Kaza küçük hasar büyük

Konu güncel ve değer kaybı konusu da geçtiği için burada paylaşayım. Bize de 1 Mayıs’ta arkadan vurdular.

Adam iner inmez özür diledi. Arkadaşımın aracıydı, kendiminkini 2 hafta önce pert ettim dedi. Güler misin ağlar mısın…

Hastane aciliyetimiz olduğu için tutanağı tutup gittik. Kaza Samsun’da oldu, araç Bolu’da yapılıyor. Arka tampon, panel, çamurluk ve far değişiyor (küçük yer olduğu için anlaşmalı boyasız göçük düzeltme yok).

Aracın ilk trameri olacak. Kaskomuz devreye girdi fakat karşı tarafın sigortasına yansıtıp kasko bozulmayacak dendi.

Değer kaybı tutarı, tramere yansıyan tutarın ne kadarı oluyor? Talep edilmesi gereken makul tutar ve süreç nedir? Teşekkürler.

12b0b3af-cac7-416a-9336-03585aaf144e.jpeg

c9228974-cba8-46f5-9b05-4f82fbdeab50.jpeg

6e8ba909-8ceb-4dd5-b4fc-1367f5f9ea99.jpeg
Çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun…

• Beğen
Tepkiler: SCC
Konu güncel ve değer kaybı konusu da geçtiği için burada paylaşayım. Bize de 1 Mayıs’ta arkadan vurdular.

Adam iner inmez özür diledi. Arkadaşımın aracıydı, kendiminkini 2 hafta önce pert ettim dedi. Güler misin ağlar mısın…

Hastane aciliyetimiz olduğu için tutanağı tutup gittik. Kaza Samsun’da oldu, araç Bolu’da yapılıyor. Arka tampon, panel, çamurluk ve far değişiyor (küçük yer olduğu için anlaşmalı boyasız göçük düzeltme yok).

Aracın ilk trameri olacak. Kaskomuz devreye girdi fakat karşı tarafın sigortasına yansıtıp kasko bozulmayacak dendi.

Değer kaybı tutarı, tramere yansıyan tutarın ne kadarı oluyor? Talep edilmesi gereken makul tutar ve süreç nedir? Teşekkürler.

12b0b3af-cac7-416a-9336-03585aaf144e.jpeg

c9228974-cba8-46f5-9b05-4f82fbdeab50.jpeg

6e8ba909-8ceb-4dd5-b4fc-1367f5f9ea99.jpeg
Geçmiş olsun öncelikle.

Değer kaybı süreci kısaca şu şekilde, belki başkalarının da işine yarar.

Hasar dosyası kapandıktan sonra, karşı tarafın sigortası ile iletişime geçip kaza evraklarını, eksper raporunu, değer kaybı dilekçesini ve iban bilgilerinizi paylaşmanız gerekiyor. Sonrasında sigorta kendi hesaplamasıyla size bir değer kaybı yatırıyor. Bir de SBM üzerinden kendiniz eksper talebi oluşturup değer kaybı hesaplatabiliyorsunuz. Doğrudan sigortadan aldığınız miktar ve SBM'den teklif edilen arasında fark olursa sigortadan talep edebiliyorsunuz. Uyuşmazlık durumlarında tahkime de başvurabiliyorsunuz.

Miktarı için bir formül var aslında ama malesef o kadar deterministik değil. Hesaplamayı yapan kişinin insiyatifine kalıyor günün sonunda.

Geçmiş olsun, Şubat başında parka halinde arkamdaki araca çarptılar oda benimkine, benimkide öndeki araca, yetkili serviste yaptırdım aracı, ön arka tampon, panjur ,sis, tampon braketleri, bagaj kapağı lokal boya vb, 233 bin tl tramer işlendi , değer kaybı için servisin avukatlarına vekalet verdim, henüz ses soluk yok, sbm den kendim yapıcam sanırım,

• Beğen
Tepkiler: SCC

Geri