Yıl değişmeden yaz lastiği tavsiyesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ariza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
ali rıza
Araç
Golf 8 Life
Merhabalar geçen hafta aracıma kışlık Bridgestone Blizzak lastiklerimi taktırdım. Değişim yapan arkadaş yazlıklar bitmiş alacakmısınız dedi ve bende çıkan lastiklerime baktığımda dişlerin kötü durumda olduğunu gördüm zaten 2021 eylül ayında aldığım araçla gelen ve 65000km yapmış olan lastikleri değiştirmeyi düşünüyordum. Böylelikle sökülen bitmiş Falken ZE310 yazlık lastikleri geri almadım. Şimdi yeni yıl yeni fiyatlara merhaba demeden yine Falken ZE320 (67db gürültü seviyesi) yazlık lastik almayı düşünüyorum, önceliğim sessizlik ve konfor. Çok yüksek fiyatlara çıkmayı düşünmüyorum, bu lastiğin tanesi 4000TL gibi(2025 üretim) şuan ayrıca buna alternatif Nexen N Blue S(69db gürültü seviyesi) var 3000TL(2025 üretim) civarında. Bu iki lastik hakkında fikri olan ya da bunları boşver bu fiyat bandında daha iyi şu var diyecek arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim

Son düzenleme:
Michelin Primacy tavsiye ederim. İyi bir lastik, güven veriyor, kalkışlardaki olur olmaz patinaj yok oluyor, abs neredeyse hiç devreye girmiyor gibi bir şey ve sakız gibi yere yapıştığını hissediyorsunuz. Primacy+ olanlarda diş derinliği fazla bu yüzden ilk 2000/3000 km lerde taş topluyor, başka da eksi yönünü görmedim.
Michelin Primacy lerden memnun kalmanız ilginç hocam. Çok yumuşak hamura sahip kendisi bizim Türkiye şartlarında yumuşak hamurlar pek iş yapmıyor asfalt kalitesinin alt sınıf olmasından dolayı. Bir tek Yol tutuş performansı güzel evet ancak ıslak zemin performansı berbatın da ötesi. 40 bin kmdir Michelin e-Primacy kullanıyorum. Lastiğimin teki patladı mecburen takım bozulmasın diye zorunluluktan michelin primacy 5 aldım. (e-primacy ve 5 aynı bu arada) Ben şahsen kimseye önermiyorum açıkçası. Continental, Hankook, Bridgestone, Semperit bu 4 marka dışında diğerlerini artık sildim diyebilirim.

Upvote 0
Michelin Primacy lerden memnun kalmanız ilginç hocam. Çok yumuşak hamura sahip kendisi bizim Türkiye şartlarında yumuşak hamurlar pek iş yapmıyor asfalt kalitesinin alt sınıf olmasından dolayı. Bir tek Yol tutuş performansı güzel evet ancak ıslak zemin performansı berbatın da ötesi. 40 bin kmdir Michelin e-Primacy kullanıyorum. Lastiğimin teki patladı mecburen takım bozulmasın diye zorunluluktan michelin primacy 5 aldım. (e-primacy ve 5 aynı bu arada) Ben şahsen kimseye önermiyorum açıkçası. Continental, Hankook, Bridgestone, Semperit bu 4 marka dışında diğerlerini artık sildim diyebilirim.

Hocam e-Primacy ile Primacy serisi aynı lastikler değil, hamurda aynı değil. e- serisi daha çok elektrikli araçları hedefleyen bir lastik. Yani yakıt performansı daha yüksek dolayısıyla yol performansı daha düşük ve daha sessiz bir lastik.

Upvote 0
Continantal ile falken arasında kararsız kalmayınız. Her iki lastiğide uzun yıllar kullandım. 69 /71db bunlar arasındaki farkı benim kulaklar yakalayamadı. Rakamlardan ibaret benim için.
Falkeni focusta kullanmıştım ilk yıl iyiydi ama sonraki yıl performans kaybı yaşadığını hissettim. Ucuz diye almıştım.
Conti ise Türkiye şartlarında uzun ömürlü bir lastik. Islak zeminde çok işime yaradı, çok kez kendini kanıtladı.

Upvote 0
Hocam e-Primacy ile Primacy serisi aynı lastikler değil, hamurda aynı değil. e- serisi daha çok elektrikli araçları hedefleyen bir lastik. Yani yakıt performansı daha yüksek dolayısıyla yol performansı daha düşük ve daha sessiz bir lastik.
Hocam orada aynı derken yaşadığım ve test ettiğim deneyim anlamında aynı dedim. Tabii ki de hamur farkı ve desen farklılığı var ancak ekstra olarak Opel Astra L üzerinde Primacy 5, Opel Corsa F üzerinde e-primacy test ettim. Memnun kalmadım iki seriden de onu demek istedim.

Upvote 0

Geri