Bakım&Temizlik Ürün Önerisi ve Marka Bilgisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan EmirB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bu ürün çok güzel. Kokusu ve leke çıkarıcı özelliği gayet iyi. Fiyatı biraz daha uygun olsa evde depo edeceğim o derece kullanışlı.

Sıktıktan sonra bezle mi sildiniz hocam ?
Scrup pad veya yumuşak fırça ile geçtim bazı yerleri sonrasında mikrofiber bez ile sildim. Evde mikrofiber bezler vardı ama önceki kullanımımda çok tatmin etmedi ondan dolayı mikrofibermarket’ten (MF scrup ped’in üreticisi) gri 300 gsm ve yeşil uzun tüylü 360 gsm aldım baya güzel iş gördüler.

Bu arada şu an Hepsiburada’da %10 indirim var 639 TL’ye geliyor.
1774797725937.png

Son düzenleme:

Gençleştim resmen bu kadar mı fark eder.. araç belki 2 yıldır doğru düzgün iç temizliği görmemiştir :D
@forzaGilles Sonax İnterior baya güzel iş yapıyor, önerdiğiniz tüm ürünler sapasağlam hocam :)
Genel olarak Sonax ‘ın Xtreme serileri üzmez,

Scrup pad ‘ler yumuşak plastik gibi aksamlarda rutin temizlikte ve sürekli kullanımda istenmeyen sonuçlar doğurabilir..!!

Her markanın kendi içinde başarılı olan ve olmayan ürünleri var, Ürün seçerken yapılacak doğru araştırma —>bu hobiyi daha da keyifli hale getirir :)

Genel olarak Sonax ‘ın Xtreme serileri üzmez,

Scrup pad ‘ler yumuşak plastik gibi aksamlarda rutin temizlikte ve sürekli kullanımda istenmeyen sonuçlar doğurabilir..!!

Her markanın kendi içinde başarılı olan ve olmayan ürünleri var, Ürün seçerken yapılacak doğru araştırma —>bu hobiyi daha da keyifli hale getirir :)
Bu araç çok kirliydi Ali hocam o yüzden scrup pad kullandım ama rutin temizliklerde sık-sil yöntemini, erişemeyeceğim yerleri de (örn: cam açma kapama anahtarı, vitesin olduğu yerler) yumuşak detay fırçası kullanıp silerim diye düşünüyorum. Direksiyon deri olduğu için scrup pad kullanımı bir problem yaratmaz sanıyorum ama bir araştırma yapayım yine de. Sanırım bu şekilde ilerlemek en makulu gibi, uyarınız için çok teşekkürler :)

Son düzenleme:
Sileceklerde atlama yapmayacak yağmur kaydırıcı tavsiyesi olan var mı ?
3 senedir nasiol kullanıyorum devamlı her aracımda, son 1-1.5 senedir aldığım sıfır kutular doğru uygulama yapmama rağmen atlama yapıyor. Hatta aracımın sıfır değişen camını ipa ile temizleyip uyguladım onda bile atlama yapıyor. Hidrofobik özelliği çok iyi ancak atlama yaptığı zaman bi anlamı kalmıyor. Glaco nasıldır atlama yapar mı hidrofobik açıdan iyi midir ?

3 senedir nasiol kullanıyorum devamlı her aracımda, son 1-1.5 senedir aldığım sıfır kutular doğru uygulama yapmama rağmen atlama yapıyor. Hatta aracımın sıfır değişen camını ipa ile temizleyip uyguladım onda bile atlama yapıyor. Hidrofobik özelliği çok iyi ancak atlama yaptığı zaman bi anlamı kalmıyor. Glaco nasıldır atlama yapar mı hidrofobik açıdan iyi midir ?
hepsinin atlama ihtimali var hocam. ben ön cam haric tüm camlara glaco ultra uyguladım tavsiye ederim

hepsinin atlama ihtimali var hocam. ben ön cam haric tüm camlara glaco ultra uyguladım tavsiye ederim
Bunu aşmak için ne yapmak gerekiyor anlamadım. Glaco' da da o ihtimal varsa hiç denemeye gerek yok o zaman. Nasiol gerçekten çok uzun ömürlü tüm camlara uygulama yapıyorum ama ön cam atlama sıkıntısı yüzünden haftasonu alkolle temizleyip yağmur kaydırıcı uygulamıycam artık heralde.

Hangi markayı araştırdıysam atlama sorunu yaşayan oluyordu , bende vazgeçtim.

Hangi markayı araştırdıysam atlama sorunu yaşayan oluyordu , bende vazgeçtim.
Önceden böyle bir problem yoktu nasiol' de son 1-1.5 senedir yaşamaya başladım, öncesinde Leon aracımda çok memnundum. Belki biraz ömrü azalınca takılma sorunu gidebilir bilmiyorum çok sinir bozucu bir durum.

Önceden böyle bir problem yoktu nasiol' de son 1-1.5 senedir yaşamaya başladım, öncesinde Leon aracımda çok memnundum. Belki biraz ömrü azalınca takılma sorunu gidebilir bilmiyorum çok sinir bozucu bir durum.
aynı üründen sileceklere de uygulayın bir de öyle deneyin

Bunu aşmak için ne yapmak gerekiyor anlamadım. Glaco' da da o ihtimal varsa hiç denemeye gerek yok o zaman. Nasiol gerçekten çok uzun ömürlü tüm camlara uygulama yapıyorum ama ön cam atlama sıkıntısı yüzünden haftasonu alkolle temizleyip yağmur kaydırıcı uygulamıycam artık heralde.
merhaba, cam pastası ile bir geçip tekrarar deneyebilirsiniz. Ben yaz çıkışında pasta>cam yıkama>kurulama>ipa silme>uygulama ile sağ-sol, arka ve sol ön sileceği hallettim ama sağ yapıyor.

Herkese tekrardan selamlar, konuyla doğrudan alakası olmasa da bir sorum olacak. Bahçede normal hortumla araba yıkamak uzun vadede zararlı mı, nasıl bir problem oluşur?
Tabi basınçlı makine gibi olmaz ama örneğin dün akşam aracı park ettiğim yerden çok polen ve reçine olmuş araç eğer üstünde kurursa çıkması zor olur ve boyaya zarar verir diye düşünüyorum. Bu tür durumlarda köpük (prewash) + temaslı yıkama yapacağım, normal bahçe hortumuyla araca su tutmam zarar verir mi? Şimdiden teşekkürler :)
çok su harcarsınız en büyük zarar bu olur.

merhaba, cam pastası ile bir geçip tekrarar deneyebilirsiniz. Ben yaz çıkışında pasta>cam yıkama>kurulama>ipa silme>uygulama ile sağ-sol, arka ve sol ön sileceği hallettim ama sağ yapıyor.
Hocam cam zaten sıfır niye cam pastası uyguluyoruz bence üründe problem.

Geri