Aracıma çarptılar(fotolar ekli) tecrübeli arkadaşlar yönlendirmenizi rica ediyorum

İsim
ali rıza
Araç
Golf 8 Life
Birkaç gün önce ışıklarda beklerken arkadan hızla gelen bir araç sağımda bulunan araca arkadan çarpıp savrulup benim aracımın sağ tarafına çarptı. 4 yaşında nokta hatasız servis bakımlı aracım ne yazıkki hasar aldı, araç konusunda titiz insanlar beni anlayacaktır epey canım sıkıldı, aracın hasar alan kısmını bezle silip fotoğrafladım. Sizlerden daha önce bu tip bir durumla karşılaşanlarınız varsa bir yönlendirmede bulunursanız sevinirim, 2006 dan bu yana araç kullanan biri olarak tek kazam yok ama bela insanı gelip buluyor işte.

İki konu arasında kaldım ama artık pazartesi işten izin alıp aracı yaptırmaya vereceğim,

- Birinci opsiyon bu fotolardaki hasar boyasız göçük düzeltmecilerde ön çamurluk tamamen ön kapı ise tutamağın bulunduğu yerdeki kapı çizgisi hattından aşağısı lokal boya olacak ve marşpiyel düzeltilip lokal boya olacak şeklinde (kaskodan dosya açıyorlar, ancak yunus gri renk simli ve tonu tutarmı bilemiyorum)
- İkinci opsiyon yetkili servise vermek, onlarda ufak şeylerde dahi parça değişimine gidiyor diyorlar, boş yere şişmiş bir TRAMER satışta nasıl olur, kimide yetkili serviste yapılmış önce sonra fotolar var satışı sorun olmaz diyor tabi. Birde net bir bilgi bulamadığım karmaşık hesaplamaları olan şu değer kaybı meselesi var, değer kaybının ne kadarını alırım nası bir rakama tekamül eder bilmiyorum.

Fotolar

1.jpg

Ekli dosyalar

• 2.jpg
    2.jpg
    319.9 KB · Görüntüleme: 88

Öncelikle geçmiş olsun. Araba konusunda bende çok hassasım ve kazam benden kusurlu yok ama gelir kaza beni bulur. Araba yüzünden yemeden içmeden kesildiğim oluyor, o kadar takıntı bende. Kaza maalesef kader olarak hepimizin başına geliyor. Bazende kendi kendime diyorum birinin canını mı yaktım da geldi başıma bu diye ama herneyse. Bunlar benim kendi dünyamda olan seyler. Değer kaybı ile ilgili şunu net bir şekilde söylemek istiyorum karşı tarafın sigortasına başvuru yapın, onlar size bir bedel ödeyecek ama genelde bunlar düşük kalıyor. Düşük kaldığını düşünüyor iseniz dava açmanız lazım, davanın ön şartı da arabulucuya başvuru. Orda anlaşırsanız ne ala ama o da düşük bir ihtimal. Son olarak dava yoluna gidince bilirkişiler ve mahkemeler afallayıp saçma sapan gerekçeler ile karar veriyor. Bu konuda Yargıtay içtihatları net. Kaza öncesi arabanın rayiç degeri ile kaza sonrası rayiç değeri neyse aradaki farkı öde ama bunu yaparken de piyasa araştırması yap diyor Yargıtay. Bunu bilirkişiler bir türlü anlamayıp kaza geçirmiş araca değer biçiyor.. Yargıtay değeri piyasa belirleyecek ve bilirkişi farkı hesaplayacak diyor ama bunu anlatmak atla deve işte. Tamirat yapılacaksa serviste yaptırın, sanayide yaptıracaksanız cepten ödeyin sigorta karşılamasın ve tramer oluşmasın. Tramer girecekse servise gidin.

