Golf 7 hava emiş valf (pcv)

İsim
berk
Araç
volswogen golf 7
Merhaba arkadaşlar golf 7 1.4 tsi aracım için uzun zamandır yağ yakma problemi yaşıyorum bunun haricinde epc start stop arızası aldım bu süreçte turbo değişimi yapıldı belki turbo degişince yağ yakmada azalır diye düşündüm ama maalesef aynı son bakımda liqui moly top tec 4200 5w-30 kullandım yine aynı şimdi son olarak forumdan ve bazı sitelerden hava emiş valfi pcv degiştirnler gördüm bende son umut denemek istiyorum çok maliyetli degil zaten daha önce degiştiren deneyen varsa deneyimleri nasıl oldu acaba ve bu parçayı yetkili servisten temin etme durumu oluyormu acaba 04e103175m parça kodu iyi forumlar herkese

Benim yağ eksiltmem suan itibariyle yok ama yazin pcv valfi yetkili servisten alip değişmiştim keyfi değiştim ellerinde yoktu sipariş üzerine getiriyorlar

Hocam çok geçmiş olsun boşta kesici yapın duman varsa valf değildir motordur yaptırdım ben maalesef
Ayrıca valfi kontrol etmek çok kolay üzerindeki boruyu filtre üzerinden sökün nefes üfleyin birde çekin üflerken sorun olmaması lazım çekerken gelmemesi lazım

Merhaba arkadaşlar golf 7 1.4 tsi aracım için uzun zamandır yağ yakma problemi yaşıyorum bunun haricinde epc start stop arızası aldım bu süreçte turbo değişimi yapıldı belki turbo degişince yağ yakmada azalır diye düşündüm ama maalesef aynı son bakımda liqui moly top tec 4200 5w-30 kullandım yine aynı şimdi son olarak forumdan ve bazı sitelerden hava emiş valfi pcv degiştirnler gördüm bende son umut denemek istiyorum çok maliyetli degil zaten daha önce degiştiren deneyen varsa deneyimleri nasıl oldu acaba ve bu parçayı yetkili servisten temin etme durumu oluyormu acaba 04e103175m parça kodu iyi forumlar herkese
Eğer araç 2015 model öncesi ise, valf gibi şeylerle uğraşmayın bence hocam paranıza yazık olur. Evet pcv çok da pahalı bir şey değil deneyin tabii. Bu aracın yağ eksiltmesinin sebebi motor bloğunun malzemesinden kaynaklıdır. Sadece başka yağlara geçerek azaltabilirsiniz genelde shell ve liqui moly keser ancak sizde liqui çare olmamış.

Hocam çok geçmiş olsun boşta kesici yapın duman varsa valf değildir motordur yaptırdım ben maalesef
Ayrıca valfi kontrol etmek çok kolay üzerindeki boruyu filtre üzerinden sökün nefes üfleyin birde çekin üflerken sorun olmaması lazım çekerken gelmemesi lazım
Boşta kesicide bir noktada ufak bi siyah duman atıp kesiyor asla mavi duman görmedim ama aracım düzgün kullanımda 2000km/1l , sıkıştırarak kullanırsam 1000km/1l yağ eksiltiyor motul 5w40 yağa döndüm mos2 de koydum değişen birşey yok (Valfide değiştirdim)

Boşta kesicide bir noktada ufak bi siyah duman atıp kesiyor asla mavi duman görmedim ama aracım düzgün kullanımda 2000km/1l , sıkıştırarak kullanırsam 1000km/1l yağ eksiltiyor motul 5w40 yağa döndüm mos2 de koydum değişen
Birebir aynı olaydı benimde siyah dumanım vardı kompresyon testi yaptır araca segmanların problemli olduğunu göreceksin

Birebir aynı olaydı benimde siyah dumanım vardı kompresyon testi yaptır araca segmanların problemli olduğunu göreceksin
bir silindir 1.5-2bar civarı düşük gelmişti normali 12 barsa 10 civarı yani ama bu derece yağ eksiltmenin sebebi midir sorusunun cevabını alamamıştım

Geri