Golf 8.5 Life Paket İle Style Paket Arası fiyat farkı Değer mi ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Halilo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Halil
Araç
Golf 7 2016 1.2 TSİ COMFORTLİNE DSG
Tüm forumdaki abilerime, ablalarıma, kardeşlerime selamlar. Daha önceden VW motorları ve şanzımanları hakkında çok fazla bilgiye sahiptim ancak daha önce bir Volkswagen sahibi olmadığım için diğer kullanıcı deneyimleri çok önemliydi ve sürekli forumda bilen birileri değil de kullanan birileri üzerinden bilgi almak için konu açtım ve kağıt üstünde bilsem bile yine bir şeyler öğreniyordum. Şimdi merak ettiğim bir şey var tam bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim. Ben de şu an Golf 7 1.2 TSİ DSG Comfortline (Hız Sbt+kararan ayna+far yağmur sensörü....) araca sahibim. Bu donanım bana gayet yeterli gelmekte.

Şimdi asıl soru ve konuya geçmek istiyorum. Şu anki aracımdan çok çok memnunum Allah kaza bela vermediği sürece uzun seneler birlikte olmayı planlıyorum. Aracımı değiştirmek istediğimde ise bütçem el verirse yine bir Golf sahibi olmayı diliyorum. Baktığımızda Life paket Golf 8.5 lar da bir kullanıcı için yeteri kadar donanım bulunmakta dolu dolu bir araç gelmiş gerçekten ancak altta da attığım gibi fiyatlarına baktığımız zaman life ile style paket arasında bayiiler fiyat değişkenliği de hesaba katılarak 300-400 bin TL gibi uçuk rakamlar oynuyor. Life paket bu kadar dolu iken Style pakette ekstra olarak nelere de sahip olunuyor ? Mesela bir normal A noktasından B noktasına günde 100 km yapmak için araba kullanan bir adama life donanımda olmayıp da style donanımda olan nedir ? Çünkü ileride almayı düşünürsem veya benim gibi kafasında kuran varsa onlara da yardımcı olmuş olunur. Jant farklılığı var sunroof farkı var mı bilmiyorum aydınlatırsanız sevinirim.

Golf ümü aldığım adam Golfü o kadar sevmiş olmalı ki geçen sene Style 1.5 116 lık sıfır km olarak almıştı 1800 e öyle bir bağımlılık yapacak gibi bize de araç e çocukluktan gelen Golf sevgisi olunca önüne de geçilmiyor bu sevdanın. Ekran görüntüsü 2026-01-17 011844.png

Selamlar hocam,

Koltuk ve cam tavan gibi temel özelliklerde fark var. Alırım minimum 5 sene binerim derseniz aradaki fark verilir fakat golf 9 ile kasa değişecek söylentileri mevcut. Değer kaybı yaşar mısınız muamma. Eğer bütçenizi zorlamayacaksa borçlanmayacaksanız aradaki farkı verin. Bir yandan da çok km yapıyorsunuz sanırım. Aradaki fiyat farkını yakıt olarak değerlendirebilirsiniz. Sizin kendi matematiğinizde bitiyor iş.

Temel olarak Kör nokta, cam tavan, 17 jant ve daha iyi görünen koltuklar. birsürü ufak tefek detay var ama en büyük 4 şey bunlar

Life yeterli donanım seviyesinde, Style ın en büyük avantajı cam tavan, 300-400 bin fark değer mi size kalmış, ben vermezdim şahsen.

