12 volt beslemesi kısıtlı uyarısı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Asdm1984
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Sertaç Demir
Araç
1.5 eTsı Style
Sanırım soğuk hava kaynaklı akünün zayıfladığını düşünüyorum etsı araçlarda akünün çok önemli olduğu biliniyor 15 gün önce bu uyarıyı vermişti bu sabahta aynı uyarıyı aldım yine 15 dk sonra kayboldu bu durumu yaşayan varmı?
Yakın zamanda serviste akü değiştiren varmı varsa maliyeti nedir bilgisi olan yeşillendirsin iyi pazarlar

Yılbaşından önce servisten 9730 tl gibi bir fiyat almıştım ama değişmedim. Dışardan değişeceğim .
Soğuk havalarda çok kez bu ikazı alıyorum

Yılbaşından önce servisten 9730 tl gibi bir fiyat almıştım ama değişmedim. Dışardan değişeceğim .
Soğuk havalarda çok kez bu ikazı alıyorum
Duruma bakalım ne olacak dışarıda değiştirme daha mantıklı ama şu etsı yokmu alternatör problemi yaşatacak diye çekiniyorum 10k bayılacağız artık

Ben riske girdim dışarda değiştim,
y.servisin yarı fiyatına ücretler.

Çok rahatım 2 aydır.
Arabanın yattığı da oluyor 3-5 gün,
çalıştığında 1-2 km kısa mesafe kullandığımız da oluyor.
Koltuk ısıtmalar cam ısıtmalar hepsi açık
-15 -20 dereceleri de görüyor yaşadığımız yer...
Devasa kabin bass var, bum bumumuz eksik olmuyor 🤣

Aküyü yoruyor yani bizim kullanım tarzı.

Arabayı günlük, kısa süreli olarak kullanıyorsanız, aküyü değiştirmeden önce 10-15 saat şarj edip/ettirip, geri takıp deneyip, sonrasında sonuç alınamazsa değişim yoluna gidiniz. Hem soğuk, hem start-stop'un devrede olması aküyü fazla yoruyor.

Ben riske girdim dışarda değiştim,
y.servisin yarı fiyatına ücretler.

Çok rahatım 2 aydır.
Arabanın yattığı da oluyor 3-5 gün,
çalıştığında 1-2 km kısa mesafe kullandığımız da oluyor.
Koltuk ısıtmalar cam ısıtmalar hepsi açık
-15 -20 dereceleri de görüyor yaşadığımız yer...
Devasa kabin bass var, bum bumumuz eksik olmuyor 🤣

Aküyü yoruyor yani bizim kullanım tarzı.
Okurken dehşete kapıldım😂😂😂😂bu golf 8'ler çok nazlı ve çok narin ahhh 7.5 değerini bilemedik

Arabayı günlük, kısa süreli olarak kullanıyorsanız, aküyü değiştirmeden önce 10-15 saat şarj edip/ettirip, geri takıp deneyip, sonrasında sonuç alınamazsa değişim yoluna gidiniz. Hem soğuk, hem start-stop'un devrede olması aküyü fazla yoruyor.akü

Arabayı günlük, kısa süreli olarak kullanıyorsanız, aküyü değiştirmeden önce 10-15 saat şarj edip/ettirip, geri takıp deneyip, sonrasında sonuç alınamazsa değişim yoluna gidiniz. Hem soğuk, hem start-stop'un devrede olması aküyü fazla yoruyor.
Bu etsı motorlar 48volt ve alternatör taşıdığından akünün ort 2 yılda bir değişimi elzemdir 130-140 bin vermektense alternatöre akü değişimi servis veya dışarda daha mantıklı bir seçenek

Bu etsı motorlar 48volt ve alternatör taşıdığından akünün ort 2 yılda bir değişimi elzemdir 130-140 bin vermektense alternatöre akü değişimi servis veya dışarda daha mantıklı bir seçenek
Mantıklı bir seçenek mi?
2026 yılında bununla uğraşmak bana saçma geliyor.
İki yılda bir değiştirmek kesin bir çözüm değil, yani bir garantisi yok.
Ben 2 milyon para verip arabaya korkarak mı bineceğim; bu mu olacak, şu mu olacak diye düşüneceğim?
Akü biterse yolda mı kalırım, ne olur?

Kesinlikle haklısınız ben de aynı sizin gibi düşünüyorum tüketici hakları maalesef sıfır gurbetçi bir arkadaşım aynı araca sahip Almanya'da burada böyle bir sorun olduğu zaman garantisi bitsin veya bitmesin kayıtsız şartsız ücretsiz değişim yapıyorlar

Sıfır araç alıp sorun yaşamak insanın gerçekten içini acıtıyor.
İnsan yıllarca çalışıyor, hayalini kuruyor, belki birikimini, belki borcunu ortaya koyup sıfır kilometre bir araç alıyor.
Böyle bir başlangıcın sevinçle olması gerekirken, stresle, hayal kırıklığıyla anılması çok ağır.
Ne olursa olsun, sıfır alınan bir araç sorun çıkarmamalı; çünkü kimse daha baştan üzülmeyi hak etmiyor.

Geri