Golf 8.5 Impression İlk kaza hakkında

İsim
Emre
Araç
Golf 8.5 Impression
Merhaba, bugün maalesef talihsiz bir kaza yaşadık. Sağa dönüş için sinyal verip yavaşlandığı esnada aynı şeritteki arkamdaki bir araç arkadan çarparak arka plastik bölgede, ekte yüklediğim hasarları oluşturdu. Maddi hasarlı kaza tespit tutanakları tutuldu. Her iki tarafında kasko ve sigortası var.

Benim sorularım:

1)Maalesef tramer çıkacak ancak yetkili servisle ilerlemek istiyorum. Sizlerin yorumu nedir? Yetkili serviste onarım, değişim işlemi yapılmalı mı?
2) Yetkili servis benim kaskom ile işlemi açmaları gerektiğini , exper ve tramer raporu sonrasında kusurlu karşı tarafsa eğer kaskoma herhangi bir düşme yansımayacağını söyledi. Ancak direkt neden karşı tarafın sigorta veya kaskosu ile işlemlere başlanmıyor?
3) Değer kaybı başvuru süreci ne kadar sürüyor?

Ekli dosyalar

• IMG_0303.JPG-1.JPG
    IMG_0303.JPG-1.JPG
    235.4 KB · Görüntüleme: 56
  • IMG_0305.JPG-2.JPG
    IMG_0305.JPG-2.JPG
    206.4 KB · Görüntüleme: 56
  • IMG_0320.jpg
    IMG_0320.jpg
    73.8 KB · Görüntüleme: 56

geçmiş olsun…

1)Maalesef tramer çıkacak ancak yetkili servisle ilerlemek istiyorum. Sizlerin yorumu nedir? Yetkili serviste onarım, değişim işlemi yapılmalı mı?

- servis tamir etmez genelde değiştirir ama sen kaskon ile görüş anlaşmalı tamir yeri var ise çözüm bulabilirler…

2) Yetkili servis benim kaskom ile işlemi açmaları gerektiğini , exper ve tramer raporu sonrasında kusurlu karşı tarafsa eğer kaskoma herhangi bir düşme yansımayacağını söyledi. Ancak direkt neden karşı tarafın sigorta veya kaskosu ile işlemlere başlanmıyor?

- evet servis senin kaskonu çalıştırır karşıdan alır, özel servisler dediğin gibi yapar…

- bir kaç ay sürer…

Geçmiş olsun tampon far stop gibi parçalar değer kaybı alınamıyor diye biliyorum

geçmiş olsun…

- servis tamir etmez genelde değiştirir ama sen kaskon ile görüş anlaşmalı tamir yeri var ise çözüm bulabilirler…

- evet servis senin kaskonu çalıştırır karşıdan alır, özel servisler dediğin gibi yapar…

- bir kaç ay sürer…
Benim anladığım kadarıyla değişmesi gerekiyor gibi tamiri mümkün müdür, önerir misiniz?

Sağolun, Benim de bildiğim kadarıyla taşıyıcı parça olmaması sebebiyle öyleymiş evet, ancak değişen durumda da mı geçerli?
Sizin gibiyim çok net bilmiyorum bende malesef. Bilen biri vardır sanırım doğru yönlendirmeyi yapacaktır tekrar geçmiş olsun. Allah beterinden korusun

Benim anladığım kadarıyla değişmesi gerekiyor gibi tamiri mümkün müdür, önerir misiniz?
Tampon kırılmış gibi görüyorum. Yani tamir olsa bile tamponun darbeyi emici özelliği hala aktif olacak mı? Serviste bunların hepsine bakıp ona göre iş yapıyorlar. Değişim bu durumda daha mantıklı bence. Kaynaklı tampona binmezdim ben

Cok çok geçmiş olsun.

