Corolla Hybrid'den 1.5 manuel Impression Golf'e geçilir mi ?

Merhaba,
Ben corolladan sonra style paket golf 8 kullanıyorum. corollayı yumuşaklık ve bagaj haricinde aramıyorum. golf hem corollaya göre sert hem de manuel olması il başta şaşırtacaktır. ancak uzun yolda corollaya göre bence üstün. Üstün olduğu başka konu da bence kabin genişliği ve ferahlığı. bir de servis toyotada 10 bin km, vw de 15 bin. bu da bence avantaj sürekli servis randevu uğraşmıyorsunuz.

Manuel sorun değilse, bagaj vs. olayı da sıkıntı değilse; Golf'e her zaman geçilir. Asıl sorun Golf'ten diğer araçlara geçilmesi gerektiğinde (çeşitli sebeplerle) yaşanılacak hayal kırıklığı.

Bu arada 1.5 TSI ve Manuel kombinasyonu gerçekten yakıt performası olarak çok iyi. Dün Kütahya-Balıkesir arası yolculuk yaptım. Aracım 13.000 km'ye geldi. Yakıt ekranı bu şekilde:
🧿

Günümüz corollaları gerçekten sorunsuz mu? Hiç ilgi alaka duyamadım corollaya. Bilmediğimden soruyorum , 2023 sonrası Corolla hibritler gerçekten kaliteli ve sorunsuz mu? (Atmosferik , cvt antika döşemeli olanlar sorunsuz olsada fark etmez benim için)
Şuan birkaç milyonluk sıfır Mercedeslerin bile götü başı oynuyor, zart zurt trim sesleri geliyor, vw de yazılım, donanım sorunları ortada (çalışmayan tiguanlar vb).
Komplike tasarım olan hibrit corolla ne kadar sorunsuz ?
Ben 2024 corolla hibrit kiraladım avisten 30 binde bir golf sahibi olarak farkalrını sayayım . İstanbul trafiğinde az yakıyor corolla amaa kuzey marmara otobana bi çıktım 140 150 basınca yakıtı içiyor ses yalıtımı çok berbat içinde arka koltuktaki ile bağırarak konuşıyoruz birbirini duymak için vites geçişlerinde motor aşırı bağırıyor araçta tabela okuma var ama en önemlisi ayna ısıtma yok yağmmur yağdı şahinden farkı kalmadı arabanın bagajı bi açtım araba hep sac görünüyor hiçbiryerinde doğru düzgün halı kaplama yok adaptif cruise kontrol var arabada mesafe takibi iyi ama önüne bir araç atlarsa görmüyor o aracı

ses yalıtımı çok berbat içinde arka koltuktaki ile bağırarak konuşıyoruz
Golf de en hasta olduğum özellik... Kaçla gidersen git çok rahat konuşabiliyorsun. Müzik ile bastırınca bir süre sonra müzik de bayıyor. Kafa dinlemek istiyorsun. Golfte ne istersen onu yap. Müthiş gerçekten :)

Golf ile corolla mukayese edilemez bence. Cvt olan bir makinanın sessiz olma ihtimali yok ..
Japon’da yalıtım zaten yok..
Vw zaten yakıtı aşırı olan bir marka değilki başka motorlara kaçış düşünülsün.

Yani; otomatik Japon’dan manuel almana ben geçerim

Geri