Golf 7 klimanın ılık üflemesi

İsim
Ömer Can
Araç
2013 Golf 1.6 TDİ Highline
Arkadaşlar merhaba Golf 7 aracımın klima problemi var.
Klima soğuk modlardayken hiçbir sorun yok işlevini yerine getiriyor fakat en sıcak moda dahi aldığımda ılık üflüyor. Yönlendirmede ve sıcak soğuk klapesinde bir sorun göremedim. Aracımı yeni aldım 113000 km de. Komple servis bakımlı olduğu için ve motor suyunun kondisyonu iyi olduğu için petek diye düşünmedim ama bilemiyorum tabi. Sizlerin yorumunu ve çözüm önerilerinizi bekliyorum. Herkese iyi forumlar.

Klapede soru yok ise tek cozum klima petegini degistirmek. Servis bakimlida olsa petek kontrolu yapilmaz. Disarda orjinal petek ile degisim yapacaksiniz. Daha 2 gun once ben degistim. 9.000 tl ye bitti temizlik,antifiriz degisimi petek degisimi .

Upvote 0
Klapede soru yok ise tek cozum klima petegini degistirmek. Servis bakimlida olsa petek kontrolu yapilmaz. Disarda orjinal petek ile degisim yapacaksiniz. Daha 2 gun once ben degistim. 9.000 tl ye bitti temizlik,antifiriz degisimi petek degisimi .
Ben gözle kontrol ettiğimde yolcu tarafında işlevini yerine getiriyordu. Orjinal markası nedir peteğin? Ve servisten fiyat almış mıydınız?

Upvote 0
Servisin degisecegini yada ucuza degisecegini zannetmiyorum. Fiyat almadim bu yuzden. Orjinal valeo veya densodur. Orjinalinden daha pahali ve iyi oldugu soylenen behr marka petek var. Valeo bende 10 yil gitti. Valeo taktirdim. Isciligi biraz zahmetli . Bilen dsha once degisen birine degistirtin.

Upvote 0
Servisin degisecegini yada ucuza degisecegini zannetmiyorum. Fiyat almadim bu yuzden. Orjinal valeo veya densodur. Orjinalinden daha pahali ve iyi oldugu soylenen behr marka petek var. Valeo bende 10 yil gitti. Valeo taktirdim. Isciligi biraz zahmetli . Bilen dsha once degisen birine degistirtin.
Tamamdır teşekkür ederim. İlk etapta temizlik randıman alamazsam dediğiniz gibi Valeo petek takmayı düşünüyorum.

Upvote 0
Golf7 de kalorifer peteklerinin kanalları oldukça dar, temizlemede pek verim alınmadığı söylendi. Bende risk almadım değiştirdim, denso veya valeo çıkıyor üstünden. Aynı markayı taktırın, yerli veya Çin malı takmayın. Daha önce bu işi yapmış bir yere yaptırmanızı öneririm. Ben yılbaşından önce 7bine yaptırdım sorunsuz kullanıyorum.

Upvote 0
Arkadaşlar merhaba Golf 7 aracımın klima problemi var.
Klima soğuk modlardayken hiçbir sorun yok işlevini yerine getiriyor fakat en sıcak moda dahi aldığımda ılık üflüyor. Yönlendirmede ve sıcak soğuk klapesinde bir sorun göremedim. Aracımı yeni aldım 113000 km de. Komple servis bakımlı olduğu için ve motor suyunun kondisyonu iyi olduğu için petek diye düşünmedim ama bilemiyorum tabi. Sizlerin yorumunu ve çözüm önerilerinizi bekliyorum. Herkese iyi forumlar.

Sorun bunlardan biri sırasıyla

1-Kalorifer peteği tıkalı
2-Termostat
3-Klape motoru / adaptasyon

Upvote 0
Tamamdır teşekkür ederim. İlk etapta temizlik randıman alamazsam dediğiniz gibi Valeo petek takmayı düşünüyorum.
2 yil once bende petek temizlettim. Ancak 1 yil sonra sonuc tekrar tikanmaya gitti. Isitma idare eder olmustu. Simdi tam tikandi. Degistim
Petek degisince sistem temizligi, antifiriz degisimi yaptirin mutlaka. Petek fiyati 5.000 gibi bir sey daha ucuza arastirilursa bulunur mu bilmem. Iyi bir antifiriz 5 l motul 1100 tl suan. 5 l yetmeyecektir. 1500 tl antifiz tutar. Sistem temizligine 1000 tl aliyorlar. Geri kalan miktar usta ile iscilik ucreti olacak. Kaca anlasirsaniz. Ben bizzat degisimde yaninda durdum. Tum islemler 4 saate yakin suruyor.
Sadece petek degistirip gecistirmeyin.

Upvote 0

Geri