Upvote 0

Geçmiş olsun, öncelikle sağlık olsun. Naçizane tavsiye canına zeval gelmediği sürece çok kendinizi üzmeyin. ama insanın illaki canı sıkılıyor. Mala acımasa sanayide serviste sigorta evraklarında kaybettiği zamana üzülüyor. Bu girizgahtan sonra görüşüm. İşinin ehli göçükcü halleder marşpiyel hariç boyasız hallolur gibi (kapının pastadan sonraki durumuna bakmak lazım tabi). yetkili servisler kaporta işlerinde hem zayıf hem kaza sonucunda yapılan işlerin kayıtlı olması alıcıların umrunda olmuyor.

Upvote 0
Öncelikle geçmiş olsun. Allah beterinden korusun.
Açıkçası ben bu tarz işlemlerin yetkili servis kısmında yürütülmesi taraftarıyım. Ama işinde iyi bir boyacınız varsa değerlendirilebilir.

Upvote 0
Öncelikle geçmiş olsun. Allah beterinden korusun.
Açıkçası ben bu tarz işlemlerin yetkili servis kısmında yürütülmesi taraftarıyım. Ama işinde iyi bir boyacınız varsa değerlendirilebilir.
Hocam yetkili servisler ustalık gerektiren hassas işlemlerde oldukça başarısızlar aslına bakarsanız genelde çırakların çalıştığı ve ustalık gerektirmeyen montaj işlerini yapan ve obd cihazının yönlendirmesi ile işlem yapan yerler.

Bu konuda bu kadar problemli olmalarına rağmen neden servis taraftarısınız anlayamadım, Allah korusun sizin başınıza gelse bu iki kapıyı değiştirip hem 300 bin zarar edip hemde her yolculukta ayarsız kapılardan gelecek olan rüzgâr sesini ve her yağmurda ayarsız kapılardan içeri girecek yağmur suyu ile mücadele etmeyi mi tercih edersini?

Upvote 0
Hatasız ile aynı fiyata almadım tabiki mantıklı da değil fakat tramer kaydında bedeli yazan ve yetkili serviste yapılmış olması önceliğim oldu diğer değişeni ve boyası olan araçlardan. %100 karşı tarafta hata var ise kaskosunun bozulmayacağı gibi yetkili serviste orijinal parçalar ile değiştiği için daha sağlıklı olacak aynı zamanda benim gibi düşünen alıcı profili için öncelikli olur diye düşünüyorum.
Yani arkadaşa diyorsunuz ki iyi bir sanatkara bu aracı boyasız olarak yaptırmak yerine gidin servise 2 kapı değişsin ki 300 bin asagisina birileri müşteri olabilsin, tabii sizde haklısınız, bu şekilde düşünenler olmasa ucuz arabayı kim nerden bulup alacak.

Upvote 0
Pire için yorgan yakılmaz hocam. Yetkili servise götürmeyin bence. Dışarıda çok güzel düzeltirler aracınızı.

Bu arada geçmiş olsun hocam.

Upvote 0
Boyası kalkmış hasarı alan yer, boyasız nasıl olacak acaba? Tek taraflı kaza olsaydı tramere işlememesi için ve kaskosunun bozulmaması için düşünülebilirdi yada hatalı olan masrafı cebinden ödeyip aralarında halletselerdi de olabilirdi hasar küçük olduğu için. Tanıdık bildik değilse özel tamir yerleri bile sigortadan para almak için trameri yüksek çıkartabilir. Yetkili serviste de onarıma gidilir tahminim onay çıkmaz çünkü sigortadan değişime birazda tercih meselesi uzun yıllar binilecekse benim düşüncem.

Upvote 0
Sanayide gezdiğim göçükçü vs yerler kafama yatmadı, fazla titiz olunca böyle oluyor sanırım, aracı kısa vadede satatcak gibi değilim, yetkili servise bıraktım, hayırlısı olsun. Görüşleriniz için tekrar teşekkürler

Upvote 0
Sanayide gezdiğim göçükçü vs yerler kafama yatmadı, fazla titiz olunca böyle oluyor sanırım, aracı kısa vadede satatcak gibi değilim, yetkili servise bıraktım, hayırlısı olsun. Görüşleriniz için tekrar teşekkürler

Hayırlı olsun…

Upvote 0

Geri