Rampalarda ısınınca 1. viteste silkeleme (DSG)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Natrelia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
ertan
Araç
golf 7.5 comfortline
Merhaba araç 2017 1.4 tsi dsg. 137 binde. kavrama daha önce hiç değişmemiş şanzıman yağı da aynı şekilde değişmemiş. Aracı kullanırken vites geçişlerinde kalkışlarda vs sıkışık trafiğe girene kadar bi sorun sıkıntı yok. sanırım şanzıman ısnınınca sadece 1. viteste silkeleme yapıyor 2. viteste titreme gibi bir şikayetim de yok.

Birisi bujilerin değişim zamanı gelmiştir dedi diğer bir usta ise kavrama volan komple değişim zamanı gelmiş dedi

Daha önce başına gelen bu sorunu yaşayan var mı ?

Kavramadir hocam sorun
Hocam güncel maliyetler hakkında bilginiz var mı ? kavrama, volan, güçlendirilmiş tüp, işçilik dahil (kavrama seti luk marka tüpü bilmiyorum) 50-55 bin fiyat veriyorlar. Değişim için önerdiğiniz bir yer var mı

Upvote 0
Hocam güncel maliyetler hakkında bilginiz var mı ? kavrama, volan, güçlendirilmiş tüp, işçilik dahil (kavrama seti luk marka tüpü bilmiyorum) 50-55 bin fiyat veriyorlar. Değişim için önerdiğiniz bir yer var mı

Guncel maaliyet bilgim yok maalesef

Cok onceden luk kavrama alip kenara atmistim fiyati net hatirlamiyorum

Maslak gumusok oktay otoda 7-8 ay once 8.500 tl sadece iscilik vermistim

2018 golf 1.0 arac dsg

Bir - bir bucuk sene oncede yakin arkadasimin aracindaki kavrama ayni sekil degismisti 3.500 tl vermistik ( 1.2 golf dsg )

İscilik ucretleri sacma sapan yukselmisti

Upvote 0
Merhaba araç 2017 1.4 tsi dsg. 137 binde. kavrama daha önce hiç değişmemiş şanzıman yağı da aynı şekilde değişmemiş. Aracı kullanırken vites geçişlerinde kalkışlarda vs sıkışık trafiğe girene kadar bi sorun sıkıntı yok. sanırım şanzıman ısnınınca sadece 1. viteste silkeleme yapıyor 2. viteste titreme gibi bir şikayetim de yok.

Birisi bujilerin değişim zamanı gelmiştir dedi diğer bir usta ise kavrama volan komple değişim zamanı gelmiş dedi

Bu şanzımanlarda yağ değişimi kritik yağın viskozitesi düşerse kavramalar düzgün tutmaz, özellikle sıcak şanzımanda titreme veya sarsıntı oluşabilir.

DSG’nin kuru kavramasında kavramalar 120.000–150.000 km civarında aşınabilir, ama titreme genellikle sıcak şanzımanda 1. viteste hissedilir.

yağ + kavrama değişimi yolu gözüküyor size

Upvote 0

Sorun kavramada ancak sorun diyemeyiz buna. Mesela benim araçta da dik rampada 6-7 defa dur kalk yapınca silkeleme yapıyor. Her çift kavramalı araç yapar bunu. Değiştirmenize gerek yok. K1 debriyajı artık ömrünü yavaş yavaş dolduruyor sadece bu da bitmiş anlamına gelmiyor.

Vites geçişlerinde fıjjjjj sesi, kaçırma, gaza bastığınız zaman devir yükselip gitmeme gibi bir durum varsa değişim kaçınılmaz.

Eğer konfora biraz düşkünseniz maddiyatınız da el veriyorsa değiştirin. Şu an araştırdığımda 35-40 bin tl ustasına göre kavramanın değişim maliyeti bulunmakta. Yarısı işçilik bunun. Aracın üstünde hangi marka gelirse o markayla değişim sağlanması daha iyi olur bu arada.

Upvote 0

kavrama bitmeye yakındır. kavrama+volan değişiminiz kapıda.

Upvote 0

Geri