Selamlar hocam,

Koltuk ve cam tavan gibi temel özelliklerde fark var. Alırım minimum 5 sene binerim derseniz aradaki fark verilir fakat golf 9 ile kasa değişecek söylentileri mevcut. Değer kaybı yaşar mısınız muamma. Eğer bütçenizi zorlamayacaksa borçlanmayacaksanız aradaki farkı verin. Bir yandan da çok km yapıyorsunuz sanırım. Aradaki fiyat farkını yakıt olarak değerlendirebilirsiniz. Sizin kendi matematiğinizde bitiyor iş.
Değer kaybını Golf 7 ler yaşadı mı ki hocam golf 8.5 lar yaşasın. Hala altın gibiler bu tayfaya leon da eklendi son 1 yıl içinde. Km olarak ben kendim yapıyorum da aracımı alalı 11 ay oldu 20 bin km olmuş çok yapmıyorum aslında. İyi bir koltuk önemlidir de çok şart olan bir şey midir bilemiyorum. Cam tavan standart geliyorsa eğer bir acaba dedirtebilir. Yine fiyat farkı çok geliyor insana tabii

Life yeterli donanım seviyesinde, Style ın en büyük avantajı cam tavan, 300-400 bin fark değer mi size kalmış, ben vermezdim şahsen.
Bende de öyle bir kafa var gerek var mı sorusunu sordum hep. Yani videolara vs bakıyorum ambiyansından tut asistanlara kadar dolu dolu araç.

Selamlar, Aralık ayında ben de Golf 8.5 Life sahibi oldum. Bayide Style araç olmamasına rağmen aynı sizin gibi kafamı kurcalayan konulardan biriydi benim de. Aradaki en büyük fark cam tavan, olmazsa olmaz diyorsanız o zaman Style bakmanız lazım. Benim için cam tavan olmazsa olmaz değildi ondan dolayı aradaki rakam çok mantıklı gelmedi. Style araç olsaydı bile Life paket alırdım yine.

@Halilo
Life pakette olmayan —>Style paket ile birlikte gelen donanımlar / özellikler;

-kenarları deri / orta kısımları süet, yanal destekleri artırılmış Comfort koltuklar ile birlikte gelir, (arabanın içinde vakit geçirdiğimiz için koltuklar belki de en önemli şeylerin başında gelir, aradaki farkı şöyle düşünün Mk7 kasada Comfortline koltukları ile Midline koltukları gözünüzde canlandırın, aralarındaki fark midline koktukları çay bahçesi sandalyesi dersek, Comforline koltuklarını şirketin genel müdürüne tahsis edilen koltuklar diyebiliriz, aradaki fark sadece görsel olarak değil aynı zamanda konfor bakımından da ciddi oranda fark vardır),

-Mercekli Led Plus farlar (Led Performance farlar) +kötü hava aydınlatması +sis farı +statik viraj farı +manevra aydınlatması

-Panoramik Cam Tavan

-kör nokta uyarı sistemi

Aracın dış kısmında krom malzemeler ve trimler

-kabin içinde geceleri ihtiyacınız olan karanlık olan bölgelerde/bölmelerde daha fazla led ortam aydınlatmaları, Life pakette malesef gece sürüşlerinde kabin içinde bazı elzem olan bölgelerde ihtiyaç olan aydınlatmalardan kısılmış, (bu kimisi için önemli olabilir, kimisi bunu önemsemeyebilir),

%65 oranında karartmalı arka ve arka yan camlar

-30 renkli Ambiyans aydınlatması (Life pakette 10 renk)

17” inch jantlar - 225/45 R17 lastikler

Led aydınlatmalı ön panjur,
Led aydınlatmalı VW logosu

Life paket hakkındaki fikrimi de söyleyeyim; belki de bu zamana kadarki Golf jenerasyonları arasında en dolu (orta paket) aracı Mk8,5 dersem yanlış olmayacaktır, Şuan için tarihin en dolu (orta paket) Golf ‘ü ile karşı karşıyayız.

Selamlar, Aralık ayında ben de Golf 8.5 Life sahibi oldum. Bayide Style araç olmamasına rağmen aynı sizin gibi kafamı kurcalayan konulardan biriydi benim de. Aradaki en büyük fark cam tavan, olmazsa olmaz diyorsanız o zaman Style bakmanız lazım. Benim için cam tavan olmazsa olmaz değildi ondan dolayı aradaki rakam çok mantıklı gelmedi. Style araç olsaydı bile Life paket alırdım yine.
Yani cam tavan pek kullandığım bir şey değil genelde de başka araçlarda kapalı konumda kullanıyorum ben sevmiyorum yazları nefret ediyorum hatta ama Golfte cam tavan aracı çok yakışıklı gösteriyor.

