Hoş Geldin Yeni Yıl 2️⃣0️⃣2️⃣6️⃣

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan metinkar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Arkadaşlar böyle birşey olabilir mi ya, kendi paramızın hesabını mı vereceğiz şimdi, gerçekten çıldırmamak elde değil…

IMG_3348.jpeg
IMG_3349.jpeg
IMG_3350.jpeg
IMG_3351.jpeg
Abi buna çok bir şey denilmez ya amacı belli Kara paranın önüne geçmek.

Yasadışında 1.2 milyon para vuran arkadaşım elini kolunu sallaya sallaya farklı farklı hesaplara ufak ufak bölüp parasını aldı mesela. En masumu bu kumar bı de. Kara para falan ohooo. Böyle de engellenebilir mi? Muamma tabi
 
Kara paranın önüne geçmek mi :))))

Allah da sizi güldürsün…

Kara para devletin bilgisi dışında mıydı ki şimdiye kadar? Şimdi mi aklına gelmiş önüne geçmek?

Bunların hepsinin amacı mümkün olan en fazla paraya devletin bir şekilde el koyması benim anladığım.
 
Arkadaşlar böyle birşey olabilir mi ya, kendi paramızın hesabını mı vereceğiz şimdi, gerçekten çıldırmamak elde değil…

IMG_3348.jpeg]
2 sene önce idi. Arkadaşım ev alırken nakit parayı bir özel bankaya yatırmaya gittik. 1 saat sürdü parayı kabul etmeleri. Özel banka olduğu için üzerilerinde ciddi denetim var gelen parayı hemen kabul edemiyorlar şube müdürü bölge bölge bilmem şu ve buraya derken üç kat üstü soruldu onaylar geldi ondan sonra parayı hesaba yatırabildik. Bahsettiğim para da o zaman 500.000 TL yanlış hatırlamıyorsam.

Ama aynı parayı bir kamu bankasına yatırmaya git hiçbir şey sormadan hemen alıyor. Onay filan yok. Niye çünkü devlete yatırıyorsun.

Demek ki neymiş olay kara parayla mücadele falan değilmiş. Para özele yatırılmak istenirse hemen dünya standardında bir kara para sorgusu, ama kamuya yatırmak isterseniz gel vatandaş gel yatır deniyor.
 

Geri
Üst