Takıldığım bazı konularda fikirlerinizi bekliyorum

İsim
köksal
Araç
golf 1.5 etsi 2024
Selam sevgili forum üyeleri.

Arabamla ilgili bazı konular kafamı karıştırıyor. Buradan okuyorum ama yine de kafam karışıyor. Aslında konular basit ama ben biraz karıştırıyorum.

O yüzden buraya bazı maddeleri sıralayıp sizden fikirlerinizi almak istiyorum.

1. Benim aracım golf 8 mi, golf 8 makyajlı kasa mı, golf 8 kış paketi mi , golf 8.5 mu.
Bunu anlayamıyorum. 2024 ekim ayinda trafige cıkmış 2024 model 1.5 etsi hangisi oluyor.

2. Aracın motor yağı 0 20 castrol eklenmiş, eski sahibinin 15 bin bakiminin faturasinda gördüm. Bu yağ yesil sanırım. Lakin ben gecen kapağı acip baktigimda kapak dislerinde kahverengimsi bir renk gördüm diye düşünüyorum.

3. Aracın cam silme suyunu cok seviyorum. Servisten aldim bagajda duruyor. Ayrica bir litre saf su da aldim o da bagajda duruyor. Bir de motor yagi alip koymak istiyorum bagaja. Ama burada servisin koydugu castrol markayi seven yok, e eklemeyi de farkli yag yapmak istemiyorum. Ne yapayım sizce.

4. Aracin egzoz susturucusundan su damliyor. Bu servise göre normalmis. Egzoz ucundan bahsetmiyorum son susturucudan bahsediyorum. Belli ki onun imalatinda bir sorun var. Ya kaynagi ya bükümü neyse bir şey var ki damlıyor. Normal denmesi için hepsinde damlaması lazım, bi anormallik var ama zararsiz diyebilirsin servis olarak ama normal diyemezsin diye düsünüyorum. Neyse bu konuyu kapattım kafamda zaten fazla da yapabilecegim bir şey kalmadı.

5. Aracın kaputunda oval fırça izi gibi bi hafif çizik yumağı var. Tepeden beyaz ışık vurunca farkediyorum. Çok gözüme gelmiyor ama sinirimi bozdu. Pasta cila da sevdiğim bir şey değil. Bunu izsiz yapabilen kişi sayısı çok az. Bir de benzin kapak üst hizasinda bir reçine izi var bu canımı sıkıyor. Kabartısız ve şeffaf ama canımı sıkıyor.
Böyle boya işinda uzman birileri varsa gidip bor danışmak istiyorum. Varsa öneriniz talibim.

6. Aracı fırçasız yikatmak istiyorum. Fırçasız yıkayan yerler varsa istanbul avrupa yakası şişli bölgesine talibim.

7. Aracın anahtarının pilinin kodunu öğrenebilir miyim. Uyari veriyor alıp değiştireyim. Foto ekledim.

8. Aracın antifiriz deposu pembemsi sıvı, minimum seviyesinin çok az üstünde. Hatta tam min. Seviyesinde çünkü o depo terazisiz montajlı. Ama servis eksik değil diyor. Buraya ne eklenebilirse ondan da alıp bagajds tutmak istiyorum.

9. Tabela okuma olayını metin kar beyden takip ediyordum. Serviste olay çözülür diye düşünmüstüm ama sanırım ordan da komple kapatmışlar. Ben de mi öyle yaptırayım. Siz ne yaptınız?

10. Eski arabama cam filmi yaparlarken, sıvı iç kapılardan süzülerek kapı siyah döşemesine iz yapmıştı beyaz beyaz sinir olmuştum.
Cam filmi yaptırmayı sirf bu yüzden erteliyorum. Söktür demeyin ben o işlerin adamı değilim :)

11. Start stop kapalıyken de araç durduğumda stop ediyor. Bu özellik ne ve bu kapanabilen bir sey değil mi.

12. Ilk defa otomatik vites kullanıyorum.
dik yokuş aşağı yollarda manuel vitesi boşa alıp istediğim hızda inme keyfini bu arabada yapamıyorum. Freni bırakırsam fazla hizlanıyorum, freni ezersem de devir fazla yükseliyor bana bağırıyor gibi hissettiriyor. Buna buradan bir arkadaş dsg yüksek devri sever dedi. O biraz içimi rahatlattı. Bu kullanımım normal mi?

