12 volt beslemesi kısıtlı uyarısı

Bir tavsiye!

Ben olsam kışın havanın 5-6 derece altında oldugu dönemlerde e-tsi aracı 3 günü bulmadan çalısmadan yatırmazdım.

En fazla 2 gün yattı diyelim 3. gün marşa basıp 10 km yol yapmak lazım

Yani durdugu yerde rölantide çalıstırıp arabayı ısıtmaklada olmaz . aracın devir yemesi lazım akünün sarj/desarj optimizasyonu için.

Karadüzen tsi/tdi motorlar icinde bu gecerli . Hadi bunlarda 3 günde bire gerek yok . Haftada bir calıstırıp devir yedirip kullanmak iyi olur. Aksi takdirde kışın akü ömründen yenir hep (düzenli sarj desarj yapılmalı,)

Yazın bu derece tehlike yok tabi

Göreve başlıyorum sonunda,
Yılda 10 defa 830 km uzun yolda kullanacağım, Akü gırtlağına kadar dolar inşallah 😊 10 saat sürüyor yol 🤣

Hocam benim Seat Leon MK4 var 2022 model o da bu hatayı verdi, servise gittim akü azalmış değişmesi lazım dediler, Banner Marka akü taktılar 10 bin civarı tuttu. Güzel silkelediler, ama alternatör arızası almayalım diye mecburen taktırdım. And çetin diye bi adam var onun yüzünden artık arabaya her bindiğimde ha yolda kaldık ha kalacaz diye hep tereddütteyim. Piskolojimi bozdun VAG

Öncelikle çok geçmiş olsun. Yeni araçlarda böyle bir sorun yaşamak tatsız ama fazla zaman geçirmeden akü değişimini yapın kafanız rahatlasın bence. Akülerin nerdeyse 5-6 yıl kullanılabildiği zamanlardan bu sorunları yaşamak sinir bozuyor. 2025 model belli bir aydan sonraki üretimlerde bu sorunu ortadan kaldırdıklarını okumuştum. İnşallah kimse bir arıza almadan aracını kullanmaya devam eder.

Geri