Aracıma çarptılar(fotolar ekli) tecrübeli arkadaşlar yönlendirmenizi rica ediyorum

İsim
ali rıza
Araç
Golf 8 Life
Birkaç gün önce ışıklarda beklerken arkadan hızla gelen bir araç sağımda bulunan araca arkadan çarpıp savrulup benim aracımın sağ tarafına çarptı. 4 yaşında nokta hatasız servis bakımlı aracım ne yazıkki hasar aldı, araç konusunda titiz insanlar beni anlayacaktır epey canım sıkıldı, aracın hasar alan kısmını bezle silip fotoğrafladım. Sizlerden daha önce bu tip bir durumla karşılaşanlarınız varsa bir yönlendirmede bulunursanız sevinirim, 2006 dan bu yana araç kullanan biri olarak tek kazam yok ama bela insanı gelip buluyor işte.

İki konu arasında kaldım ama artık pazartesi işten izin alıp aracı yaptırmaya vereceğim,

- Birinci opsiyon bu fotolardaki hasar boyasız göçük düzeltmecilerde ön çamurluk tamamen ön kapı ise tutamağın bulunduğu yerdeki kapı çizgisi hattından aşağısı lokal boya olacak ve marşpiyel düzeltilip lokal boya olacak şeklinde (kaskodan dosya açıyorlar, ancak yunus gri renk simli ve tonu tutarmı bilemiyorum)
- İkinci opsiyon yetkili servise vermek, onlarda ufak şeylerde dahi parça değişimine gidiyor diyorlar, boş yere şişmiş bir TRAMER satışta nasıl olur, kimide yetkili serviste yapılmış önce sonra fotolar var satışı sorun olmaz diyor tabi. Birde net bir bilgi bulamadığım karmaşık hesaplamaları olan şu değer kaybı meselesi var, değer kaybının ne kadarını alırım nası bir rakama tekamül eder bilmiyorum.

Fotolar

1.jpg

Ekli dosyalar

• 2.jpg
    2.jpg
    319.9 KB · Görüntüleme: 88

Birkaç gün önce ışıklarda beklerken arkadan hızla gelen bir araç sağımda bulunan araca arkadan çarpıp savrulup benim aracımın sağ tarafına çarptı. 4 yaşında nokta hatasız servis bakımlı aracım ne yazıkki hasar aldı, araç konusunda titiz insanlar beni anlayacaktır epey canım sıkıldı, aracın hasar alan kısmını bezle silip fotoğrafladım. Sizlerden daha önce bu tip bir durumla karşılaşanlarınız varsa bir yönlendirmede bulunursanız sevinirim, 2006 dan bu yana araç kullanan biri olarak tek kazam yok ama bela insanı gelip buluyor işte.

İki konu arasında kaldım ama artık pazartesi işten izin alıp aracı yaptırmaya vereceğim,

- Birinci opsiyon bu fotolardaki hasar boyasız göçük düzeltmecilerde ön çamurluk tamamen ön kapı ise tutamağın bulunduğu yerdeki kapı çizgisi hattından aşağısı lokal boya olacak ve marşpiyel düzeltilip lokal boya olacak şeklinde (kaskodan dosya açıyorlar, ancak yunus gri renk simli ve tonu tutarmı bilemiyorum)
- İkinci opsiyon yetkili servise vermek, onlarda ufak şeylerde dahi parça değişimine gidiyor diyorlar, boş yere şişmiş bir TRAMER satışta nasıl olur, kimide yetkili serviste yapılmış önce sonra fotolar var satışı sorun olmaz diyor tabi. Birde net bir bilgi bulamadığım karmaşık hesaplamaları olan şu değer kaybı meselesi var, değer kaybının ne kadarını alırım nası bir rakama tekamül eder bilmiyorum.

