- İsim
- Ahmet Çakmak
- Araç
- Q2 1.0 TFSI
Serhat Abi sen çok dolusun ya sana yazık boş ver abi 80 milyon sallamıyor sen sallasan ne olacak geçti o iş maalesef.Vatandaşı şirket gibi görenlere, şirketlerin yapması gereken işlemleri yaptırıp masraf açanlara, vatandaşın yurtdışından bir kürdan bile alamamasına yol açan, düşünen, sunan, imza atan herkese yazıklar olsun. Haram zehir zıkkım olsun.
Bunun adı hem ekonomik çöküştür hem de milletin alışveriş hakkına çöküştür; ülkeyi yurtdışına kapatmaktır, yurtdışına çıkamayan hiç yaşayamasın demektir. Yazıklar olsun.
Serhat Abi sen çok dolusun ya sana yazık boş ver abi 80 milyon sallamıyor sen sallasan ne olacak geçti o iş maalesef.
Abi senin emeklilere, gençlere, asgari ücretlilere üzüldüğün kadar emin ol onlar bu duruma üzülmüyorlar benimde senin kadar olmasa da ekonomik özgürlüğüm var gözüm bir şeyde kalmıyor. Ama evine ekmek götüremeyen adam hülogg diye bağırıyorsa acımam abi. Sen kendi hayatına bak. Son olarak DEĞMEZ abim.Onur Hocam ben hiç dolu değilim. Hatta o kadar dolu değilim ki yeşil pasaportum var, 10 yıllık ABD vizem var, 1 defa boşanıp 1 defa batmama, yani bir dönem uçan kuşa borcum olmasına rağmen yıllar içinde ne dertlerin ve bedellerin içinden geçerek son birkaç aydır hayatımda ilk kez kredi kartı dahil hiç borcum yok şükürler olsun. Yani 30 EUR limiti düşmüş düşmemiş bakmadan istediğim malzemeyi istediğim yerden gidip alabilirim.
Fakat yine de dert bizim. Ben gençlere, emeklilere, asgari ücretlilere üzülüyorum. Şu an onlardan biri olmasam da kendimi yerlerine koyuyorum çünkü biz de öğrenci olduk, biz de emekli olacağız; öyle olmasa bile birilerinin ses çıkarması gerekiyor.
Değer mi? Bilmiyorum. Fakat yine de yanlış ve yine de yazık kere yazık bu millete.

Abi senin emeklilere, gençlere, asgari ücretlilere üzüldüğün kadar emin ol onlar bu duruma üzülmüyorlar benimde senin kadar olmasa da ekonomik özgürlüğüm var gözüm bir şeyde kalmıyor. Ama evine ekmek götüremeyen adam hülogg diye bağırıyorsa acımam abi. Sen kendi hayatına bak. Son olarak DEĞMEZ abim.
Sizin gibi borç harç hiç olmadı benim ama ben de 0'dan geldim. Hayatımda ilk defa totom sıfır arabaya değdi. Sıfırdan ev aldık, araba aldık, emekli olduk artık kolay kolay sırtımızız yere gelmez. Bunları haftanın 7 günü çalışarak yaptım. Hafta sonları ekstra işlerde çalıştım, hala çalışıyorum ekstra işte. Biz bunları oramızı buramızı yırtarak yapabildik. Ama çocuklar ve gençler? Yapamayacak. Durum her gün kötüleşiyor. Ekonomi akıl almaz yerlere geldi.Onur Hocam, yanlış anlamayın ama ben hiç dolu değilim. Hatta o kadar dolu değilim ki yeşil pasaportum var, 10 yıllık ABD vizem var, 1 defa boşanıp 1 defa batmama, yani bir dönem uçan kuşa borcum olmasına rağmen yıllar içinde ne dertlerin ve bedellerin içinden geçerek son birkaç aydır hayatımda ilk kez kredi kartı dahil hiç borcum yok şükürler olsun. Yani 30 EUR limiti düşmüş düşmemiş bakmadan istediğim malzemeyi istediğim yerden gidip alabilirim.
Fakat yine de dert bizim. Ben gençlere, emeklilere, asgari ücretlilere üzülüyorum. Şu an onlardan biri olmasam da kendimi yerlerine koyuyorum çünkü biz de öğrenci olduk, biz de emekli olacağız; öyle olmasa bile birilerinin ses çıkarması gerekiyor.
Değer mi? Bilmiyorum. Fakat yine de yanlış ve yine de yazık kere yazık bu millete.
Bahsettiğiniz gelecekteki gençlerden biri olarak durumun vahimliği çok üzücü..Sizin gibi borç harç hiç olmadı benim ama ben de 0'dan geldim. Hayatımda ilk defa totom sıfır arabaya değdi. Sıfırdan ev aldık, araba aldık, emekli olduk artık kolay kolay sırtımızız yere gelmez. Bunları haftanın 7 günü çalışarak yaptım. Hafta sonları ekstra işlerde çalıştım, hala çalışıyorum ekstra işte. Biz bunları oramızı buramızı yırtarak yapabildik. Ama çocuklar ve gençler? Yapamayacak. Durum her gün kötüleşiyor. Ekonomi akıl almaz yerlere geldi.
Bugün 0'dan aynı koşullarda aldığım evi alamam. Deli dehşet pahalı. Barınmak için en temel şey ev ya. Evin yoksa hiçsin. 30 bin lira her ay, kaç lira alacan ki 30 vereceksin? Bu gençler napacak???
Konu yurt dışından alışveriş falan değil her şeye vergi vergi vergi. Ürün zaten pahalanıyor bı de vergi biniyor.
Nüfus da yaşlanıyor. Bu kadar emekliye kim bakacak? Genç nüfus azalıyor onlardan mi çalacan? Ya da emekli maaşları yarıya mı inecek? Hali hazırda emekli maaşı bile geçinmeye yetmez. Gençlere harcanması gereken para da yaşlılara gidecek. Bu gençler bize de bakmak zorunda kalacak. EYT beni de vurdu ama asla akıl kârı bı iş değildi. Beni vurmasına rağmen söylüyorum. Olmayan paraları yiyoruz o apayrı mevzu. Gelecekte yine gençlere patlayacak bu. Ben sadece gençlere üzülüyorum gerçekten işleri çok çok çok zor. Bı de su kıtlığına falan denk gelirlerse vah hallerine.
Tahmin edilecek gibi değil zaten. KapkaranlıkBahsettiğiniz gelecekteki gençlerden biri olarak durumun vahimliği çok üzücü..
Şu an yaşı 10-15 olanların gelecekteki durumunu tahmin bile edemiyorum.