Bakım&Temizlik Ürün Önerisi ve Marka Bilgisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan EmirB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Parası yüksek olan bir ürünün kaliteli olacağı mantığı sizi hayatta pek çok şey de yanılgıya düşürür,

Meguiars Ultimate Wash & Wax diye geçen şampuan vasatın altında başarısız bir üründür, 200 liralık adı sanı belli olmayan şampuanlardan farkı yoktur,

Cilalı şampuanlar hakkında;
Meguiars markasından bağımsız genel olarak cilalı şampuanların temizleme etkisi zayıf olur, adında geçen “cilalı” ibaresi pazarlama hilesinden ibarettir, Cilalı şampuanların cila etkisi 1-2 günden ibaret olur,

Carpro Reset şampuan hakkında, satış sitelerinin yazdığı (seramikli araçlar içindir) ibaresi yanlıştır, basit 1-2 cümleyi ingilizceden —>Türkçe’ye çevirmekten acizler malesef, Ürün seramikli olan ve olmayan, koruma olan ve olmayan tüm araçlar için uygundur.,

Demirtozu temizliği için;
-Valet Pro Dragons Breath
-Carpro IronX
-Gyeon Iron
-K2 Roton
Hocam Carpro RESET şampuan araç kirliyken bez fırça vb. sürmeden ön yıkama ile kirini akıtıp sonrasında kova ile aynı şampuanla detay temizlik yapılabilir mi yoksa farklı bir şampuan mı kullanmak gerekir ?

Parası yüksek olan bir ürünün kaliteli olacağı mantığı sizi hayatta pek çok şey de yanılgıya düşürür,

Meguiars Ultimate Wash & Wax diye geçen şampuan vasatın altında başarısız bir üründür, 200 liralık adı sanı belli olmayan şampuanlardan farkı yoktur,

Meguiars ülkemizde marka algısı yüksek olan oldukça şişirilen bşr markadır, Esasen Amerika’da her markette satılan sıradan bir markadır.

Cilalı şampuanlar hakkında;
Meguiars markasından bağımsız genel olarak cilalı şampuanların temizleme etkisi zayıf olur, adında geçen “cilalı” ibaresi pazarlama hilesinden ibarettir, Cilalı şampuanların cila etkisi 1-2 günden ibaret olur,

Carpro Reset şampuan hakkında, satış sitelerinin yazdığı (seramikli araçlar içindir) ibaresi yanlıştır, basit 1-2 cümleyi ingilizceden —>Türkçe’ye çevirmekten acizler malesef, Ürün seramikli olan ve olmayan, koruma olan ve olmayan tüm araçlar için uygundur.,

Demirtozu temizliği için;
-Valet Pro Dragons Breath
-Carpro IronX
-Gyeon Iron
-K2 Roton
detaylı cevap için teşekkür ederim

Hocam Carpro RESET şampuan araç kirliyken bez fırça vb. sürmeden ön yıkama ile kirini akıtıp sonrasında kova ile aynı şampuanla detay temizlik yapılabilir mi yoksa farklı bir şampuan mı kullanmak gerekir ?
Reset kova ile yıkama şampuanıdır, ön yıkama için geliştirilmemiştit, bu amaçla kullanılabilir ama amacının dışında kullanılacağı için yeterli performansı vermeyecektir,

Hem ön yıkama hem de kova yıkaması ikisi bir arada ürünler mevcuttur,

2 in 1 (şampauan+saç kremi) mi daha iyi sonuç verir, Yoksa şampuan ile saçımızı yıkayıp, sonrasında besleyici krem-yağlar mevye özleri vs.. ile bakım yapmak mı daha iyi sonuç verir. Sorduğunuz soru biraz bunun gibi birşey :)

Reset kova ile yıkama şampuanıdır, ön yıkama için geliştirilmemiştit, bu amaçla kullanılabilir ama amacının dışında kullanılacağı için yeterli performansı vermeyecektir,