Fotolar

1.jpg

Çok geçmiş olsun inan senin kadar üzüldüm Allah(cc) beterinden korusun…

Sonuçta karşı tarafın kusuru var ondan çıkacak ve yeni nesil araçta boya olayı biraz sakat servis haricinde olacak ise boyacı çok sağlam olması gerek ellerinde hazır boya olmadığı için aracın depo kapağını söküp onun üzerinde çalışarak renk bulmaya çalışıyorlar…

Ben olsam kesinlikle bütün evrakları hazırlayıp kaza tutanağı sigorta poliçeleri ehliyeler vsvs direk hasar departmanına verip işlemi başlatırdım… Görünen birşey değişecek gibi durmuyor
Tercih senin…

Upvote 0
Kapıdaki boya faullerine pasta uygulamasından sonra bakmak lazım
Bezle silmekle olmaz

Çamurlukta zaten boya hasarı yok gibi

Göçükçüyle kurtarması ihtimali yüksek gibi

Upvote 0
geçmiş olsun, lokal boya ile kurtarılabilecek gibi görünüyor, tramer şişmesin istiyorsanız değerlendirilebilir, ama metalik boyada lokal boya bir süre sonra gözle bile farkedilebilir oluyor

Upvote 0
Merhaba, geçmiş olsun
Yetkili servisle görüşün, parça değişimi yapılmayacaksa ben olsam yetkili servisle onarıma devam ederdim, boya tuttuğundan emin olana kadar da boyattırırdım.

Parça değişimi olursa satış zayıflayabilir bunun sebebi benim gibi pimpirikli arkadaşların değişenli arabaları direkt filtreden eleyip hiç bir şekilde görmemesi, bu fotoğraflardan kapı değiştiğini bildiğim bir aracı kesinlikle alırım ancak maalesef güven noktasında kötü bir konuma geldik ülkece. Bu sebeple değişimden kaçınmanızı tavsiye ederim.

Upvote 0
Alt marşpiyelde ufak bir ezik var ve orası çok sert bir nokta işinde uzman bir göçük ustası ile görüşün derim. O kısmı çektirme yapmak çok zahmetli bir iş zira parça epey sert. Çamurlukta pek bir şey yok pasta yapıldıktan sonra üstüne cila atıldığında net boya durumu ortaya çıkmış olur. En kötü ihtimalle ufak bir rötuş + zımpara + cila uygulaması ile kurtarılır diye düşünüyorum.

Upvote 0
Yetkili serviste yaptırın orijinal yeni olur parçaları, tamirden önce videosunu alırsın fotoğraflarını çekersin. Bir ay önce araç aldım sol ön çamurluk değişen ve sol ön kapı yarım boyalı ama yetkili serviste yapıldığı için ve resimleri olduğu için emin olarak aldım. Servisten onarım dökümanınıda çıkarttırdım. Aynı arabayı yetkili serviste değilde dışarıda kendi imkanlarıyla yaptırsaydı nerede yapıldığı belli olmadığı için ve tramerde bedeli yazmadığı için kesinlikle almazdım şüpheyle bakardım. Bütçem daha önce kazası olan araçlara yetiyorsa yetkili serviste tadilatı görmüş aracı seçerim alıcı profiline göre değişir yani tramer durumu.

Upvote 0
Herkese teşekkürler, pazartesi büyük ihtimalle yetkili servise bırakacağım aracı.

Upvote 0
Upvote 0
İki parça da göçük düzeltmeyle düzelir kapının iç kolonları da hasar görmüş olabilir. Burada boya isteyen tek kısım marşpiyel.

Çamurluk göçük düzeltme kesin, Kapıya da st göçük düzeltme+ boya hasarlarına zımpara sonrası airbrush veya çelikrötüş ile kurtarılır sadece marşpiyel boyanır.

Yani bir diğer seçenekte, kapı ve marşpiyel boyatıp çamurluğa göçük düzeltme yaptırmak.

