Front assist tam olarak nasıl verimli kullanılıyor

İsim
köksal
Araç
golf 1.5 etsi 2024
Front assist denen şey sanırım benim yetersiz kaldığım bir frenlemeyi, uygun şartlar altındaysa yapması. Buradan okuduklarımdan anladığım bu.

Şimdi,

İşıklarda bilerek çok yavaş şekilde öndeki arabaya yaklaşıyorum, artık sensörler ötüyor kesintisiz ama frenleme yapmıyor.

Ya da park ederken çok çok yakın giriyorum engellere ama yine ötüyor ani frenleme yapmıyor.

Bazen nispeten hızlı trafikte yakınlaşınsa kırmızı çarpışma alarmı çikıyor sirenle beraber ama sadece görüntü ve siren.

Acaba ben mi yanlış anladım ya da benim arabada olmayan bir özellik mi bekledim bilemiyorum. En azından ben ani frenleme yaptıramadım.

Frenleme yok sadece alarm ve görsel uyarı mı var.

Yeterince hızlı değilsin o zaman hocam. Bende fobi oldu. Açılır kapanır kapı gördüğünde gaza geliyor, çakıyor freni. Elim ayağım boşalıyor.

Media ekranında mesafe ayarları olması lazım.
Kendiliğinden fren yapması benim hoşuma gitmediği için ben en kısa mesafeyi seçmiştim.
Astrada da öyle kullanıyoruz, yoksa erkenden fren yapıyor, arka tarafı tehlikeye atıyor

Media ekranında mesafe ayarları olması lazım.
Kendiliğinden fren yapması benim hoşuma gitmediği için ben en kısa mesafeyi seçmiştim.
Astrada da öyle kullanıyoruz, yoksa erkenden fren yapıyor, arka tarafı tehlikeye atıyor
Bizimkilerde ayarı yok
Yeterince hızlı olsam, bu sefer çarpacağım.

Ben bunun frenleme yapmasına hiç denk gelmedi.
Bende bı kaç kere yaptı, hızına falan bağlı. Mesela öndeki araba yavaşlarken gaza hala basıyorsan koyuyor freni.

Kaldı ki bu sistemler kaza önleyici değil. Amacı kazayı önlemek ve ya minimumuma indirmek.

Ayrıca Park ederkenki başka sistem, o Park asistanı diye geçiyor. Hiç yavaşlamadan aynı hızda yaklaşırsan cisme koyuyor freni. Bı kere kurtardı beni kör noktadaki cisimden.

Mesafeyi kendin ayarlayabiliyorsun
Kırmızı ışık yapıp ses verdikten sonra hemen sen frene basiyormusun?
Cünkü ilk işlem kırmızı ikaz ve ses
Surucu tepki vermezse otomatik fren
Ikaz ve ses verdikten sonra asagidakilerden birini yaptıysan araç sürücü müdahale edtti kabul eder ve fren yapmaz
Frene hafif bastıysan
Gazdan ayağını çektiysen

Son düzenleme:
Bu anlattıklarınıza göre ben bu sisteme iş bırakmıyorum demek ki.

Evet çarpışma uyarısı geldiğinde bu ikisinden birini yapmış oluyorumdur illa ki.

Ne diyeyim. Inş gerçekten kurtarıcı bir anda frenlediğini görürüz.

Öndeki araç ile “hız farkına” ve mesafeyi ölçüyor. Hızınızın yüksek olması değil aradaki hız farkı önemli.

Devreye sokmak için uğraşmayın kaza bile yapabilirsiniz. O gerektiğinde devreye giriyor. Front assist bu şekilde.

Park sırasında fren yapan park asistanı tam nasıl çalışıyor onu tecrübe etmedim.

Öndeki araç ile “hız farkına” ve mesafeyi ölçüyor. Hızınızın yüksek olması değil aradaki hız farkı önemli.

Devreye sokmak için uğraşmayın kaza bile yapabilirsiniz. O gerektiğinde devreye giriyor. Front assist bu şekilde.

Park sırasında fren yapan park asistanı tam nasıl çalışıyor onu tecrübe etmedim.
Alper hocam kendi tecrübem park esnası;

Araba etrafı sensörle kolaçan ediyor
İnce direk, alçak kaldırım, sensör kirliyse geç görüyor ya da hiç görmüyor
Yavaş yavaş park ediyorsan sana hiç karışmıyor.
Hızlı girip frene basmazsan araba kendisi pat diye frene basıyor. O fren çok sert olur çarptım hissi verir 😅
Kapalı otoparkta, görüş kötüyse cidden hayat kurtarır.

karşı cisim hareketliyse çok işe yarıyor. geri manevrada arkamdan geçmeye çalışan motorcuyu farkedip bastı frene araç durmasa ben hiç farketmemiştim kesin çarpardım :) bence güzel bi özellik işe yarıyor.

karşı cisim hareketliyse çok işe yarıyor. geri manevrada arkamdan geçmeye çalışan motorcuyu farkedip bastı frene araç durmasa ben hiç farketmemiştim kesin çarpardım :) bence güzel bi özellik işe yarıyor.
Benzer şekilde dün sabah iki araba arasından çıkmaya çalışırken geri viteste çok yaklaşmış olmalıyım ki freni bi koydu yüreğim zıpladı resmen 😂 çarptım sandım inip bakınca çarpmadığımı ama aracın frenlediğini anladım

Hızlı girip frene basmazsan araba kendisi pat diye frene basıyor. O fren çok sert olur çarptım hissi verir 😅
Aynen dediğin gibi çalışıyor. Beni bi kere alçak bi cismi Karanlıkta görmediğim vakit kurtardı valla. Hızlı yanaşmaya çalışıyordum debriyajı komple bırakmıştım cart diye bi koydu. Çarptım sandım

Bu garç diye çıkardığı ses korkutuyor, denemek için hızlıyken el frenini çektim bi kere. Bi ses yapıyor garç diye offf.
Mesafeyi kendin ayarlayabiliyorsun
Kırmızı ışık yapıp ses verdikten sonra hemen sen frene basiyormusun?
Cünkü ilk işlem kırmızı ikaz ve ses
Surucu tepki vermezse otomatik fren
Ikaz ve ses verdikten sonra asagidakilerden birini yaptıysan araç sürücü müdahale edtti kabul eder ve fren yapmaz
Frene hafif bastıysan
Gazdan ayağını çektiysen
Hocam nerden ayarlanıyor ben bizim araçlarda yok diye biliyorum

Ön arka ani gaz tepkimelerinde cisim parça vs birşey algıladığında ikazla birlikte ani fren yapıyor ve sanki aracı çarpmışız gibi hissettiriyor. Çok güzel bir özellik

Bu anlattıgınız özellik yani park asistanı 2024 etsi golf 8.5 life donanımda kesin var di mi :)

Yani anlatılanları hiç yaşamadım. Park asistanı olduğundan şüpheye düştüm.

Son düzenleme:

Onur Bey teşekkürler bilgilendirme için. Park manevrası tam dediğiniz gibi yumuşak manevrada geçen müdahale etmedi az kalsın dokunuyordum kaldırıma. Demek ki hızlı olsaydı müdahale edecekti.

ciddi çarpmalarda müdahale edeceğini bilmek güzel :)

Geri