Golf 2021 Impressi̇on Park Sensörü

İsim
ibrahim
2021 yılında sıfır aldığım golf impressiona 2023 de Manisa da ön-arka park sensörü taktırdık.. En son kasım gibi resmi servisinde bakıma bakım yapıldı . 1 hafta sonra geri park sensörü ünlemle arıza işareti vermeye başladı.. 2-3 gün sonra düzeldi, havalar iyice soğuyunca yine gitti.. Ön sensör çalışıyor, arka da açılışta hata yazısı çıkıp ekranda ünlem işareti çıkıyor .. Resmi servise anlattım , getirin bakalım dediler.. Orijinal olmadığından sıkıntı olur mu ? Servisten önce böyle bir arıza yoktu.. Birde ön sensör engel yokken de ötüyor arada..

Arkadaşlar resmi servis sonradan taktırdığım arka park sensöründeki arızayı orijinal olmadığı gerekçesi ile tesbit edemedik dedi.. Yazılım atamadık ,sistem göçebilir dediler.. Kabloları da öylesine baktılar.. Kısacası problem çözülmedi. Bu da önemli bir deneyim.. Aracınıza sonradan taktırdığınız özellik resmi servisde bozulabiliyor.. Servisden önce sıkıntı yoktu..

Upvote 0
Sensör soketleri yağışlardan dolayı su almış olabilir tamponun araca bağlandığı park sensörü soketlerini kontrol edin kırutun.Donanımsal bir sorun sorundur yazılımda bir sorun olduğunu düşünmüyorum .

Upvote 0
Teşekkürler arkadaşlar.. Sensörü takanlar kutup başını 5-10 dk sök tak dediler.. Aynen söktüm 10 dk sonra taktım.. Çalıştırdım sırayla start-stop , manevra sistemi, park sistemi , Auto hold hatalarını veriyor.. Bulduk ya bakalım ... Şimdide buraya getirin bakalım diyorlar..

Upvote 0
Teşekkürler arkadaşlar.. Sensörü takanlar kutup başını 5-10 dk sök tak dediler.. Aynen söktüm 10 dk sonra taktım.. Çalıştırdım sırayla start-stop , manevra sistemi, park sistemi , Auto hold hatalarını veriyor.. Bulduk ya bakalım ... Şimdide buraya getirin bakalım diyorlar..

Hocam bu saydiklarin akü değişimi yapilinca oluyor, direksiyonu tam sağ ve tam sol yapinca hatalarin (uyarilarin) gitmesi gerekiyor.

Upvote 0
Teşekkürler , yaptım.. sadece arka park sensörü ünlem işareti kaldı.. Elektrikçiye gideceğiz sanırım..
Kapı hoparlörlerini kontrol ettirin basit bir şekilde kendiniz de anlarsınız. MK8 de özellikle arka kapı hoparlörleri bozulduğunda belirttiğiniz sensör ünlem sorunu oluyor daha önce birkaç kere forumda konusu açılmıştı.

Upvote 0

Geri