2025 model Aralık sonu teslim aldığım Golf Life aracımda motor kapalıyken (belki açıkken de vardır, duyamıyorumdur) yavaşlarken şanzıman vites düşürdüğü esnada "çıt" diye bir ses duyuyorum. Bu normal mi, sizin araçlarınızda da var mı?
Selamlar, aynı araçtan bende de var Aralık ayında aldım. Araç röle aç/kapa yaptığından dolayı o ses geliyor diye okudum bu forumda, ilgili konuyu hatırlamıyorum ama..2025 model Aralık sonu teslim aldığım Golf Life aracımda motor kapalıyken (belki açıkken de vardır, duyamıyorumdur) yavaşlarken şanzıman vites düşürdüğü esnada "çıt" diye bir ses duyuyorum. Bu normal mi, sizin araçlarınızda da var mı?
normal cok normal. yolcu koltuk altından 48v aküden fan sesi veya sürüş anından 48v akünün oradan gelen ince tiz ses duyuyor musunuz? @EmirB2025 model Aralık sonu teslim aldığım Golf Life aracımda motor kapalıyken (belki açıkken de vardır, duyamıyorumdur) yavaşlarken şanzıman vites düşürdüğü esnada "çıt" diye bir ses duyuyorum. Bu normal mi, sizin araçlarınızda da var mı?
Ben hep müzik dinlediğim için ince tiz sesi duymadım, ama röle sesini çokça duydumnormal cok normal. yolcu koltuk altından 48v aküden fan sesi veya sürüş anından 48v akünün oradan gelen ince tiz ses duyuyor musunuz? @EmirB
aracı park edip kontağı kapamadan önce müziği kapatıp yolcu koltuğunun altından fan sesi geliyor mu diye bakar mısını? hatta elinizi yolcu koltuğunun altındaki fan ızgarasına koyup üflüyor mu diye bakar mısınız?Ben hep müzik dinlediğim için ince tiz sesi duymadım, ama röle sesini çokça duydum![]()
Akşam bakayım hocamaracı park edip kontağı kapamadan önce müziği kapatıp yolcu koltuğunun altından fan sesi geliyor mu diye bakar mısını? hatta elinizi yolcu koltuğunun altındaki fan ızgarasına koyup üflüyor mu diye bakar mısınız?
Bahsettiğiniz gibi tiz bir ses duymadım hocam. Hani dikkatle dinleyince duyuluyorsa bence bu çok normal. Aracı kullandığımda bakıp yazarım. Ama öyle dikkat kesilmeden duyduğum bir ses yok.normal cok normal. yolcu koltuk altından 48v aküden fan sesi veya sürüş anından 48v akünün oradan gelen ince tiz ses duyuyor musunuz? @EmirB
evet hakısınız, tiz sesten ziyade fan sesi duydunuz mu hiç? yol sesinden fark etmemişsinizdir ama park edince duyuluyorBahsettiğiniz gibi tiz bir ses duymadım hocam. Hani dikkatle dinleyince duyuluyorsa bence bu çok normal. Aracı kullandığımda bakıp yazarım. Ama öyle dikkat kesilmeden duyduğum bir ses yok.
Bu bahsettiğim vites düşürme sesi çok dikkat etmeseniz de duyuluyordu ondan sordum ben.
Fan sesine bakacağım klima motor vs her şeyi durdurup, normal kullanımda duymadım ama.evet hakısınız, tiz sesten ziyade fan sesi duydunuz mu hiç? yol sesinden fark etmemişsinizdir ama park edince duyuluyor
Şimdi baktım, bir fan üflemesi gibi hava geliyor ama nasıl anlatayım o kadar az ses var ki yok denecek gibi. Videoya çeksem muhtemelen anlaşılmazaracı park edip kontağı kapamadan önce müziği kapatıp yolcu koltuğunun altından fan sesi geliyor mu diye bakar mısını? hatta elinizi yolcu koltuğunun altındaki fan ızgarasına koyup üflüyor mu diye bakar mısınız?
fan üflemesi oluyorsa fan sesi de vardır. ortam sessiz ve sadece motor calısır vaziyette duyulmuyor mu ses. üflemenin siddeti ne kadarŞimdi baktım, bir fan üflemesi gibi hava geliyor ama nasıl anlatayım o kadar az ses var ki yok denecek gibi. Videoya çeksem muhtemelen anlaşılmaz![]()
Fan üflemesi de yok denecek kadar az, benim laptop daha fazla üfürüyorfan üflemesi oluyorsa fan sesi de vardır. ortam sessiz ve sadece motor calısır vaziyette duyulmuyor mu ses. üflemenin siddeti ne kadar![]()