesecektir diye düşünüyorum ıslak olunca ses kesildiği için. Form olarak bunlardan hangisi ona uygundur ve kalıcıdır üstad ?
1769753747140.png

ben sürekli bunu kullanıyorum kış başlamadan sonrasında 2 ayda bir uyguluyorum
pamuk gibi çok memnun kaldım

1769753747140.png

ben sürekli bunu kullanıyorum kış başlamadan sonrasında 2 ayda bir uyguluyorum
pamuk gibi çok memnun kaldım
Bende bugün bunun siparişini verecektim yorumları iyiydi, yukarıda Ali hocam başka ürünler atmış kafam karıştı. Carpro Dark Side ile aynı fiyat hemen hemen Würth'ün bu ürünü:)

Bende bugün bunun siparişini verecektim yorumları iyiydi, yukarıda Ali hocam başka ürünler atmış kafam karıştı. Carpro Dark Side ile aynı fiyat hemen hemen Würth'ün bu ürünü:)

Çok memnun kaldım. Hatta evdeki pimapen fitillerini, çelik kapının fitillerini ve Amerikan kapıların fitillerini düzenli olarak bununla uyguluyorum. Bir ürün tam 2 yıl boyunca rahatlıkla yetiyor.

Geri