Golf 8.5 Life Paket İle Style Paket Arası fiyat farkı Değer mi ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Halilo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bunu yapmak epey pahalıya patlamaz mi? İstediğiniz tüm şeyler style pakette var. 200-300 bin bütçeniz varsa ona geçmek daha mantıklı olmaz mı?
Hocam kör nokta ekletirim 100k. Arabayı satsam gider fiyatı 1950 lira şu durgun piyasada. 2024 model style almaya kalksam en az 2250 lira vermem lazım o da 40 bin km civarlarında olacak üstelik arabada bir sorun var mı yok mu bilemeyeceğim.

Arada 300k'ya yakın fark var. Kâğıt üstünde sanki 100 gibi ama siz satıp üstüne koymanız gerek miktar az değil.

Daha bunun eksperi, noter masrafı var. Arabayı alınca direkt bakım yaptırırım o var. Benim arabam daha 5 bin km'de, aldığım araba 30-40 binde olacak o km aralığındaki bakımın ücretini vereceğim bir de. Üstüne 300-400 vereceğime gider bir kör noktaya 100 veririm.

Tabi 300 verebilecek olan için dediginiz mantıklı ama 100 ile 300 arasında 200 bin lira var benim için az bir miktar değil ne yazık ki.

Hocam kör nokta ekletirim 100k. Arabayı satsam gider fiyatı 1950 lira şu durgun piyasada. 2024 model style almaya kalksam en az 2250 lira vermem lazım o da 40 bin km civarlarında olacak üstelik arabada bir sorun var mı yok mu bilemeyeceğim.

Arada 300k'ya yakın fark var. Kâğıt üstünde sanki 100 gibi ama siz satıp üstüne koymanız gerek miktar az değil.

Daha bunun eksperi, noter masrafı var. Arabayı alınca direkt bakım yaptırırım o var. Benim arabam daha 5 bin km'de, aldığım araba 30-40 binde olacak o km aralığındaki bakımın ücretini vereceğim bir de. Üstüne 300-400 vereceğime gider bir kör noktaya 100 veririm.

Tabi 300 verebilecek olan için dediginiz mantıklı ama 100 ile 300 arasında 200 bin lira var benim için az bir miktar değil ne yazık ki.
Evet doğru haklısın

Bütçe meselesi diyelim o zaman :)

Bütçe varsa Style almak isterdim ben ama Life paket kesinlikle mutsuz etmez diye düşünüyorum.

Sunroof merakım olmadı. Olsa güzel olur ama sunroof var diye ben bir araca 200-300k fazla para vermem.

Koltuklar görsel olarak uyduruk görünüyor hak veriyorum ama bence çok rahatlar konfor olarak.

Can sıkan eksikleri var, mesela mercekli LED far olsun isterdim. Kablosuz şarj kısmına aydınlatma koymamışlar bu da basit ama can sıkıyor, ama en çok istediğim kör nokta sistemi.

Aracın garantisi devam ediyor diye cesaret edemiyorum. Garantiyi bozmayacağına emin olsam direkt gider kör nokta sistemi ekletirim arabaya. Garanti bitince ilk yapacağım iş kör nokta taktırmak olacak. Herhalde kör nokta taktırınca Travel Assist'e Lane Assist de ekleniyor.
@Brk34 hocamın dediği gibi direkt style paket daha mantıklı olur. Belki daha düşük kmli ve modelli bulursunuz aracı da gençleştirmiş olursunuz.

@Brk34 hocamın dediği gibi direkt style paket daha mantıklı olur. Belki daha düşük kmli ve modelli bulursunuz aracı da gençleştirmiş olursunuz.
Metin hoca o kadar retrofit yaptı, satarken koyduğu fiyat ortadaydı. Retrofite verilen paralar satışta maalesef etki etmiyor. Sadece daha hızlı satılıyor

Metin hoca o kadar retrofit yaptı, satarken koyduğu fiyat ortadaydı. Retrofite verilen paralar satışta maalesef etki etmiyor. Sadece daha hızlı satılıyor
Hocam belirli araç satma platformlarına aracınızı girerken (mesela golf 7 için örnek vereyim) Şimdi Comfortline paketlerde bildiğiniz üzere hız sabitleme+kararan ayna+otomatik far gibi şeyler opsiyonla alınıyor. Buna da belki zamanında ciddi para ödenmiştir bilemiyorum. Şimdi sonradan hız sabitleme taktırsan kodlaması+lisansı vs derken tam 50 bin lira isteniyor.

Ancak bu platforma arabayı satmak için girdiğimizde opsiyon olarak ne var diye sorduğunda sadece cam tavan seçeneği var başka da bir seçenek yok.