13. Iç ambians aydınlatma otomatik far modu açıkken gündüz yanmıyor. Yakmak istersem imkanı var mı.

14. Aracı çalışır halde terkederken el freni çekik N de mi, yoksa el freni çekik P de mi bırakmalıyım.hani indim bagajdan bir şey alacağım misal.

Ilk aklima gelen küçük ama bana dert şeyler bunlar.
Arabayı aldigimdan beri akşamların şu şekilde geçiyor. Görseli ekledim. Anahtarın da görseli var.

Hepinize çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 20251227_204218.jpg
    20251227_204218.jpg
    64.2 KB · Görüntüleme: 14

1. Benim aracım golf 8 mi, golf 8 makyajlı kasa mı, golf 8 kış paketi mi , golf 8.5 mu.
Bunu anlayamıyorum. 2024 ekim ayinda trafige cıkmış 2024 model 1.5 etsi hangisi oluyor.

En basit yol…

Aracının fotoğraftamı paylaşırmısın…

Ayrıca bunu telefonunuza yükleyip aracınızı ekleyip çıkanı paylaşırmısınız…

IMG_3304.jpeg

Örnek benim araç Golf 8.5

IMG_3305.jpeg

En basit yol…

Aracının fotoğraftamı paylaşırmısın…

Ayrıca bunu telefonunuza yükleyip aracınızı ekleyip çıkanı paylaşırmısınız…

IMG_3304.jpeg

Örnek benim araç Golf 8.5

IMG_3305.jpeggüvenlik ilkesi nedeni ile ekram fotosu alamadım ama yazanı yazıyorum.

1.5 etsı 116 ps life dsg

Güvenlik ilkesinden dolayı ekran görüntüsü almama izin vermedi uygulama. ama yazan bu.

Aracımın tek başına fotoğrafi yokmuş :) öyle de eksik hissettim. Bir ara yıkayınca çekeyim. Iyi ki yazmışsınız.

Son düzenleme:
1.5 etsı 116 ps life dsg

Güvenlik ilkesinden dolayı ekran görüntüsü almama izin vermedi uygulama. ama yazan bu.

Aracımın tek başına fotoğrafi yokmuş :) öyle de eksik hissettim. Bir ara yıkayınca çekeyim. Iyi ki yazmışsınız.

Ben şimdi aldım enteresan…

116 ise Golf8.5 aracın…

Pil cr2032 olması lazım.

Bu arada benim vw uygulaması izin veriyor ekran görüntüsü almama, opel uygulaması izin vermiyor...
Gerçekten can sıkıcı.

Auto hold aktif kullanıyorsanız vites D de iken sürücü kapısını açıp gözlemleyin ne yapacak ? Benim gördüğüm P ye kendisi alıyordu. El frenini hatırlamıyorum.

O kadar uzun bir liste yapmışsınız ki yaz yaz bitmez bildiklerimizi söyleyelim bari ;
1-) Araç 116 hp ise evet Golf 8.5 a sahipsiniz
2-) Yağ eğer castrol ise asıl rengi koyu yeşil. Kahverengi gibi de görünüyor ama yeşil görünen bir yağa sahip
3-)Araçta yağ eksiltme yoksa bagaja yağ koymak boş yere bagaj hacminden çalmak olur zaten küçük bagaja sahip gerek yok bence. Castrol iyidir öyle sevilmeyecek değildir.
4-) Evet golf 8 lerde görülüyor bu durum normaldir servisin dediği gibi. Olmasa daha iyi olurdu.
7-) Pil kodunu öğrenmektense herhangi bir oto anahtarı ile de ilgilenen anahtarcıya gidin 50 lira değişim ücreti ödeyin uğraşmayın.
8 Servis bakıp normal diyorsa araba uyarı vermediği sürece ekleme yapmayın. G12 evo antifriz kullanılıyor hatırladığım kadarıyla. Motul markası tavsiyedir.
12-) Evet DSG rampa aşağı yüksek devri sever normaldir bu tarz şeyleri mekatroniğe bırakın o halleder eğer çok çok rahatsızsanız manuele çekin kendiniz ayarlayın.
14-) N veya P konumunda fark etmiyor paşa keyfiniz ne derse. Ben N de bırakıyorum mesela.

Geri