Hem ön yıkama hem de kova yıkaması ikisi bir arada ürünler mevcuttur,

2 in 1 (şampauan+saç kremi) mi daha iyi sonuç verir, Yoksa şampuan ile saçımızı yıkayıp, sonrasında besleyici krem-yağlar mevye özleri vs.. ile bakım yapmak mı daha iyi sonuç verir. Sorduğunuz soru biraz bunun gibi birşey :)
ön yıkama için divortex alpha foam ph nötr oto şampuanı düşünüyorum. kova ile ön yıkama için sizin önerebileceğiniz f/p ürünler varsa tavsiyelere açığım tabiki

ayrıca birşey daha sormak isterim, Valet Pro Dragons Breath - Ph Nötr Demir Tozu Sökücü'yü kaportada kullandığınızda yıkama sırasındaki kullanım şeklinizi anlatabilir misiniz?

ön yıkama için divortex alpha foam ph nötr oto şampuanı düşünüyorum. kova ile ön yıkama için sizin önerebileceğiniz f/p ürünler varsa tavsiyelere açığım tabiki

ayrıca birşey daha sormak isterim, Valet Pro Dragons Breath - Ph Nötr Demir Tozu Sökücü'yü kaportada kullandığınızda yıkama sırasındaki kullanım şeklinizi anlatabilir misiniz?
ön yıkama için; Valet pro - citrus pre wash ve Auto bright- citrus wash kullanıyorum. ikisi de iyi kış aylarında miktarı biraz daha fazla koyarak daha da iyi sonuç alabilirsiniz. ama karlı havada tuzlu solisyonlu şekilde kirlenen arabada iki tur yaptıktan sonra temaslı yıkıyorum.

Lastik parlatıcım bitmek üzere, bu yeni nesil fırçayla uygulanan ürünlerden kullanan var mı, marka önerisine açığım. Parlak değil de daha çok satin gözükmesi tercihim.

Ekli dosyalar

• 1770283701553.png
    1770283701553.png
    909.4 KB · Görüntüleme: 7
Bu jelleri kullanmak için şu aplikatörleri kullanmak şart mı ya? Çok pahalılar 800-900 TL yazanlar var şunlara. Yan sanayi olsa gerek bir tane amazonda buldum 150 TL acaba iş yapar mı..
https://amzn.eu/d/0gxxw3Ja

Sentetik boya fırçası alın nalburdan. Şekle şemale 800TL vermeyin.

Sentetik boya fırçası alın nalburdan. Şekle şemale 800TL vermeyin.
Vermem hocam zaten bu 800-900 TL hakeden bir ürün değil bana kalırsa. Bana kalırsa diyorum ama fırça konusunda uzmanlığım var :) Resim malzemeleri satışı yaptığımızdan dolayı envai eşit fırça var bizde, tabi bu şekilde olan yok. Yukarıda Amazon linkini attığım ürünü aldım bakalım 150 TLye nası bi ürün gelicek merakla bekliyorum :) Eğer çok dandik değilse fp ürün çıkacaktır çok yüksek ihtimalle.

ben benzer bir ürünü temudan 20tl ye almıştım. sorun yok hala kullanıyorum. 1.5 yıl olmuştur.
"Halk sağlığını tehlikeye atan" ürünleri almanız hiç iyi olmamış.. 😁 Biz Türk satıcıdan alınca sağlıklı oluyor :)

Divortex ‘ten uzak durun,

Kova ile ön yıkama yapılmaz..!! Kova ile yıkama yapmak ön yıkama değildir, kova yıkaması eldiven ile yapılan (ana yıkama) aşamasıdır,

Ön yıkama ise; (foam lance / basınçlı pompa / şarjlı pompa) gibi aparatlar ile aşşağıda paylaştığım çn yıkama ürünleri ile yapılan bir uygulamadır,

Ön yıkama ürününü (foam lance / basınçlı el pompası /şarjlı el pompası) ne tür bir şey ile uygulacaksınız..?

