Bakım&Temizlik Ürün Önerisi ve Marka Bilgisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan EmirB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cam temizliğinde uzun süredir ADBL Glass Cleaner kullanıyordum. Bunun yanına koruma hidrofobi özelliği içinde(yine de temizleme özelliği de var) ADBL Hybrid Glass Cleaner aldım.

Camları ilk olarak ph nötr şampuanlı karışımımla temizledim. Daha sonra olası kalıntılar için İPA ile son temizlik işlemini yaptım. Ondan sonra ADBL Hybrid Glass Cleaner uyguladım. Yağmur sırası ve sonrasında görüntüler aşağıda ki gibi.
80-90km/h üzeri hızlarda ön camdan su kaymaya başlıyor. Boncuk boncuk görüntüler hoşuma gidiyor. Silecekte herhangi bir atlama da yaşamadım.

Ekli dosyalar

• 1000354648.jpg
    1000354648.jpg
    87.3 KB · Görüntüleme: 35
  • 1000354441.jpg
    1000354441.jpg
    257.7 KB · Görüntüleme: 36
  • 1000354433.jpg
    1000354433.jpg
    176.4 KB · Görüntüleme: 34
  • 1000354420.jpg
    1000354420.jpg
    147.7 KB · Görüntüleme: 35
Herkese tekrardan selamlar, konuyla doğrudan alakası olmasa da bir sorum olacak. Bahçede normal hortumla araba yıkamak uzun vadede zararlı mı, nasıl bir problem oluşur?
Tabi basınçlı makine gibi olmaz ama örneğin dün akşam aracı park ettiğim yerden çok polen ve reçine olmuş araç eğer üstünde kurursa çıkması zor olur ve boyaya zarar verir diye düşünüyorum. Bu tür durumlarda köpük (prewash) + temaslı yıkama yapacağım, normal bahçe hortumuyla araca su tutmam zarar verir mi? Şimdiden teşekkürler :)

Herkese tekrardan selamlar, konuyla doğrudan alakası olmasa da bir sorum olacak. Bahçede normal hortumla araba yıkamak uzun vadede zararlı mı, nasıl bir problem oluşur?
Tabi basınçlı makine gibi olmaz ama örneğin dün akşam aracı park ettiğim yerden çok polen ve reçine olmuş araç eğer üstünde kurursa çıkması zor olur ve boyaya zarar verir diye düşünüyorum. Bu tür durumlarda köpük (prewash) + temaslı yıkama yapacağım, normal bahçe hortumuyla araca su tutmam zarar verir mi? Şimdiden teşekkürler :)
lastik parlatma fırçası nasıl denedinizmi

Ekli dosyalar

• IMG_1237.jpeg
    IMG_1237.jpeg
    260.1 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG_1238.jpeg
    IMG_1238.jpeg
    321.7 KB · Görüntüleme: 30
kendi bütçeme göre aldıklarım...

şampuan: Carpro reset 1L / yamaclardetailing (forzaGilles hocam tavsiyesi üzerine)
ön yıkama köpüpü: Valet Pro Foamula 1 / yamaclardetailing (forzaGilles hocam tavsiyesi üzerine)
eldiven: Euphrate Kfz Mikrofiber eldiven / hepsiburada (yıkamacı arkadaş tavsiyesi)
kurulama havlusu: Carpro Dhydrate Drying Towel 70x100 cm / parlatanadamlar (yıkamacı arkadaş tavsiyesi)
cam bezi: Work Stuff Zephyr Waffle 35x35 cm / parlatanadamlar (kendim buldum daha fiyat performanslısı vardır illa)
makina: nilfisk 130-6 power control makina / hepsiburada (2 ay araştırma yaptık aquatak 135'e göre bir tık iyi. gönül isterdi excellent 170 modeli olsun :)
su tabancası + köpük aparatı: bear force (temu)
kova dibi tortu tutucu: Shine Mate Grit Guard / yamaclardetailing (bir ayağı kırık geldi, inş değişim olur)

jant temizleyici, lastik parlatıcı, fırça, kova, hortum gibi diğer ürünleri kimini denemelik pet şişelik aldım bir kısmını sağdan soldan toparladım.

dayanıklı lastik ve jant fırçası önerilerinize açığım :)
Çağan hocam piyasadaki fırçaların (sektör-kullanım alanı bağımsızdır) %90’ı aynıdır. Hepsi çindeki üreticiden gelir, ya orada ya da geldiğinde ülkede marka basılır.

O yüzden görsel anlamda bakıp eğer benziyorsa daha ucuz olanı tercih etmeniz sizin için aynı ürünü daha ucuza almak demektir. Benim henüz almadığım ama sepete attığım ürünü ekliyorum, muhtemelen bayram sonrası alırım ben de.

Amazon: https://amzn.eu/d/06W9r6sR
Tasdemirdetailing: https://www.tasdemirdetailing.com/spta-lastik-temizleme-fircasi-25mm
Smx: https://smx.com.tr/ergonomik-sapli-jant-ve-lastik-temizleme-fircasi-2297

Son düzenleme:
dayanıklı lastik ve jant fırçası önerilerinize açığım :)
1000192733.jpg

Lastik fırçası olarak 2 yıldır bu tipte fırça kullanıyorum. Epey başarılı. Paspas temizliği için de güzel iş çıkarıyor. Öneririm.

Jant fırçası için ise birçok seçenek mevcut.
Aşağıdaki gibi peluş olanlar daha kullanışlı geliyor. Sıçratma riski vs kalmıyor.
1000192734.jpg

Jant ön taraf temizliği için de küçük jant eldiveni öneririm
1000192735.jpg

Geri