Bakım&Temizlik Ürün Önerisi ve Marka Bilgisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan EmirB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bugün en sevdiğim temizlik ürünü olan arab sabununun farklı bir türünü ilk kez denedim. Keten tohumu yada Keten yağı bazlı seyreltilmiş sprey formatında bir ürün.

Öncesinde keten tohumu ve sabununun bazı binicikle ilgilenenlerin deri malzemelerinin temizliğinde kullandığını okumuştum. Geçtiğimiz günde ucuzluk mağazasında karşıma çıktı denemek istedim.

Arab sabununun gücünü zaten anlatmaya gerek yok. Bu ürünün (keten tohumu) ayrıca plastik yüzeyleri koyu ve kontraslı göstermesi hoşuma gitti. Sanki yeni gibi bir yüzey bırakıyor. Yapış yapış yada parlak değil. Ancak uygularken iki ayrı bez kullanmak gerek. Birisi uygulamak için diğeri hemen kurulamak için, aksi takdirde iz bırakıyor. Sanıyorum içerisindeki yağ tipi ile ilgili. Ancak plastik haricinde bu kalıntı kalan kısmın deri ve ahşap yüzeyleri beslediği söyleniyor.

Ayrıca keten tohumu yağı'nın ahşap bakımı, haşerelere karşı koruma, cilt bakımı gibi alanlarda da geneleksel kullanımı görülmektedir.

Ayrıca bazı binicilerin evlerinde kendi sabunlarını yaptığınıda öğrenmiştim, deri bakımı için en iyi madde olarak tavsiye edilen Gliserin'i eczane yada yapı marketlerden temin edip, saf sabunu rendeleyip çift kab yöntemi ile eritip karışımı yaptıktan sonra en az 6-8 hafta bekletilmesi ve kurutulması gerekiyormuş.

Geleneksel ve doğal ;)

1000065674.jpg

1000065669.jpg

1000065673.jpg

1000065671.jpg
ürünün resmi var mı hocam

@cagan91

Aldığım ürün aşağıdaki, ancak Amazonda falan da farklı markalar altında mevcut görünüyor.

1000065702.webp

Örneğin şu ürün 1L konsantre yazıyor, seyrektilerek 5-10litre civarına getirilebilir.

1000065703.png

jantlar ve kaporta için kil sabunu ve demirtozu spreyi önerisi alabilir miyim (üst düzey olabilir)
Kil olarak carpro nun beyaz kili demir tozu olarakta fra ber markasının demir tozunu öneririm. fra beri bölünmüş 500 ml olarak alıyorum ömerhocadetailing ten

kendisi kargoda yapıyor diye biliyorum

Geri