Ön yıkama için (ön yıkama / ön yıkama şampuanı / ön yıkama köpüğü vs.. pre-wash ürünleri);
K2 Bela Pro (satıcı tarafından 15 gün sonra stoklarda olacağı söylendi)
Valet Pro Advanced Neutral Snow Foam
Valet Pro Foamula 1
Autobrite Magifoam
ADBL Yeti
Carpro Lift Snow Foam

Not: bir de yukarda paylatığım ürünlerden Valet Pro ANSF ve Valet Pro Foamula 1 başarılı ürünlerdir fakat bir de Valet Pro markasının PH Neutral Snow Foam ürünü mevcuttur, PH Neutral Snow Foam ile benim söylediğim ürünleri karıştırmayınız, PH Neutral Snow Foam diye geçen ürün vasat bir üründür,

Kova şampuanları (ana yıkama için));
-Carpro Reset Shampoo
-Gyeon Bahte Shampoo (plus (+) olmayan versiyonj/ plus (+) olan versiyonu cilalı şampuandır, temizlik etkisi iyi değildir)

-Sonax Xtreme Rich Foam Shampoo (ikisi bir arada ürün yani hem ön yıkama hem de kova ile ana yıkamada kullanılanılabilir olduğunu idaasında olan bir ürün)

-Autobrite Purple Velvet

Demirtozu temizleyiciler (boyalı yüzeylerde / kaportada) nasıl uygulanır..?
Araç yıkanır ve su ile durulandıktan sonra, kurulama yapmadan —>yüzey ıslakken demirtozu temizleyici yüzeye sıkılır, 4-5 dk. ürünün çalışması beklenir, Ürün yüzeyde 5-6 dk.dan fazla bekletilmemelidir, Ardından ön yıkama ürünü (ön yıkama köpüğü) sıkılır, 2-3 dk. sonra araç bol su ile iyice durulanır, Mutlaka bol su ile iyice durulamması gerekir, kaporta araları, çamurluklar ile kaputun araları, farlar ile kaputun araları, bagaj kapağı ile tavanın araları dahil bol su ile iyice durulanması gerekir,

Ardından eldiven ile kova yıkamasına geçilir,

Demirtozu temizliği kaporta yüzeyi sıcakken veya hava sıcak ise güneş altında yapılmamalıdır..!! Ürünün yüzeyde kurumasına müsade edilmemelidir..!! Ürünü uygularken tek kullanımlık eldivenlerden giyilmesini tavsiye ederim. İşiniz bittiğinde aracın içine binmeden önce ellerinizi sabunla yıkamanızı öneririm, Genelde demirtozu temizleyicilerinin iğrenç bir kokusu vardır, insanın nefesini kesecek kadar iğrenç kokarlar, Bu sebebten işiniz bittikten sonra aracın içinde kesinlikle unutmayınız, Döşemeye - halılara veya bagaj döşemesine falan dökülmemesine müsade etmeyiniz poşetin içinde —>poşeti kör düğüm yaparak devrilmeyecek şekilde vs.. bunlara özellikle dikkat ediniz,

Demirtozu temizleyiciler (jantlarda) nasıl uygulanır..?
Jantlar kirliyken ve su ile kaba kirleri yumuşatmadan —> yani kuruyken direkt yüzeye sıkılır, 4-5 dk. bekledikten sonra bol su ile iyice durulanması gerekir, jantlarda demirtozu temizleyici uygulanılacak ise, bunu aracın (ön yıkaması ve ana yıkaması) henüz yapılmadan önce jantlarda uygulayınız,

İstendiği taktirde kaba kirleri yumuşatmak için kantlarda ön yıkama ürünü uyguladıktan sonra ve ardından durulama yaptıktan sonra da ardından demirtozu temizleyici uygulanabilir veya su ile kaba kirleri akıttıktan sonra da uygulanabilir, ancak bu yöntem tercih edilir ise jant yüzeyi ıslak olduğu için ürünün etkisi bir nebze zayıflar,

Geri