Yıl değişmeden yaz lastiği tavsiyesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ariza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
ali rıza
Merhabalar geçen hafta aracıma kışlık Bridgestone Blizzak lastiklerimi taktırdım. Değişim yapan arkadaş yazlıklar bitmiş alacakmısınız dedi ve bende çıkan lastiklerime baktığımda dişlerin kötü durumda olduğunu gördüm zaten 2021 eylül ayında aldığım araçla gelen ve 65000km yapmış olan lastikleri değiştirmeyi düşünüyordum. Böylelikle sökülen bitmiş Falken ZE310 yazlık lastikleri geri almadım. Şimdi yeni yıl yeni fiyatlara merhaba demeden yine Falken ZE320 (67db gürültü seviyesi) yazlık lastik almayı düşünüyorum, önceliğim sessizlik ve konfor. Çok yüksek fiyatlara çıkmayı düşünmüyorum, bu lastiğin tanesi 4000TL gibi(2025 üretim) şuan ayrıca buna alternatif Nexen N Blue S(69db gürültü seviyesi) var 3000TL(2025 üretim) civarında. Bu iki lastik hakkında fikri olan ya da bunları boşver bu fiyat bandında daha iyi şu var diyecek arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim

Son düzenleme:

Merhabalar geçen hafta aracıma kışlık Bridgestone Blizzak lastiklerimi taktırdım. Değişim yapan arkadaş yazlıklar bitmiş alacakmısınız dedi ve bende çıkan lastiklerime baktığımda dişlerin kötü durumda olduğunu gördüm zaten 2021 eylül ayında aldığım araçla gelen ve 65000km yapmış olan lastikleri değiştirmeyi düşünüyordum. Böylelikle sökülen bitmiş Falken ZE310 yazlık lastikleri geri almadım. Şimdi yeni yıl yeni fiyatlara merhaba demeden yine Falken ZE320 (67db gürültü seviyesi) yazlık lastik almayı düşünüyorum, önceliğim sessizlik ve konfor. Çok yüksek fiyatlara çıkmayı düşünmüyorum, bu lastiğin tanesi 4000TL gibi(2025 üretim) şuan ayrıca buna alternatif Nexen N Blue S(69db gürültü seviyesi) var 3000TL(2025 üretim) civarında. Bu iki lastik hakkında fikri olan ya da bunları boşver bu fiyat bandında daha iyi şu var diyecek arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim
1000118256.jpg

İş bankası peşin fiyatına 9 taksit 10.000tl üzeri 1000tl puan

Upvote 0
Daha önce burdan lastik almadım, güvenilirmidir satıcı vs değişken sonuçta. Siz kullandınızımı pazaramayı?

Upvote 0
Birincil hedef gürültü seviyesi ise aynı iki markadan birisiyle devam etmelisiniz bence.

Upvote 0

Ekli dosyalar

• Screenshot_20251226_233152_Opera.png
    Screenshot_20251226_233152_Opera.png
    273.5 KB · Görüntüleme: 8
Upvote 0
Upvote 0
Bu önerdiğiniz lastik 71db, Falken 67db, sessiz ve yumuşak bir lastik olması öncelikli olarak bakıyorum. continental daha önce kullanmadım bu konularda nasıldır bilmiyorum, siz kullandınızmı?
Aslında xfree37 hocamın mesajına lastiğin daha uygun fiyata var babında yazmıştım.

Falkeni daha önce aldım, araca takmadan aracı satmıştım @Savatage hocamın önerisiyle almıştım, kullanma fırsatım olmadı.

Continental forumda çok tavsiye ediliyor diye kışlığını aldım. Henüz zorlu kış şartlarıyla karşılaşmadım ancak test sonuçları iyiydi.

Upvote 0
Bu önerdiğiniz lastik 71db, Falken 67db, sessiz ve yumuşak bir lastik olması öncelikli olarak bakıyorum. continental daha önce kullanmadım bu konularda nasıldır bilmiyorum, siz kullandınızmı?
selamlar hocam, çok gürültülü. bu lastik konfordan ziyade biraz daha performansa yakin. birkac ay once taktim 30bin km yaptim. konfor yok...

Upvote 0

Geri