Geçmiş olsun hocam

1- Öncelikle kaskonuzdan yaptırmak zorunda değilsiniz dilerseniz servisinizle görüşün onlar dosya açıp karşı tarafın sigortasına bildirip sigortanın eksperi gelip gerekli evrakları hazırladıktan sonra onarıma başlanır sigorta servise ödemeyi yapar

2-Değer kaybı genellikle plastik aksamlarda az çıkar ama burada araca hasar kaydı işleyeceği için ve parça değişimi olacağı için sigortanın teklifine bağlı olarak eğer ki miktar kafanıza yatmaz isa ekstra olarak dava açabilirsiniz sigortaya karşı

3- Bu süreçte arabasız kaldığınız gün içinde ücret alabilirsiniz yani araç mahrumiyet bedeli alabilirsiniz ama bunu sigorta ödemez şahısıntan talep etmeniz gerekir bunun içinde dilerseniz şahısla iletişime geçip talep edebilirsiniz eğer ki kabul etmezse dava yolu ile alabilirsiniz

Geçmiş olsun. Tamponun genel durumu iyiyse ufak onarımlar ve boya ile geçiştirebilirler.

Eski aracımın tamponu 3 defa doğuş çankayada buna benzer hasarlarda tamir edilip boyanmış,
4. vurmalarında sanayide yaptırmıştım.
5. vurdular yıldım artık boyatmayacağım dedim.

4 yıl boyası çatlak şekilde bindim,
kimse vurmadı,
ilginçtir tertemiz olunca mıknatıs gibi belayı üzerine çekiyordu araç.

Tampon kırılmış gibi görüyorum. Yani tamir olsa bile tamponun darbeyi emici özelliği hala aktif olacak mı? Serviste bunların hepsine bakıp ona göre iş yapıyorlar. Değişim bu durumda daha mantıklı bence. Kaynaklı tampona binmezdim ben

Cok çok geçmiş olsun.
Ben de böyle düşünüyorum, teşekkürler
Geçmiş olsun hocam

1- Öncelikle kaskonuzdan yaptırmak zorunda değilsiniz dilerseniz servisinizle görüşün onlar dosya açıp karşı tarafın sigortasına bildirip sigortanın eksperi gelip gerekli evrakları hazırladıktan sonra onarıma başlanır sigorta servise ödemeyi yapar

2-Değer kaybı genellikle plastik aksamlarda az çıkar ama burada araca hasar kaydı işleyeceği için ve parça değişimi olacağı için sigortanın teklifine bağlı olarak eğer ki miktar kafanıza yatmaz isa ekstra olarak dava açabilirsiniz sigortaya karşı

3- Bu süreçte arabasız kaldığınız gün içinde ücret alabilirsiniz yani araç mahrumiyet bedeli alabilirsiniz ama bunu sigorta ödemez şahısıntan talep etmeniz gerekir bunun içinde dilerseniz şahısla iletişime geçip talep edebilirsiniz eğer ki kabul etmezse dava yolu ile alabilirsiniz
1) Servisteki arkadaş karşı tarafın sigortasıyla anlaşmalarının olmadığı için kaskomuzdan işlemleri başlatıp exper ve tramer rapor sonucuna göre kaskomun etkilenmeyeceğini belirtti.
2) Bunu da dikkate alıcam
3) Büyük ihtimalle girmem buna ama aklımızda olsun.
Teşekkür ederim, sağolun.

Geçmiş olsun. Tamponun genel durumu iyiyse ufak onarımlar ve boya ile geçiştirebilirler.

Eski aracımın tamponu 3 defa doğuş çankayada buna benzer hasarlarda tamir edilip boyanmış,
4. vurmalarında sanayide yaptırmıştım.
5. vurdular yıldım artık boyatmayacağım dedim.

4 yıl boyası çatlak şekilde bindim,
kimse vurmadı,
ilginçtir tertemiz olunca mıknatıs gibi belayı

Sağolun, kırılma olduğu için değişir diye tahmin ediyorum, pazartesi götürücem. Ama sizinkiler de ilginçmiş gerçekten.

Geri