@Halilo
Life pakette olmayan —>Style paket ile birlikte gelen donanımlar / özellikler;

-kenarları deri / orta kısımları süet, yanal destekleri artırılmış Comfort koltuklar ile birlikte gelir, (arabanın içinde vakit geçirdiğimiz için koltuklar belki de en önemli şeylerin başında gelir, aradaki farkı şöyle düşünün Mk7 kasada Comfortline koltukları ile Midline koltukları gözünüzde canlandırın, aralarındaki fark midline koktukları çay bahçesi sandalyesi dersek, Comforline koltuklarını şirketin genel müdürüne tahsis edilen koltuklar diyebiliriz, aradaki fark sadece görsel olarak değil aynı zamanda konfor bakımından da ciddi oranda fark vardır),

-Mercekli Led Plus farlar (Led Performance farlar) +kötü hava aydınlatması +sis farı +statik viraj farı +manevra aydınlatması

-Panoramik Cam Tavan

-kör nokta uyarı sistemi

Aracın dış kısmında krom malzemeler ve trimler

-kabin içinde geceleri ihtiyacınız olan karanlık olan bölgelerde/bölmelerde daha fazla led ortam aydınlatmaları, Life pakette malesef gece sürüşlerinde kabin içinde bazı elzem olan bölgelerde ihtiyaç olan aydınlatmalardan kısılmış, (bu kimisi için önemli olabilir, kimisi bunu önemsemeyebilir),

%65 oranında karartmalı arka ve arka yan camlar

-30 renkli Ambiyans aydınlatması (Life pakette 10 renk)

17” inch jantlar - 225/45 R17 lastikler

Led aydınlatmalı ön panjur,
Led aydınlatmalı VW logosu

Life paket hakkındaki fikrimi de söyleyeyim; belki de bu zamana kadarki Golf jenerasyonları arasında en dolu (orta paket) aracı Mk8,5 dersem yanlış olmayacaktır, Şuan için tarihin en dolu (orta paket) Golf ‘ü ile karşı karşıyayız.
Öncelikle çok teşekkür ederim abi çok güzel bilgiler vermişsin eline sağlık.

-Golf 7 de Midline ile Comfortline koltuğunun alakası yok, comfortline koltuğunun rahatlığı bambaşka. Bizim gibi bel ağrıları ile uğraşan insanlar için koltuk önemli. Style paketin koltuklarına hiç dikkat etmemiştim

-Farları nasıl bilmiyorum Life paketlerin ancak iyi bir fara sahip araçla gece yolculuğuna çıkınca gündüzleri yola çıkmak istemiyor insan. Önceki aile arabamız Opel İnsignia Ultimate (Full paket) di. Üzerinde İntellux led matrix fara sahipti her farda 84 toplamda 168 tane led vardı ve bu kadar çok lede sahip olmasının avantajıyla öndeki veya karşı şeritteki aracın konumuna göre mükemmel ışık ayarlayarak kusursuz bir gece sürüşü sağlıyordu. Şu an o aracın yerine daha fazla para verip aldığın araçta bu donanımlar yok gece sürüşleri keyifli geçmiyor diyebilirim. Ek olarak statik viraj aydınlatmasına sahip bir araçla bilmediğiniz yolda giderken insanın hayatını ve malını koruyan en güzel özellik olduğunu söylemeliyim.

Benim için bu araçta 2 önemli kıstas dediğim şey Style pakette geliyor olması Style paket almak için gayet yeterli sebep oluyor hocam. Dediğiniz gibi Life paketin bu kadar dolu gelmesi hala VW den beklemediğim şeyler olduğu için insan niye Style alsın ki diye sorgulatıyordu.

