Bakım&Temizlik Ürün Önerisi ve Marka Bilgisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan EmirB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

@forzaGilles

Hocam şu aşağıda resmini ekleyeceğim ürünler konusunda fikrine danışmak istiyorum. Türk ambalajları farklıdır belki ancak sen tanırsın yinede.

Ben normalde en alttaki düz cilayı kullanıyorum. Parlatması çok iyi değil ancak su iticiliği, yüzey kayganlığı çok iyi. Geçtiğimiz gün şişenin dibini gördüm. Tekrar bir şişe alacağım ancak forumlarda kafamı karıştıran tavsiyeler oldu. Bu yüzden son olarak sizinde tavsiyenizi almak isterim.

Bazı vatandaşlar hybride NPT denilen sentetik katkılı ürünlerin daha uzun süre ve iyi koruduğunu söylüyorlar. Bu ürünlerler arasında hangisini tavsiye edersin? Bildiğimiz yoldan devam mı yoksa seramik katkılı yada hybrid olan ürünleri denemeye değer mi?

Fiyat olarak düz ile hybride aradında 10€ hybride le seramik arasında 10€ fark var.

Hybride NPT

Seramik hepsi bir arada

Düz cila

1000097974.png

Normalde carpro valetpro meguiars gyeon ve autoglym tarzı ürünlerden şaşmam ama bu gün a101 e gelen goodyear marka temizlik ürünlerini aldım.
emektar kangooyu temizlerken kullanırım hemde meraktan aldım

good year için ayrı bi raf yapmışlardı
konsantre cam sabunu
köpük tarzında jant temizleyici
köpük halinde döşeme temizleyici
lastik ve plastik parlatıcı
motor temizleyici
mangoo kokulu klima bombası
good year marka kurulama havlusu

yanlış hatırlamıyorsam cam sabunu 40 tl diğer tüm ürünler 149 tl idi

döşeme temizleyiciyi koltuktaki ayak izinde denedim güzel çıkardı würth activ clean ile kafa kafaya bir ürün diyebilirim
Motor temizleyiciden memnun kaldım o da würthün motor temizleyici spreyi ile benzer performans gösterdi. ben motoru önceden koch chemie mzr ile temizlemiştim ama fırça ile belli yerlere girebiliyorsunuz kalan yerleri güzel temizledi

lastik ve plastik parlatıcı eh işte hiç yoktan iyidir ama beğenmedim
cam sabunuda prilli su diyebilirim :D
koku bombasını denemedim olurda yeni bi araç alırsak sigara kokusunu gidermek amacıyla öylesine aldım
jant temizleyici köpük kendi başına pek yeterli değil fırça ile temaslı temizlikte etkisi daha iyi
kurulama havlusunu denemedim yüksek ihtimal kapı aralarını temizlemekte kullanıcam

motor ve döşeme temizleyici würth ürünlerine rakip olarak çıkartmışlar belli :D fiyatı yarısından bile ucuza geliyor bu iki ürünü öneriyorum deneyebilirsiniz.
motor temizleyicisinin garip bi şekilde hoş bi kokusu var. würth deki gibi yağlı bi tabaka bırakıyor ama üzerinden bezle geçmeniz lazım yoksa toz tutabilir

Ürünler her ne kadar fiyat performans olsada koch chemieden devam.

Koch chemie gsf ve ıslak kullanım sulandırdığım koch chemie protector wax ile yıkanmış hali bu şekilde. aracıma hiç makine ile polisaj yapılmadı 2024 de ilk aldığımda bir kez demir tozu kil yaptım üzerine el ile meguiars correction compound uyguladım düzenli olarakta katı ve hızlı cilalar kullanıyorum ona rağmen

Pw nin performansı bu şekilde

IMG_1262.JPEG

Ürünler her ne kadar fiyat performans olsada koch chemieden devam.

Koch chemie gsf ve ıslak kullanım sulandırdığım koch chemie protector wax ile yıkanmış hali bu şekilde. aracıma hiç makine ile polisaj yapılmadı 2024 de ilk aldığımda bir kez demir tozu kil yaptım üzerine el ile meguiars correction compound uyguladım düzenli olarakta katı ve hızlı cilalar kullanıyorum ona rağmen

Pw nin performansı bu şekilde

IMG_1262.JPEG
pw cok toz tutuyor ya. onun yerine wetcoat veya reload 2.0 öneririm

pw cok toz tutuyor ya. onun yerine wetcoat veya reload 2.0 öneririm
Islak kullanımda pek fazla toz tutmuyor beyaz araçlar tozu belli etmiyor zaten :)

wetcoatı, pw den önce kullanıyordum ama pahalıya geliyor.

pw nin 1 litresi 1400 tl civarında ama konsantre olduğu için 750 ml lik sulandılmış şişesi 70-95 tl civarına geliyor

koltugun kenarındaki suni deride belli açılardan görünen parlamalar oluştu. Deformasyon sürtme falan da olmadı araç yeni , kir gibi de değil parlıyor. Araç tiguan , fikri olan var mı? Suni deri neyle silinmeli ?

Ekli dosyalar

• IMG_2860.jpeg
    IMG_2860.jpeg
    223.2 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_2861.jpeg
    IMG_2861.jpeg
    660.5 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:
koltugun kenarındaki suni deride belli açılardan görünen parlamalar oluştu. Deformasyon sürtme falan da olmadı araç yeni , kir gibi de değil parlıyor. Araç tiguan , fikri olan var mı? Suni deri neyle silinmeli ?
Deri temizleyiciyi fırçayla veya scrup pad ile uygulayın sonra silin. TLS, Colourlock, Gyeon deri temizleyici ürünlerine bakabilirsiniz.

koch chemie pol star

Geri