1.5 tsi motor çalışma sesi ile ilgili soru

İsim
Mehmet
Araç
Golf 7.5 1.5 TSI
Selamlar,

Golf 2020 1.5 TSI aracım var, henüz 55bin km de. kar yağışlı dönemde ankara - istanbul gitgel yaptım. o zamandan beridir motordan bir ses alıyorum. sesin linkini ekleyeceğim. tam anlayamadım sesin sebebini. ses kaydı motorun sol tarafından çekilmiştir (kayış tarafı). cevabınızı merak ediyorum.

ses:

Son düzenleme:

Merhaba,

Bu ses bende de vardı. Yetkili servise sorduğumda akf valf hortumunda çatlak varsa ses çıkartabilir dediler. Ama kontrol ettiklerinde bir sorun yoktu. Bir süre sonra bu seste kesildi aracımdan.

Upvote 0
Selamlar,

Golf 2020 1.5 TSI aracım var, henüz 55bin km de. kar yağışlı dönemde ankara - istanbul gitgel yaptım. o zamandan beridir motordan bir ses alıyorum. sesin linkini ekleyeceğim. tam anlayamadım sesin sebebini. ses kaydı motorun sol tarafından çekilmiştir (kayış tarafı). cevabınızı merak ediyorum.

ses:
X bir usta duysa sübap/sübab vurması der.

2020 model 8v 1.5 tsi a3'de emme manifoldunun üstünde bir hortumu tutucusundan ayırdığımda benzer ses çözülmüştü titremesiyle videodaki sesten yapıyordu.

Aracı ilk aldığım dönemde bu ses çok daha yoğun duyuluyordu ilk aldığımda 22.000 kilometredeydi. Yağ bakımı yapıldıktan sonra ses %50 ye %50 kesildi daha sonrasında o hortumu da tutucusundan ayırınca ses komple sıfırlandı.

Upvote 0
hocam araç soğukken hortum sesini kabinden de alabiliyorum o ısınınca geçiyor, kıyaslayınca daha tok bir ses, bunun uzun zamandır farkındayım. bu bana farklı gibi geldi daha metalik. bakıma da çok var bilemedim :)

Upvote 0
hocam araç soğukken hortum sesini kabinden de alabiliyorum o ısınınca geçiyor, kıyaslayınca daha tok bir ses, bunun uzun zamandır farkındayım. bu bana farklı gibi geldi daha metalik. bakıma da çok var bilemedim :)
Tam ifade ettiğiniz gibi bu arada hortumdan kaynaklı olan müdehale etmeden önce ısınınca geçiyordu.

Bir önceki bakımda hangi yağı kullanmıştınız araç muhtemelen dpc motor

Upvote 0
normalde 0-20 kullanıyordum. şimdi söylediğimi unutmuşlar 5w30 koymuşlar. heralde kış şartlarında daha uygun görmüşler :cautious: motorda etiket yok fakat ecu üzerinde ECM15TFS01105E906018AS geçiyor.

Son düzenleme:
Upvote 0
Selamlar,

ses:
motor yağı normal şartlarda 0-30 değil mi

Upvote 0

Geri