-Golf 7 de Midline ile Comfortline koltuğunun alakası yok, comfortline koltuğunun rahatlığı bambaşka. Bizim gibi bel ağrıları ile uğraşan insanlar için koltuk önemli. Style paketin koltuklarına hiç dikkat etmemiştim

-Farları nasıl bilmiyorum Life paketlerin ancak iyi bir fara sahip araçla gece yolculuğuna çıkınca gündüzleri yola çıkmak istemiyor insan. Önceki aile arabamız Opel İnsignia Ultimate (Full paket) di. Üzerinde İntellux led matrix fara sahipti her farda 84 toplamda 168 tane led vardı ve bu kadar çok lede sahip olmasının avantajıyla öndeki veya karşı şeritteki aracın konumuna göre mükemmel ışık ayarlayarak kusursuz bir gece sürüşü sağlıyordu. Şu an o aracın yerine daha fazla para verip aldığın araçta bu donanımlar yok gece sürüşleri keyifli geçmiyor diyebilirim. Ek olarak statik viraj aydınlatmasına sahip bir araçla bilmediğiniz yolda giderken insanın hayatını ve malını koruyan en güzel özellik olduğunu söylemeliyim.

Benim için bu araçta 2 önemli kıstas dediğim şey Style pakette geliyor olması Style paket almak için gayet yeterli sebep oluyor hocam. Dediğiniz gibi Life paketin bu kadar dolu gelmesi hala VW den beklemediğim şeyler olduğu için insan niye Style alsın ki diye sorgulatıyordu.
Life paketi geçen ay kampanyadan aldım, 2017 octavia style da var bizde. Çok anlamam bu işlerden ama far aydınlatması Octavia da çok daha iyi geliyor bana. Farların çok dar olması da etkiliyor mu bilmiyorum.

Life paketi geçen ay kampanyadan aldım, 2017 octavia style da var bizde. Çok anlamam bu işlerden ama far aydınlatması Octavia da çok daha iyi geliyor bana. Farların çok dar olması da etkiliyor mu bilmiyorum.
Farların mercekli olup-olmaması aydınlatmada önemli bir etkendir.

Life paket gerçekten oldukça dolu ve yeterli bir araç,

Ancak koltuk bakımından Life ile Style koltukları arasında çok ciddi fark var, bayide showroomda incelemenizi öneririm,

Statik viraj farı nedir..?
40 km hıza kadar olan dönüşlerde kavşak - sokak ve ana yoldan —>tali yola yavaş girilen virajlarda veya bağlantılarda dönüşlerde karanlıkta kalan bölgeleri aydınlatır, ek güvenlik sağlar,

Dinamik viraj farı nedir..?
Sizin eski Opel aracınızda olan özellik, sürekli ve gecikmesiz olarak direksiyon hareketine göre farlar sağa-sola döner,

Life pakette farlar merceksiz ‘dir, farlar Led basic olarak geçer,

Style pakette farlar mercekli ‘dir, Led Plus (Led Performance) diye geçer, mercekli farlarda aydınlatma daha iyi ve daha homojen olur,

Sizin Opel Insignia ‘daki Intellilux Led Matrix farlara Golf’te sahip olabilmek için, Opsiyonel donanım olan Premium Led paket opsiyonu alınması gerekir,

Premium Led paket opsiyonu alınınca, ön farlar IQ Led Matrix far olarak gelir, stop lambaları da kayar sinyal lambaları ve animasyon özelliğine sahip IQ Lıght Led stop lambaları ile birlikte gelir,

Golf D segmenti bir araç olmadığı için böyle donanımlar malesef opsiyonel donanım oluyor.

Olabilir hocam. Octavia kullandım kısa bir dönem ancak golf life kullanmadığım için yorum yapamam. Octavianın farlarının aydınlatması iyiydi. Zifiri karanlık yolda çok güzel iş yapıyordu.

Geri