Golf 7 sağ kısa far çalışmıyor

İsim
Ömer
Araç
Golf 7 1.6 TDI ALLSTAR
Herkese merhaba Golf 7 1.6 tdı allstar 2016 modeline sahibim aracımın geçen sene sağ kısa farı bir anda çalışmayı durdurdu ampulden sandım ampulüm (D3S xenon) orijinal ampulünü aldım taktım ama çalışmadı sorun far beynindenmiş yan sanayi bir ürün taktırdım çalıştı
Sonrasında aracıma otomatik far ve yağmur sensörü taktırdım (orijinal) aradan zaman geçti dün sağanak bir yağmur vardı yollar baya bi su toplamıştı yolda giderken büyük bir su birikintisine denk geldim sudan çıktıktan 5 saniye sonra araç sağ kısa farı kontrol edin dedi ve far söndü ama sol farım çalışıyor birde şöyle birşey var ilk bozulduğunda taktığım ampul ilk çalıştığında mor yanıyordu sonra düzeliyordu acaba ömrü bitmiş bir ampülmüydü onu anlamadım çünkü benim bildiğim ampullerim içinde gaz var ve ısınınca düzeliyor diye biliyorum o yüzden ikilemde kaldım

Şüphelendiklerim
Far beyni su alması

Ampulün bozulması

Otomatik far sensörü

Düzenleme: ampulü değiştirince eski ampulu geri taktık onu söylemeyi unutmuşum yani araçta fabrika çıkışlı ampuller duruyor

Son düzenleme:
Merhaba hocam aynı fardan bende de var. xenonların ömrü bitmeye yakın morarmaya başlar en sonunda ise söner.

far beyini su aldığında far söner 2024 te orijinalini 3000 tl ye almıştım. üzerinden yan sanayi beyin çıktı. belli ki eskiden 1 kez daha su almış yan sanayi takmış eski sahibi. farımda o zamanlar çatlak vardı oradan aldığını düşünüyorum far beyini ile beraber farlarıda değiştirdim o tarihten bu yana hiç su almadı

Upvote 0
Merhaba hocam aynı fardan bende de var. xenonların ömrü bitmeye yakın morarmaya başlar en sonunda ise söner.

far beyini su aldığında far söner 2024 te orijinalini 3000 tl ye almıştım. üzerinden yan sanayi beyin çıktı. belli ki eskiden 1 kez daha su almış yan sanayi takmış eski sahibi. farımda o zamanlar çatlak vardı oradan aldığını düşünüyorum far beyini ile beraber farlarıda değiştirdim o tarihten bu yana hiç su almadı
Benimde farı tutan ayak kırık çıktı far sökünce içine çamurlu su aktı dünki yağmurdan galiba farı temizleticem ama sıkıntı olur mu sizin yorumunuzu almak isterim

Upvote 0

Geri