Yeni 0 arabama PPF/Seramik Yaptırmalı mıyım?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan thahazar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İlk 1000 km içerisinde ön kaputa ufak bir taş geldi ve izi kaldı ona rağmen yaptırmayı düşünmedim düşünmüyorum yaptırana saygı duyarım ama bana göre para tuzağından başka birşey değil. Araba bakıyorum adam kaplama yaptırmış sök ekspere sokucam diyorum sökmem diyor ben nerden bileceğim boya olup olmadığını onun için ne kaplamalı araç alırım nede yaptırırım. Cam filmi yaptırır geçerim.

Arkadaşlar arabam 3haftalık bayiden aldım. Beyaz Golf 8.5 Life paket. Etrafta çok fazla yaptır veya yaptırma diyen var. Önerileriniz nelerdir PPF olur seramik olur yaptırmalı mıyım çok etkisi oluyor mu yoksa gerek yok mu? (Nasip olursa aracı 3 sene kullanıp satmayı planlıyorum.)
Bence en azından kaput, ön tampon ve farlara yapmak lazım.

PPF Yapılan aracın boya kalınlığını ölçmek için 3. sınıf matematik bilgisi yeterli olacaktır. Gözünüzde büyütmeyin. Normalde aracın orjinal hali 120 mikron boya ise PPF ile birlikte 300 mikron oluyor. PPF'ler genelde 180 mikron kalınlığında olur. Daha düşükleri pek işe yaramaz zaten.

Ayrıca yapılan PPF işlemi, sonradan yapılan boyama işlemini gizlemez. Boya tozu, akıntısı gibi kusurları gözle kontrol ederken PPF'in varlığı pek önemli değildir. Sadece vernik yanığı olmuş araçlarda yapılan vernik işlemini gizleyebilirsiniz ama kimse fabrika ayarında vernik atamaz illaki belli olur.

PPF'li aracın boya değişeni belli olmaz hurafesinden vazgeçelim lütfen.

Eğer aracınızı sürekli kullanıyorsanız ve nispeten sürtme ihtimalinin yüksek olduğu konumlara park ediyorsanız PPF velinimettir. Uzun yol kullanıcıları için taş izlerinden de korur.

100 bin tl PPF için benim bütçeme göre biraz fazla rakam ama bütçeme uygun olsa yaptırırdım mutlaka.

Tarcanlar bile ppf kaplı parçalara boya garantisi vermiyor. Eğer astara kadar indirip mikronu tutturarak boyadılarsa anlaşılması mümkün değil dediler. Ben şahsen kaputunda bile ppf olsa ilanı kapatıyorum onun riskini almaya gerek yok. 10-15 milyonluk araçlar olsa neyse de arabanın onda biri fiyatını vermek çok ütopik. Pazarlamasını güzel yaptılar şimdi de ekmeğini yiyorlar. Dünya malı dünyada kalır çok da kasmamak lazım.

Tarcanlar bile ppf kaplı parçalara boya garantisi vermiyor. Eğer astara kadar indirip mikronu tutturarak boyadılarsa anlaşılması mümkün değil dediler.
Bu işçiliği yaptıktan sonra araçta PPF olması bir anlam ifade etmiyor. Ayrıca boya makinesi ile aracı kontrol etmek yeterli değil. Göz ile kusur kontrolü nihai durumu ortaya çıkartır. Boya akıntısı ve tozu olmadan, mikron bir şekilde fabrikasyon ayarında boya yapacak usta sayısı bir elin parmağını geçmez.

Bu işçiliği yaptıktan sonra araçta PPF olması bir anlam ifade etmiyor. Ayrıca boya makinesi ile aracı kontrol etmek yeterli değil. Göz ile kusur kontrolü nihai durumu ortaya çıkartır. Boya akıntısı ve tozu olmadan, mikron bir şekilde fabrikasyon ayarında boya yapacak usta sayısı bir elin parmağını geçmez.
Hocam işin ehlini aradım garanti vermiyoruz anlaşılmayabiliyor diyor. Siz anlaşıldığını düşünüyorsanız saygı duyarım herkes istediğini düşünmekte ve yapmakta özgür.

Hocam işin ehlini aradım garanti vermiyoruz anlaşılmayabiliyor diyor. Siz anlaşıldığını düşünüyorsanız saygı duyarım herkes istediğini düşünmekte ve yapmakta özgür.
Hocam doğrudur ancak expertiz raporunda küçük puntolarla nelerden sorumlu tutulmayacaklarını yazdıkları metini okursanız aslında expertizin o an iş yaptığını görürsünüz. Araç experden çıktıktan sonra hiçbir mesuliyet almıyorlar resmen. :)

2024 model aracım 13500 km deydi ppf yaptırmadım kaput, tampon, tavan dahil taş izi oldu Aralıkta sattım. Yine Aralıkta 2025 sıtır aldım ertesi gün ful PPF yaptırdım tercih meselesi ben uzun yolda basıyorum taşların sesini duyuyorum. Markalı garantili TPU malzeme olsun yeter çok pahalıya gerek yok ORACAL marka yaptırdım cam filmide hediye etti memnunum.

Hocam doğrudur ancak expertiz raporunda küçük puntolarla nelerden sorumlu tutulmayacaklarını yazdıkları metini okursanız aslında expertizin o an iş yaptığını görürsünüz. Araç experden çıktıktan sonra hiçbir mesuliyet almıyorlar resmen. :)
Tabii ki öyle fakat sonuçta bu arabalar ppf kaplı diye daha ucuza satılmıyor. En iyi ihtimalle kaplama olmayan bir arabayla aynı oluyor hatta çoğu zaman bunu bir ekstra olarak görüp daha da yüksek fiyat çekiyorlar. İkinci el bir araç almak zaten bir risk. Kaplama da ekstra bir risk unsuru ekliyor. Aynı parayı veya daha fazlasını ödeyip daha fazla risk almak şahsen benim mantığıma yatmıyor.

Bir ppf kaplamanın hangi özelliği olsaydı ? Bir ihtimal gaza gelinebilirdi ?

"DOLU" koruma

istediginiz

Lumar/stek distrübütörüne , bayi sahibine sorun! Böyle bir dolu koruma sistemi yok.

Gerçi 50 yıldır hayattayım
Gece gündüz sokakta yatan araçlarıma hiç dolu vurmadı.

Vuracağı varsada dolu yağışı başlar başlamaz aracına battaniye kilim yorgan serenleri görüncede gülüyorum.

Bu işler "KADER PLANI" beyler .

Geri