Dsg manuele alınca 1'den 2'ye geçmiyor

İsim
berk
Araç
volswogen golf 7
Merhaba arkadaşlar iyi akşamlar diliyorum Golf 7 aracımda bugün trafikte giderken manuele alıp gitmek istedim ancak birinci vitesten ikinciye atamıyorum manuele alınca bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba

Merhaba!

Diyelim manuelde kalkış yaptık. Birinci vites ile. Vites kolunu ileri itince 2.vitrse, bir kez daha itince ve devir uygunsa 3.vitese geçer.
Vites kolunu geri itince 2.vitese düşer.

En azından bende böyle çalışıyor.

Merhaba arkadaşlar iyi akşamlar diliyorum Golf 7 aracımda bugün trafikte giderken manuele alıp gitmek istedim ancak birinci vitesten ikinciye atamıyorum manuele alınca bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba
Manuel e de almış olsanız, belli bir devir aralığına gelmeden vites değiştiremezsiniz. Ulaşması gereken devre gelince vitesi vites kolu ille veya varsa direksiyon altında bulunan f1 tuşları ile yükseltebilir siniz

bildiğim kadarıyla manuele aldığınızda S moduna almış gibi davranıyor araç. 2000 devri geçmeden vites atamıyorsunuz. Sıkışık trafikte hep uyguladığım bir şeydir. D modunda araç sürekli 1-2 2-1 gezip durduğu için şanzımanın ısındığını duymuştum. biraz devir yükselterek deneyin, yine atmazsa size bi servis-usta yolu gözükür gibi hocam

Geri