1.6 TDI Rölanti yüksekliği

İsim
Mahmut
Araç
GOLF 7 2015
Aracım 2015 1.6 TDI Aracı çalıştırıp biraz bekleyince rölanti kendi kendine 1000-1100 devire geliyor ve ne kadar yol gitsem durunca yine aynı o seviyelerde kalıyor.
Ama arabayı çalıştırıp hemen durduğu yerde boşta biraz gazlayınca ayağımı gazdan çekince rölanti normal bin devirin altına 8 e düşüyor ondan sonra kontağı kapatıp tekrar açıp yine gaza basmadan rölantide bekleyince yine eskisi gibi 1000 devirlere çıkıyor başına gelen oldumu beni aydınlatıcak bir arkadaşımız ustamız varmı

Ekli dosyalar

• IMG_6131.png
    IMG_6131.png
    554 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_6132.png
    IMG_6132.png
    583.9 KB · Görüntüleme: 6

Bu yeni bir şey olmamalı. :unsure:

Soğuk havalarda havanın derecesine göre motor çalışma devrini ayarlar. Bazen 900 de bazen 1000 bazen 1100 ile çalışabilir. Bu her zaman olan bir şey. Eğer durum ilk çalıştırma ve soğuk motor halinde yaşanıyorsa.

Bir diğeri yarım kalan rejenerasyon olabilir. Yeterli vakti bulamıyorsa işlemi bitirmek için her seferinde yeniden deniyor olabilir.

Motor sıcakkende kapatıp çalıştırınca yine 1000 devirin üstüne çıkıyor cihaza bağlandı rejanerasyon yapmıyor egr partikül iptal

Motor sıcakkende kapatıp çalıştırınca yine 1000 devirin üstüne çıkıyor cihaza bağlandı rejanerasyon yapmıyor egr partikül iptal

Soğutma suyu sıcaklık sensöründe bir arıza olabilir mi? Belki sensör bazen hataya düşüyor ve motora yanlış bilgi gönderiyor. Motor sıcak olsa bile soğuk olduğunu sanıyor.

Arıza tespit cihazı ile test ettiniz mi? Herhangi bir arıza kodu var mı?

Araç yenimi alındı yoksa hep sizdemiydi? Yani sorun yeni mi başladı yoksa hep varmıydı?

aracı yeni aldım en son şarj dinamosumu değiştim ondan sonra oldu ama bilgisyara bağlayınca arıza vermiyor ve ilk çalıştırmada heöen biraz gaz verinde rölanti düzgün çalışıyor şarj dinamosumdan sonra oldu dedim tamirdiye oda v kayışını söküp çalıştır yine aynısını yapıyor dedi ondan alakalı değil diyip arızayı bir türlü bulamadık

aracı yeni aldım en son şarj dinamosumu değiştim ondan sonra oldu ama bilgisyara bağlayınca arıza vermiyor ve ilk çalıştırmada heöen biraz gaz verinde rölanti düzgün çalışıyor şarj dinamosumdan sonra oldu dedim tamirdiye oda v kayışını söküp çalıştır yine aynısını yapıyor dedi ondan alakalı değil diyip arızayı bir türlü bulamadık

Bir kaç yabancı forumda gördüm şimdi, alakasız gibi görünse de olası bir durum. dinamo yada akü sorunu. İkisini de ölçtürmeyi deneyin. Mesela dinamo gerekli akımı sağlayamadığı için beyin aracı yüksek devirde çalıştırıyor olabilir mi? Yada akü zayıflamışsa, aküyü toparlamak için yüksek devire alıyor olabilir mi?

Onlarca neden olabilir. Tamircinin inceleyip bulması gerekecek.

arıza falan değil kalorifer açıkken ek ısıtıcı devreye giriyor devir yükseliyor.isterseniz klimayı tamamen of yapın kontak aç kapa düzelecektir.hatta çalışırken eğer hava soğuksa açın klimayı devir yine 1000 e çıkacaktır.

Sıcaklık ayarı tam sıcakta olursa da yapar. Sıcaklık ayarını ortalara veya 22 C civarı yapıp deneyebilirsiniz.

Bu yeni bir şey olmamalı. :unsure:

Soğuk havalarda havanın derecesine göre motor çalışma devrini ayarlar. Bazen 900 de bazen 1000 bazen 1100 ile çalışabilir. Bu her zaman olan bir şey. Eğer durum ilk çalıştırma ve soğuk motor halinde yaşanıyorsa.

Bir diğeri yarım kalan rejenerasyon olabilir. Yeterli vakti bulamıyorsa işlemi bitirmek için her seferinde yeniden deniyor olabilir.
buna kesin katılıyorum +1

akü voltajı ile bağlantısı olup olmadığını kontrol edin bence. devir yüksekken start stop calısmıyor ise, ek güç ihtiyacı nedeniyle devir artıyor olabilir. 2. secenek ise sıcaklık durumu.

Kalorifer Hi modunda iken dış sıcaklık da belli bir derecenin altında yükseltiyor, benim hoşuma giden bir özellik, epey çabuk ısınıyor bu şekilde motor da.

Kalorifer Hi modunda iken dış sıcaklık da belli bir derecenin altında yükseltiyor, benim hoşuma giden bir özellik, epey çabuk ısınıyor bu şekilde motor da.
Motor ısınınca bile aynı kalıyor kaloriferi kapatıncada aynı kalıyor ilk çalıştırdığımda hafif gaz verip bırakınca rölanti düzeliyor ama ilk çalıştırdığımda biraz bekleyince rölanti kontağı kapatana kadar ne yapsam 1 in altına düşmüyor

arıza falan değil kalorifer açıkken ek ısıtıcı devreye giriyor devir yükseliyor.isterseniz klimayı tamamen of yapın kontak aç kapa düzelecektir.hatta çalışırken eğer hava soğuksa açın klimayı devir yine 1000 e çıkacaktır.
Klima kapalıykende yapıyor klimala alakalı değil ilk çalıltırdğımda Hemen biraz gaz verip bırakınca rölanti düzeliyor ama ilk çalıştırdğımda gaza basmadan beklersme rölanti birin üstüne çıkıyor ve ne yaparsam yapim düşmüyor geri

Klima kapalı olsa bile sıcaklık ayarı yüksek mi? Onun düşük olduğundan emin olun.

Geri