UBC ye yeni lastikler alacağım tavsiyelerinize ihtiyacım var

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan UBC53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Herkese merhaba keyifli forumlar...

Aracımın üzerinde bulunan 225/45/17 lassa driveways lastikleri 2 sene 55 bin km boyunca kullandım artık değişmeleri gerekiyor

Continental premium contact

michelin premacy serisi

bu iki lastik arasında kaldım. konfor sessizlik ve yol tutuş önceliklerini baz aldığımızda hangisini tercih etmeliyim? birde istanbul avrupa yakası içerisinde bu lastikleri temin edebileceğim işini güzel yapan bir yer lazım. benim kendi lastikçim pirelli marka satıyor. açıkcası sosyal medyada karşıma çıkan bol bol gümleme videolarından sonra pirelli almaya çekiniyorum
valla ben 2026 üretim pilot sport 5 leri bekliyorum. 225/40/18 alacağım

Hayırlı olsun 🧿
Lastiklerin üretim yeri neresi..? Bakabildiniz mi..?

Bu arada yeni lastikler depolama koşullarından etkilenmemesi için fabrikadan üzerinde koruyucu bir katman ile geldiği için, Bu koruyucu katmanın üzerinden silinmesi ilk 400-500 km boyunca lastiklerin vaad ettiği yok tutuş, frenleme vs.. performansında olmayacaktır. Bu süre boyunca yeni lastikler ile yüksek hıza çıkılması, Limitlerde virajlara girilmesi, aniden 0-100 gbi hızlanmalar gibi sürüş tarzları önerilmez.
Sağolun hocam üretim yerine bakamadım nereden öğrenebilirim?

Lastiklerin hayırlı olsun…
Lassa falan zaten bu marka lastikler ile kıyaslanamaz …

🧿
Sağolun hocam Lassalardan yol tutuş frenleme konusunda hiç bir sorun yaşamadım ama çok sert ve konforsuzdu yanak tasarımı sebebi ile temizlemesi ve parlatması zulümdü.

valla ben 2026 üretim pilot sport 5 leri bekliyorum. 225/40/18 alacağım
Pilot sport ayrı bi dünya... bi ara heveslendim ama 110 beygirlik arabaya böyle bi lastiği takmak lastiğe hakarettir diyip vazgeçtim :D :D

Sağolun hocam üretim yerine bakamadım nereden öğrenebilirim?
Üretim yeri lastiğin yanak kısmında yazar ama Conti ‘lerde montaj sonrası iç kısımda kalmış olabilir.

Hayirli olsun iyi gunlerde kullanin. Conti üzmez, ben de yakin zamanda pc7 taktirdim cok memnunum

Hocam internetten baktınız mı bu lastiğin fiyatlarına.
4750 - 4900 arası değişiyor.
Tamam lastikçi de kazansın bu işi yapıyor sonuçta ama lastik başına 900 tl, toplamda ise 3600 tl fark bana biraz fazla geldi.
Sahibinden’deki butun lastikcileri en az 2 sefer arayip, hatta 2 farkli lastikciye birebir gittim İstanbul avrupa yakasindaki. Pc7 icin 5500Tl altinda rakam veren olmadi, continental ana bayiler 6500, eurorepar 5750 fiyat verdi. Tam 2 ay surdu benim bu seruvenim. Aradigim herkes fiyatlarin guncel olmadığını söylediler ki ilan tarihleri 2025 Şubat mart aylarına ait genelde. İl disindan hic bakmadim acikcasi, kargoda nelerin altinda gelecek bilmedigimden. Ben 5250’ye aldim ancak 4000 TL’ye alan arkadas bayi giris fiyatina almis sanirim bedava :) Herkes hayrini gorsun, bir sonraki alacak kisinin isine yarar umarim bu bilgiler ve referanslar.

bu gün arabayı yıkadım lastikleri süngerle şampuanla yıkadım kurutup üzerine 1 kat carpro darkside geçtim 15 dakika sonra nemli bezle fazlasını aldım
Görüntü bu şekilde tam istediğim gibi oldu

IMG_0250.JPEG

bu gün arabayı yıkadım lastikleri süngerle şampuanla yıkadım kurutup üzerine 1 kat carpro darkside geçtim 15 dakika sonra nemli bezle fazlasını aldım
Görüntü bu şekilde tam istediğim gibi oldu

IMG_0250.JPEG
Nemli bez ürünün etkisini azaltacaktır, kuru bez daha iyi olur,

Biraz bekledikten sonra 2.ci katı atarsanız daha uzun ömürlü olur.

Edit: lastik omzu denilen bölgeye parlatıcı sürmek hem gereksiz ürün sarfiyatı olur, hem de tavsiye edilmemektedir risklidir.

Nemli bez ürünün etkisini azaltacaktır, kuru bez daha iyi olur,

Biraz bekledikten sonra 2.ci katı atarsanız daha uzun ömürlü olur.

Edit: lastik omzu denilen bölgeye parlatıcı sürmek hem gereksiz ürün sarfiyatı olur, hem de tavsiye edilmemektedir risklidir.
Eskiden 2 kat sürüp bırakıyordum üst düzey bi parlaklık oluyordu ama şu aralar lastiğin böyle mat temiz durması daha çok hoşuma gidiyor

2 kat dark side uygulayınca böyle gözüküyor
IMG_0742.JPEG

Eskiden 2 kat sürüp bırakıyordum üst düzey bi parlaklık oluyordu ama şu aralar lastiğin böyle mat temiz durması daha çok hoşuma gidiyor

2 kat dark side uygulayınca böyle gözüküyor
IMG_0742.JPEG
İkinci katı uyguladıktan sonra, bez ile (kuru bez) silmeyi denediniz mi? Bu sayede istemediğiniz aşırı parlaklık gidecektir.

İkinci katı uyguladıktan sonra, bez ile (kuru bez) silmeyi denediniz mi? Bu sayede istemediğiniz aşırı parlaklık gidecektir.
Hiç denemedim. eskiden 2 kat uygulayıp bırakıyordum son 1-2 aydır 1 kat uygulayıp fazlasını bezle siliyorum veya hiç parlatıcı sürmüyorum.

Hiç denemedim. eskiden 2 kat uygulayıp bırakıyordum son 1-2 aydır 1 kat uygulayıp fazlasını bezle siliyorum veya hiç parlatıcı sürmüyorum.
2 kat uygulayıp (ilk katı attıktan sonra 10-15 dk. bekledikten sonra ama kışın kuruması uzun sürebilir), ardından 2. kat sonra kuru bez ile silme,

Dışarda yapılan yıkamalarda bunun için vakit olmayabilir, böyle bir durumda tek kat uygulama, kuruması için “kısa bir süre” bekleyip sonra “kuru bezle” silme şeklinde yapılabilir.

Benim lastikçim işini iyi yapıyor akrabam hemde evime yakın ama pirelli den başka lastik satmıyo bende başka lastikçi bilmediğimden şaşırdım kaldım.

continental premium contact 7 istiyorum istanbul içi iyi bir yer lazım
Pirelli gümlüyormumuş;( tam da Pirelli alasım vardı. pirelli cinturato c3 alacaktım. Akrabanız fiyat verirse bir de İstanbul daysa taktırabilirim 225 45 17

Geri