1.6 TDI 2800 deviri geçmeme

İsim
Ayberk
Araç
Golf 6 2012
Herkese merhabalar. Aracım 2012 1.6 TDI Golf 6. Birkaç gün önce partikül filtresi uyarısı yandı. Bu gün de arabanın çekişi büyük ölçüde düştü ve 2800 deviri geçmiyor. Motor kesiciye giriyor. Egr iptal olduğu için sık partikül filtresi doluyordu. 40 dakika kadar 3. vites 70 veya 4. vites 110 ile uyarı lambası sönene kadar sürüyordum. Ama bu sabah 100km kadar yol gittim ama ne ışık söndü nede çekiş geri geldi.

Hocam Partikülü iptal etmeden egr iptali mi yaptınız? Kimse size yapma/etme demedi mi?

Eğer komple dolduysa temizlik yada iptal şart. Yinede mümkünse cihaz ile bir tarama yaptırıp istisna bir durum var mı bakın bence.

Hocam Partikülü iptal etmeden egr iptali mi yaptınız? Kimse size yapma/etme demedi mi?

Eğer komple dolduysa temizlik yada iptal şart. Yinede mümkünse cihaz ile bir tarama yaptırıp istisna bir durum var mı bakın bence.
İlk sahibi egryi iptal ettirmiş ve geri çağırmada yüklenen yazılımı yaptırmamış. Araç 8 sene aynı tamircide bakım ve onarımları yaptırılmış ve kayıtlarda böyle bir arıza şikayeti hiç yok.

İlk sahibi egryi iptal ettirmiş ve geri çağırmada yüklenen yazılımı yaptırmamış. Araç 8 sene aynı tamircide bakım ve onarımları yaptırılmış ve kayıtlarda böyle bir arıza şikayeti hiç yok.

Arıza daha önce yaşanmamış olabilir. Partikül filtresi şartlara, kullanıma bağlı olarak çok değişken bir ömre sahip. Kimi araçta 180binde tıkanıyor, kimi 300bin km yapıyor yinede tıkanmamış oluyor. Birde egr devre dışı bırakıpıl egsoz gazı tekrar yakılmadan olduğu gibi filtreye gönderilmesi işleri hızlandırıyor.

Ayrıca her rejenerasyon işlemi filtre içerisinde biriken bir atık oluşturuyor. Bu da ne kadar çok rejenerasyon yapılırsa bu atığında birikimini hızlandırmış oluyor.

Dediğim gibi tavsiyem araçta Vcds ile bir tarama ve inceleme yapılması. Akla ilk gelen partikül filtresi olsa da güç kesintisinin bir çok nedeni olabilir, turbo dolmuş olabilir, map sensörü olabilir. turbo atık valfi olabilir.

Buradan, şunu yaparsanız sorun çözülür diye kesin bir şey söylemek zor.

Herkese merhabalar. Aracım 2012 1.6 TDI Golf 6. Birkaç gün önce partikül filtresi uyarısı yandı. Bu gün de arabanın çekişi büyük ölçüde düştü ve 2800 deviri geçmiyor. Motor kesiciye giriyor. Egr iptal olduğu için sık partikül filtresi doluyordu. 40 dakika kadar 3. vites 70 veya 4. vites 110 ile uyarı lambası sönene kadar sürüyordum. Ama bu sabah 100km kadar yol gittim ama ne ışık söndü nede çekiş geri geldi.
Partikül filtresi 1 kere tam dolduğu an geçmiş olsun çöp hale gelmiştir. Gidip de temizlik işlemleri vs ile uğraşmayın. Paranıza yazık. Partikül uyarısıyla karşılaşmamak için her hafta düzenli olacak şekilde 20-30 dk 3 bin devirde kullanmak gerekir. Bunu yapmazsanız partikül eninde sonunda bozulacaktır. Yani zahmetli iş herkes yapmaz bunu.

Partikülü iptal ettin kurtulun. Ancak iyi bir yerde yaptırmanızı öneririm. Ben 2 aracıma yaptırdım. Birinde 120 bin km’dir diğerinde 100 bin kmdir kullanıyorum. Hiçbir sorun sıkıntı yok. İyi yerde yaptırmak önemlidir.

Geri