Devir yükseliyor araba gitmiyor

İsim
Mahmut
Araç
GOLF 7 2015
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım
Aracım 2015 model Golf 1.6 TDI otomatik geçen otobanda biraz gazladım arac 160ı geçmiyor dip gazda vites 6 da kalıyor devşr yükseliyor ama vites 7 ye geçmiyor
ayağımı hafif gazdan çekince vites normal şekilde 7 ye geçiyor yokuş yukarı çıkıncada devir yükseliyor vitesi geç atıyor başına gelen varmı beni aydınlatıcak biri varmı aranızda tamirciler baktı bilgisayara bağladılar herhangi bir arıza vermiyor dediler

Ekli dosyalar

• IMG_5679.png
    IMG_5679.png
    483.9 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_5681.png
    IMG_5681.png
    488.9 KB · Görüntüleme: 9

Devir yükseliyorsa ancak araç tepki çvermiyorsa debriyaj kaydırıyor demektir genel olarak. Yinede kesin şudur demek olmaz.

Baskı balata en son ne zaman değişmiş, yada değişmiş mi bilginiz var mı?

Ani kalkış yapmayı denediniz mi hiç, benzer bir durum yaşanıyor mu?

Ani kalkışlardada hızlanıyor ama devir aynı şekilde yükseliyor geç vites atıyor aracı yeni aldım bir ay kadar oldu baskı balata ne zaman değişti bilmiyorum eski sahibide bilmiyordur

Bie önceki arabam 1.2 tsı benzinli 2016 manuel bir modeldi.

Hafif tatlı yokuşlu asfalt yollarda 4 ve 5. Viteste gaza basinca devir yükselir araç hızlanmazdı.
Ayağımı gazdan çekip tekrar gazı ezince bu sefer hızlanırdı, normale dönerdi.

Harici 1, 2 ve 3. Viteslerde bunu yaşamadım. Komşum çok araba değiştirirdi, ona anlattığımda baskı balata demisti, ilerde 3. Viteste de başlar demisti.

Yetkili servise gittim.

Baskı balatası yanında volan da değişti. 30 bin kusur fatura çıktı. Bir iki şey daha değişmişti. Servis elemanı, bu volani sanayiye gitseydin tornaya sokup tekrar takarlardı demisti.

Araç 110 bin km idi. 70 bin den beri bendeydi.

Anlattığın bana bunu çağrıştırdı.

Son düzenleme:
Bie önceki arabam 1.2 tsı benzinli 2016 manuel bir modeldi.

Hafif tatlı yokuşlu asfalt yollarda 4 ve 5. Viteste gaza basinca devir yükselir araç hızlanmazdı.

Ayagımı gazdan çekip tekrar gazı ezince bu sefer giderdi.

Yetkili servise gittim.

Baskı balatası yanında volan da değişti. 30 bin kusur fatura çıktı. Bir iki şey daha değişmişti. Servis elemanı, bu volani sanayiye gitseydin tornaya sokup tekrar takarlardı demisti.

Araç 110 bin km idi. 70 bin den beri bendeydi.

Anlattığın bana bunu çağrıştırdı.
Düzeldimi peki baskı balata değiştikten sonra

Hocam otomatik araçlarda zaten yokuş çıkarken yada ani hızlanmalarda araç geç vites atar. Bunu turbo gücünü korumak ve torku yüksek tutmak için yapar. Bunda bir sorun yok.

Ancak gazı kökledinizde araç sanki boşa almış gibi yapıyorsa ve devir çok yüksek seviyeye yükseliyorsa burada debriyaj kaydırıyor olabilir.

Eğer durum tam olarak böyle değilse ortada başka bir sorun olabilir. Araç geçmişi bilinmediği için söylemek zor. Mesela DSG yazılımı orijinal mi? Araç yazılımı orijinal mi?

Yok boşa almış gibi yapmıyor sadece devir yğksleşyor vitesi geç atıyor araçta yazılım yok diye biliyorum

Yok boşa almış gibi yapmıyor sadece devir yğksleşyor vitesi geç atıyor araçta yazılım yok diye biliyorum

Bence siz başka bir yere daha gösterin aracı mümkünse Volkswagen, Audi vs. ağırlıklı ilgilenen bir yer.

Ancak yinede aracın 160'ı geçmiyor olması normal değil. 190-200 rahatlıkla görmesi gerek.

Hız sınırlama olmasın?

Baskı-balata olsa 160'a çıkmadan da fark edilirdi diye düşünüyorum.

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım
Aracım 2015 model Golf 1.6 TDI otomatik geçen otobanda biraz gazladım arac 160ı geçmiyor dip gazda vites 6 da kalıyor devşr yükseliyor ama vites 7 ye geçmiyor
ayağımı hafif gazdan çekince vites normal şekilde 7 ye geçiyor yokuş yukarı çıkıncada devir yükseliyor vitesi geç atıyor başına gelen varmı beni aydınlatıcak biri varmı aranızda tamirciler baktı bilgisayara bağladılar herhangi bir arıza vermiyor dediler
Kavrama bitik olsa kalkışta aşırı titreme, gaza geç tepki verme, araç vites değiştirirken fıj fıj diye ses gelmesini fark edersiniz diye tahmin ediyorum. Zaten siz fark etmeseniz dahi tamirciler fark ederdi. Yokuşta vites atmaması normal diyelim hadi de ancak düz yolda bu araç çok rahat 200 lü hızlara ulaşıyor. Çok iyi bir vw ustası araştırın bence.

Geri