Yani adam senin cam tavan hariç full opsiyonlu comfortline araban ile opsiyonsuz boşline paket comfortline a aynı parayı biçiyor. Dediğiniz gibi kimsede yapılan eklemelerin bir etkisi olmuyor. Keyfe keder masraf oluyor yapılanlar.

Adana da showroom da bir tane vardı 150 hp olan 2900 den veriyorlardı. Hala duruyor mu bilmiyorum.

İleride bütçe müsait olursa Brk hocamın dedigi de aklımda. Mesel yaptırcaklarimin maliyetini çıkarır benzer km style paketlere bakarım. Eger aradaki farka gücüm yeterse satıp Style alırım, o konuda çok haklı.

Keşke şu kör nokta zorunlu standart olsaydı bir ona üzülüyorum.

Hocam belirli araç satma platformlarına aracınızı girerken (mesela golf 7 için örnek vereyim) Şimdi Comfortline paketlerde bildiğiniz üzere hız sabitleme+kararan ayna+otomatik far gibi şeyler opsiyonla alınıyor. Buna da belki zamanında ciddi para ödenmiştir bilemiyorum. Şimdi sonradan hız sabitleme taktırsan kodlaması+lisansı vs derken tam 50 bin lira isteniyor.

Ancak bu platforma arabayı satmak için girdiğimizde opsiyon olarak ne var diye sorduğunda sadece cam tavan seçeneği var başka da bir seçenek yok.

Yani adam senin cam tavan hariç full opsiyonlu comfortline araban ile opsiyonsuz boşline paket comfortline a aynı parayı biçiyor. Dediğiniz gibi kimsede yapılan eklemelerin bir etkisi olmuyor. Keyfe keder masraf oluyor yapılanlar.
Retrofit bence biniciyseniz yapılmalı. İkinci elde neredeyse hiçbir katkısı yok. Leon'da ben de yaptım hiçbir fark olmadı satarken. Zamanım olsa yaptıklarımı söküp satardım.

Uzun yıllar kullanırım diyen için mantıklı retrofit.

Mesela babamda Q3 var 2024 model. Araba değiştirecek olursa onu almaya çalışırım. Alırsamda baya bir para harcar, kör nokta, ACC, 360 kamera, hafızalı koltuk vs yaptırırım çunku o kasada opsiyon olarak bile yoktu bunlar biz alırken. Uzun yıllar kullanırım bu yüzden ona o parayı harcamaya içim acımaz.

Ekleyemezsin diye bir şey yok

Ama 300 binlik fark var arada. 200 bine var, 100 bine kör nokta eklersen aradaki fark kapanmış oluyor zaten.

Ayrica 200 bin ekstra ekle, satarken 100 bin bile koyamiyorsun üstüne. Style paket aldın mı direk aldığın fiyata satarsın.

O retrofit işleri eskidendi. Artık sfd2 de var aşırı pahalı
Ustam sen dedin ya ekleyemezsin diye mesajlarında neden beni zan altında bırakıyorsun 😁 ben life paketim var diye life paket övmüyorum sadece style almama sebeplerim sizin Ömer arkadaşımla birlikte saydığınız özellikler jant, koltuk, kör nokta, sunroof, far, ışıklı logo, panjur vs vs her ne özellikle varsa benim bunlara ihtiyacım olmadığı içindi. Benim şahsi olarak arabada belki style veya R difüzör yaparım keyfi olarak belki bir de ışıklı logo ve panjur. Bunlar dışında jant far koltuk bunlar bana çok 😁 biz yövmiyeci adamlarız 😁😁 demek istediğim buydu evet style paket müthiş harika ama bunun R’ı da var napcaz şimdi o da gelsin style paket kötülesin hahaha

Ustam sen dedin ya ekleyemezsin diye mesajlarında neden beni zan altında bırakıyorsun 😁 ben life paketim var diye life paket övmüyorum sadece style almama sebeplerim sizin Ömer arkadaşımla birlikte saydığınız özellikler jant, koltuk, kör nokta, sunroof, far, ışıklı logo, panjur vs vs her ne özellikle varsa benim bunlara ihtiyacım olmadığı içindi. Benim şahsi olarak arabada belki style veya R difüzör yaparım keyfi olarak belki bir de ışıklı logo ve panjur. Bunlar dışında jant far koltuk bunlar bana çok 😁 biz yövmiyeci adamlarız 😁😁 demek istediğim buydu evet style paket müthiş harika ama bunun R’ı da var napcaz şimdi o da gelsin style paket kötülesin hahaha
Benimki impression hocam zaten yanlış anlaşılma olmasın :D

Benim orda ekleyemezsin derken kastettiğim fiyatları. O fiyatlarda mantıklı olmaktan çıkıyor. Yoksa ne retrofitler yapılıyor. Gereksiz ise almazsın lafım yok. Olamaz da zaten. Ben de bomboş paket aldım ihtiyacım yoktu bütçem buna yetiyordu.

Geri