Eğer yetkili servise girerse kapı çamurluk değişen olacak ve çıkacak tramerin yanında değer kaybı fındık kadar bir şey kalacak. Eğer satarkenki süreç sizin önemliyse, yetkili servis tercih etmek yerine dışarıda kapıyı boyatırsınız lokal olarak, marşpiyel çekilip boyatılır çamurluğuna göçük düzeltme yapılır. Günün sonunda bir sene sonra aracı satacağınız zaman "tek parça lokal boyalı" olacak aracınız. Yetkili servisi tercih ederseniz 2 parça değişen ve 1xx.xxxtl tramer kaydı mevcuttur diye her arayana ciddi bir kazası yoktur öncesi sonrası vardır diyaloglarıyla cebelleşeceksiniz.

Eğer sizin için değer kaybı yaşamamak önemliyse servise sokmayın 2 parçada boyasız onarım olsun boya hataları rötüşle hafifletilsin/yok edilsin, dosya açılacağı için 25-30 civarı bir tramer kaydı gelecek göçük düzeltme+marşpiyel boyasından (Dolaylı bir yoldan göçük düzeltmelerde de değer kaybı da alabilirsiniz) veya kapı lokal çamurluk göçük düzeltme şeklinde.

Eğer değer kaybı yaşamak önemli değilse uzun yıllar binilecekse yetkili servise anahtar bırakılır çıkılır. Ancak belirtmeliyim ki bursada yaşıyorsanız onarımı bursada yetkili serviste yaptıracaksanız tek seçenek Arca. Eğer titizseniz hassasiyet varsa onarım için arcayı tavsiye etmem özensiz olduğunu bir çok ağızdan duymuştum. İmkan varsa istanbula getirmenizi öneririm

Upvote 0

Fotolar

1.jpg
Güzel bir göçükçüye gidin hocam boyasız halletsin, sadece marşpiyel boyanır ona da kimse takılmaz, ama yetkili servise giderseniz bu araç satarken iki parçası değişen olarak pert muamelesi görür, istediğiniz kadar fotoğraf tutanak vesaire ekleyin hiçbir şeyi değiştirmez, isterse fabrikaya gidip değişsin aynı şey olur, en az 250-300 bin zarar yazar, tabii birde yetkili servislerin sadece montaj kabiliyeti olduğunu ve hiçbir şekilde ustalıklarının olmadığı gerçeğini düşürsek işlem sonucu ortaya çıkacak manzara sizi daha çok rahatsız edecektir, mekanik bir kusur olmadığı sürece yetkili serviste hasar onarımı yaptırmak hiç mantıklı değil hocam, internette biraz araştırırsanız çok iyi göçük düzeltme merkezleri olduğunu görebilirsiniz, siz bile anlayamazsınız yapıldıktan sonra.

Upvote 0
Yetkili serviste yaptırın orijinal yeni olur parçaları, tamirden önce videosunu alırsın fotoğraflarını çekersin. Bir ay önce araç aldım sol ön çamurluk değişen ve sol ön kapı yarım boyalı ama yetkili serviste yapıldığı için ve resimleri olduğu için emin olarak aldım. Servisten onarım dökümanınıda çıkarttırdım. Aynı arabayı yetkili serviste değilde dışarıda kendi imkanlarıyla yaptırsaydı nerede yapıldığı belli olmadığı için ve tramerde bedeli yazmadığı için kesinlikle almazdım şüpheyle bakardım. Bütçem daha önce kazası olan araçlara yetiyorsa yetkili serviste tadilatı görmüş aracı seçerim alıcı profiline göre değişir yani tramer durumu.
Sihirli bir soru sormak istiyorum müsaadenizle.
Hatasız olan ile aynı rakama mı aldınız?
Bu soruya samimiyetle cevap verirseniz eğer konuyu açan arkadaş için yol gösterici olacaktır.

