Golf 8.5 Fren Sesi ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan metinkar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Alman araçlarının en sevdiği sıcaklıkar -22 ve 22 C aralığı. Sıcaklık 0 C civarı ise kendilerini Almanya da sandıkları için mutlu olurlar :)

Bir güncel çekeyim…
Bir çok fikiri cebime koydum beklemedeyim…
30 Aralıkta aracımın altıncı ayı bitiyor bugün servisten danışmanım aradı garantiden değerlendirme yapacaklarmış altı ay bitmeden sonrasında zaten garanti dahilinde işleme alınmıyormuş ve salı günü sabah servise gideceğim eğer garantiden değişilirse ilk aşamayı serviste yapacağım değişmez B planımı uygulayacağım…

Güncelleyelim…

evet bugün servise gittim yaptıkları video çektiler testlerini yaptılar;
  • formen “ sol ve sağ arka fren balatalarından ses geliyor önlerde sorun yok “ dedi.
  • bende “ tamam bunu ben biliyorum danışmanıma söyledim zaten ne yapacağız “ dedim.
  • formen “ lifte alıp sökeceğiz balata fotoğraflarınıda atacağız onay gelince değiştireceğiz “ dedi.
  • bekledim sabırlı şekilde:) gelen cevap manidardı, @Xcorpit39 dediğin gibi cevap geldi:) ve özellikle şunu belirttiler
  • kartal doğuş garanti sorumlusu “ fabrikadan çıkışta ses kesici malzeme sürülmemiş değişim olmayacak fren balatalarınız yep yeni gres bu ürün ile işlem yapılacak büyük ihtimal sesi kesecek ve sorununuz kalmayacak “ dedi.

İşlem yapıldı evet ses falan kalmadı…

Morelim düştü lakin root ayarı yaptılar ☺️ (yay taktık falan yaptırmamıştım iyi oldu) hadi sevindim…

Hadi gideyim iki adet silecek suyu alayım dedim bari para vermiş olayım aldım ve çıktım…

Olayı az çok öğrendik fren balatası ve diskin garantisi yok:) böyle durumda servise gidip gres sürdürmeye gerek yok bildiğiniz bir tamircide yaptırın geçin…

Yapacağım işlem bu saatten sonra ate seramic ön arka fren balatası satışa başladığı an alıp ses geldiği zaman değiştirmek en azından kaliteli bir ürün kullanmış olurum…

Güncelleyelim…

evet bugün servise gittim yaptıkları video çektiler testlerini yaptılar;
  • formen “ sol ve sağ arka fren balatalarından ses geliyor önlerde sorun yok “ dedi.
  • bende “ tamam bunu ben biliyorum danışmanıma söyledim zaten ne yapacağız “ dedim.
  • formen “ lifte alıp sökeceğiz balata fotoğraflarınıda atacağız onay gelince değiştireceğiz “ dedi.
  • bekledim sabırlı şekilde:) gelen cevap manidardı, @Xcorpit39 dediğin gibi cevap geldi:) ve özellikle şunu belirttiler
  • kartal doğuş garanti sorumlusu “ fabrikadan çıkışta ses kesici malzeme sürülmemiş değişim olmayacak fren balatalarınız yep yeni gres bu ürün ile işlem yapılacak büyük ihtimal sesi kesecek ve sorununuz kalmayacak “ dedi.

İşlem yapıldı evet ses falan kalmadı…

Morelim düştü lakin root ayarı yaptılar ☺️ (yay taktık falan yaptırmamıştım iyi oldu) hadi sevindim…

Hadi gideyim iki adet silecek suyu alayım dedim bari para vermiş olayım aldım ve çıktım…

Olayı az çok öğrendik fren balatası ve diskin garantisi yok:) böyle durumda servise gidip gres sürdürmeye gerek yok bildiğiniz bir tamircide yaptırın geçin…

Yapacağım işlem bu saatten sonra ate seramic ön arka fren balatası satışa başladığı an alıp ses geldiği zaman değiştirmek en azından kaliteli bir ürün kullanmış olurum…
rot ayarını size jest olsun diye mi yaptılar yoksa balata değişiminde hep mi yapıyorlar

@metinkar bence Golf lerimizi rahat bırakalım.

Frenden nasıl bir ses geliyor bilmiyorum ama disk frenlerden gelen (eskiden Mercedes, BMW, Volvo larda olurdu) hafif kayarken gacırdama vb. sesler beni mutlu ediyor. Bu frenler disk diyen sesler onlar.

Buradakiler çok fazla trim detay seslerle ilgileniyorlar bence. :)

VW garantisinin kötü olduğunu biliyoruz zaten, hal böyle iken haklı da olsa bu tip müşteri isteklerimize duyarsız kalmaları bizi yoruyor.

Ciddi bir arıza olmadıktan sonra keyfini sürün Golf lerin.

rot ayarını size jest olsun diye mi yaptılar yoksa balata değişiminde hep mi yapıyorlar
Balata değişiminde yapılan bir işlem değil. Rot rotil değişse, amortisörler sökülse, travers inse vb. durumlarda yapılır.

ben jest olduğunu düşünüyorum bırakalım jest olsun:)

@metinkar bence Golf lerimizi rahat bırakalım.

Frenden nasıl bir ses geliyor bilmiyorum ama disk frenlerden gelen (eskiden Mercedes, BMW, Volvo larda olurdu) hafif kayarken gacırdama vb. sesler beni mutlu ediyor. Bu frenler disk diyen sesler onlar.

Buradakiler çok fazla trim detay seslerle ilgileniyorlar bence. :)

VW garantisinin kötü olduğunu biliyoruz zaten, hal böyle iken haklı da olsa bu tip müşteri isteklerimize duyarsız kalmaları bizi yoruyor.

Ciddi bir arıza olmadıktan sonra keyfini sürün Golf lerin.

Video ekledim konu açarken ilk sayfada olması gerek zaten işlemi yaptılar kesildi herşey @Xcorpit39 tespiti ne ise o oldu tebrik ederim :)

Video ekledim konu açarken ilk sayfada olması gerek zaten işlemi yaptılar kesildi herşey @Xcorpit39 tespiti ne ise o oldu tebrik ederim :)
Abi sesi gördüğüm anda yazdım 😂
Bazı şeyleri tecrübe ettim kesin gresti çünkü
Çözüldüğüne sevindim

Abi sesi gördüğüm anda yazdım 😂
Bazı şeyleri tecrübe ettim kesin gresti çünkü
Çözüldüğüne sevindim

Bende sevindim şimdi sabah hastaneye geçeceğim bakalım soğukken aynı sesi yapacak mı…

Birde dün çok düşündüm golfün tüm serilerini kullandım yani sıfır aldığım araçlar hepsi, hiç birinde böyle bir sorun olmadı, hatta fren balata değişimi yapmıştım bir aracıma onda bile olmadı…

Bunda nasıl oldu gerçekten anlam veremedim her ses olduğunda bunu mu sürmem lazım, serviste sürekli fren balatası değişiyor hiç birinde sorun yok, sanayide fatihle konuştuğumda balata değişiyor sorun yok, ben şuna inandım benim araçtaki balata kusurlu ☺️🫣

Geri