Radyo frekansının bozulması

İsim
Yasin
Araç
Golf 7,5
1 ay önce almıştım aracı bugün yağıştan dolayı arka cam buğu çözücüye basınca radyonun çekmediğini farkettiğim kapatınca düzeliyor yağıştan dolayı mı acaba arkadaşlar

1 ay önce almıştım aracı bugün yağıştan dolayı arka cam buğu çözücüye basınca radyonun çekmediğini farkettiğim kapatınca düzeliyor yağıştan dolayı mı acaba arkadaşlar
Hayır hocam yağmurla alakalı olduğunu sanmıyorum açıkçası. Radyo anteni, arka camda ve arka camın rezistansları ile dip dibe çalışıyor. Kısaca şöyle anlatayım rezistansın yarattığı dalga, radyonun dalgasından daha kuvvetli. Bundan dolayı radyo dalgasını engelliyor. Normaldir frekansta sapmalar olması.

Ancak camın orijinalliği, daha önceden değişim yapılması, cam filmi gibi şeyler daha çok etkiliyor olumsuz anlamda. Camınızda herhangi bir işlem yapılmış mı hangi marka ?

Upvote 0
Ayni durumu bende yaşiyorum, servise sordugumda cam filminden kaynakli oldugunu soyledi. Muhtemelen sizin aracinizda da cam filmi vardir.

Upvote 0
Golf 7,5 araç cam filmi var evet sahibinin dediğine göre yetkili serviste aracı alırken yapılmış, cam orijinal cam ama değişim yapıldıysa bilmiyorum

Upvote 0
Hayır hocam yağmurla alakalı olduğunu sanmıyorum açıkçası. Radyo anteni, arka camda ve arka camın rezistansları ile dip dibe çalışıyor. Kısaca şöyle anlatayım rezistansın yarattığı dalga, radyonun dalgasından daha kuvvetli. Bundan dolayı radyo dalgasını engelliyor. Normaldir frekansta sapmalar olması.

Ancak camın orijinalliği, daha önceden değişim yapılması, cam filmi gibi şeyler daha çok etkiliyor olumsuz anlamda. Camınızda herhangi bir işlem yapılmış mı hangi marka ?
Bugün tekrar denedim yine aynı yağmurla alakası yokmuş dediğin gibi hocam cam filmini söktürüp tekrar yaptırsam çözülür mü sorun sizce

Upvote 0
Bugün tekrar denedim yine aynı yağmurla alakası yokmuş dediğin gibi hocam cam filmini söktürüp tekrar yaptırsam çözülür mü sorun sizce
Yani hocam benim araçta da var mesela benim sorunum yok. Filmi söktürmek ve yaptırmak en uygun yollu seçenek gibi ancak çözüleceğinin garantisi olmayabilir.

Camın markası nedir ?

Upvote 0

Benimde cam filmi bayide yapilmişti. Sanirim bu cam filminin kalitesiyle alakali bir durum.
Profilinizden gordugum kadariyla adana'da yaşıyorsunuz. Dolayisiyla sıcak iklim, çok fazla arka cam bugu/don/buz sorunu yaşamazsiniz.
Sökme durumunda rezistansın kopma bozulma ihtimali var o yüzden söküp tekrar yaptırmak riskli olacaktır.
Ben bu haliyle kullaniyorum. Size de tavsiyem bu şekilde kullanmak olacak.
Tabiki nihayi karar sizin yinede.

Upvote 0
Yani hocam benim araçta da var mesela benim sorunum yok. Filmi söktürmek ve yaptırmak en uygun yollu seçenek gibi ancak çözüleceğinin garantisi olmayabilir.

Camın markası nedir ?
Saint-Gobain Sekurit markası herhangi bir problem yaşatır mı ilerleyen zamanlarsa acaba

Upvote 0
Cam rezistansı yüksek akım çeker. Bir yerlerde gevşeme gibi ark yapacak bir durum varsa radyoda parazit oluşturur. Cam rezistans bağlantılarını kontrol edin. Sıvı teması, oksitlenme olabilir.

Sorun geçmezse iyi bir elektrikçi-elektronikçiye danışın.

Upvote 0
Cam rezistansı yüksek akım çeker. Bir yerlerde gevşeme gibi ark yapacak bir durum varsa radyoda parazit oluşturur. Cam rezistans bağlantılarını kontrol edin. Sıvı teması, oksitlenme olabilir.

Sorun geçmezse iyi bir elektrikçi-elektronikçiye danışın.
Kısa devre yaptırma riski var mı acaba

Upvote 0
Saint-Gobain Sekurit markası herhangi bir problem yaşatır mı ilerleyen zamanlarsa acaba
Cam orijinal camdan yana sıkıntı yok. Elektriksel anlamda da sorun yaşamazsınız ancak rahatsız edici düzeylere ulaşırsa sizin açınızdan arkadaşın dediği gibi bir oto elektrikçiye götürmek iyi olur. Çok şart olan bir şey mi değil tabii, zaten 5-10 dk açık kalıyor sonra kapattığımız bir şey arka cam rezistansı.

Upvote 0

Geri