Upvote 0
Bu soruya samimiyetle cevap verirseniz eğer konuyu açan arkadaş için yol gösterici olacaktır.
2020 de araç aldım sağ iki kapı boyasız göçük düzeltmeli idi. Sadece Dikkatli bakınca belli oluyordu.
2024 te satarken alıcılar hiç mi hiç dert etmedi. Bir kişi bile sormadı boyasız göçük düzeltme ne seviyede başarılı olmuş ? ne kadar belirgin bir hasar vardı? Kapının ne kadarı etkilenmiş, etkilenmemiş? diye...

10 ay sonra Satılık ilanına denk geldim,
hala hatasız boyasızdı ve kısa sürede satıldı.

Geçenlerde denk geldim yine satılık, hala hatasız boyasız 😊

Benden önceki sahipleri o iki kapıyı boyatmış olsa ben almayacaktım, benden sonraki de, öbürü de 😁 arabanın kaderi değişecekti belki de.

O yüzden boyasız göçük düzeltme ile hallolacak bir şeyse kesinlikle düşünmeli

Upvote 0
2020 de araç aldım sağ iki kapı boyasız göçük düzeltmeli idi. Sadece Dikkatli bakınca belli oluyordu.
2024 te satarken alıcılar hiç mi hiç dert etmedi. Bir kişi bile sormadı boyasız göçük düzeltme ne seviyede başarılı olmuş ? ne kadar belirgin bir hasar vardı? Kapının ne kadarı etkilenmiş, etkilenmemiş? diye...

10 ay sonra Satılık ilanına denk geldim,
hala hatasız boyasızdı ve kısa sürede satıldı.

Geçenlerde denk geldim yine satılık, hala hatasız boyasız 😊

[/URL][/URL]

Benden önceki sahipleri o iki kapıyı boyatmış olsa ben almayacaktım, benden sonraki de, öbürü de 😁 arabanın kaderi değişecekti belki de.

O yüzden boyasız göçük düzeltme ile hallolacak bir şeyse kesinlikle düşünmeli
Hocam hallolmayacaksa bile hallolduğu kadarını yaptırıp gersini ellemeyeceksin zaten, misal dürüst satıcı olarak gerekirse bu fotoğrafları gösterirsin ama aynı fotoğrafla yetkili serviste iki değişen ve sadece marşpiyel boyalı araç arasında 250-300 bin oynar, kaldı ki; insanlar sahibindende boyasız değişensiz kısımları işaretleyip araç arıyorlar, zaten potansiyel müşterilerin %80-90 kadarı satarken ilana bakmıyor bile, geriye mezarcılar kalıyor sadece, bence bu gibi konularda yetkili servis diyen eşe dosta hatasız fiyatından sana satsalar alırmısın diye sormak lazım, tamam derse ona verin masrafını siz karşılayın derim😂
Ama peşin satanlar gibi yetkili servis diyenler iş araba almaya gelince yeterki hatasız olsun merdiven altında yapılmış olsun diyorlar.
Bizim insanlarımız da bir garip, arabanın can damarı kalbi olan motorun bakımını triger zincirini diskini balatasını dsg tüpünü kavramayı 3 kuruş ucuz olsun diye sahte(%99 u) parça ile sanayide yaptırma tavsiyesi verirken, asıl sanatkarın zanaatkarın yapması gereken kaporta işinde servis tavsiye eder, hayırdır arkadaş satarken sen mi dert anlatacaksın alıcıya?

Upvote 0

Hatasız ile aynı fiyata almadım tabiki mantıklı da değil fakat tramer kaydında bedeli yazan ve yetkili serviste yapılmış olması önceliğim oldu diğer değişeni ve boyası olan araçlardan. %100 karşı tarafta hata var ise kaskosunun bozulmayacağı gibi yetkili serviste orijinal parçalar ile değiştiği için daha sağlıklı olacak aynı zamanda benim gibi düşünen alıcı profili için öncelikli olur diye düşünüyorum.

Upvote 0

Geri