Golf 8.5 life 12V Akü deşarj hatası

tayyareci1907

Yeni Üye
İsim
Emre
Araç
vw golf 1.5 etsi
Merhaba. Aranıza yeni katıldım. 15 Aralıkta 1.5 Etsi life araç aldım. Ertesi gün 12V akü deşarj ediliyor.Lütfen motoru çalıştırın ikazı çıktı. Bugün yine aynı ikazı verdi. Araç daha 100 km olmamıştır. Bu hatanın alınması normalmi? Servis randevusu almalımıyım?

Merhaba. Aranıza yeni katıldım. 15 Aralıkta 1.5 Etsi life araç aldım. Ertesi gün 12V akü deşarj ediliyor.Lütfen motoru çalıştırın ikazı çıktı. Bugün yine aynı ikazı verdi. Araç daha 100 km olmamıştır. Bu hatanın alınması normalmi? Servis randevusu almalımıyım?
hocam kontak acık beklersen normal bu uyarı. motor calışmazsa akü şarj olmaz yani deşarj olur

Blr süre S modunda kullanın bakalım dolacak mı?

Bir süre sonrada voltajı tamamen kesecektir araç.Kapısı açıldığında bile 8 amper gibi tüketimle başlayıp 3-4 dk sonra 0,5 amperlere düşüyor..Golf 8-8,5 kullanıcıları aküsüne iyi baksın aracı rutin kullansın yada en kötü maksimum 2-3 günde bir 20 dk çalıştırsın..Bunları 1 yıldır golf 8 aküsü üzerinde kontroller yapan biri olarak yazıyorum

Cevaplar için teşekkür ederim. Evet multimedya ekranında ayar yapmak için kontağın açık olması ikazından sonra kontak açtım ve bir süre sonra bu uyarı çıktı. Tavsiyelere uyacağım.

Merhaba arkadaşlar, hazır konusu varken buraya yazmak istedim. Daha 2 aylık aracım aldığımdan beri yarım kontak yaptığımda 20 saniye sonra ''12V akü deşarj ediliyor. Lütfen motoru çalıştırın.'' uyarısı alıyordum. Buna istinaden servise götürdüğümde usta ve servis danışmanı uyarı normal ama çok çabuk vermesi normal değil 12 saat şarj edelim sonra ölçüm yapalım sorun varsa değiştiririz dediler. İlk ölçümde %60 seviyelerinde çıkmış, 12 saatlik şarj sonrası ölçüm yaptıklarında %95 seviyelerine ulaşmış olarak teslim ettiler. Bu tip çabuk gelen akü uyarısında birazcık uzun yol yaptığımda tekrar kendini doldurabileceğini ifade ettiler. Şu an yarım kontak denedim gelen bir uyarı yok ama dakikalarca da beklemedim. Bu uyarıyı çabuk alan arkadaşların bilgilerine...

ben de aldığım aracı aldığım ilk hafta aynı sorunu yaşadım :) ölçtüler bir aracınızda hiç bir problem yok fakat 2-3 günde bir kullanmanız gerekiyor, araçta çok fazla elektronik donanım olduğu için böyle bir uyarı veriyor şeklinde bilgilendirme oldu.

İlk ekranda göründüğü anda bende de benzer bi stress yaratmıştı :) biraz uzun yol yapınca bi kaç gün yanmıyor sonra kullanmazsanız tekrar başlıyor

Merhaba arkadaşlar, hazır konusu varken buraya yazmak istedim. Daha 2 aylık aracım aldığımdan beri yarım kontak yaptığımda 20 saniye sonra ''12V akü deşarj ediliyor. Lütfen motoru çalıştırın.'' uyarısı alıyordum. Buna istinaden servise götürdüğümde usta ve servis danışmanı uyarı normal ama çok çabuk vermesi normal değil 12 saat şarj edelim sonra ölçüm yapalım sorun varsa değiştiririz dediler. İlk ölçümde %60 seviyelerinde çıkmış, 12 saatlik şarj sonrası ölçüm yaptıklarında %95 seviyelerine ulaşmış olarak teslim ettiler. Bu tip çabuk gelen akü uyarısında birazcık uzun yol yaptığımda tekrar kendini doldurabileceğini ifade ettiler. Şu an yarım kontak denedim gelen bir uyarı yok ama dakikalarca da beklemedim. Bu uyarıyı çabuk alan arkadaşların bilgilerine...
hocam kontak açık 30sn sonra o uyarı çıkıyor.
bak motor açık değil 12v şarj edemiyorum haberin olsun diyor.
akünün seviyesi ile ilgili olduğunu sanmıyorum.
benim akü %85 civarındaydı yine 30 sn sonra falan o uyarıyı veriyordu.

hocam kontak açık 30sn sonra o uyarı çıkıyor.
bak motor açık değil 12v şarj edemiyorum haberin olsun diyor.
akünün seviyesi ile ilgili olduğunu sanmıyorum.
benim akü %85 civarındaydı yine 30 sn sonra falan o uyarıyı veriyordu.
doğru katılıyorum uyarı normal ne olur ne olmaz motoru çalıştırmadan yarım kontak bekleme diyor, ancak servistekilerin söylediğide zaten bu uyarı normal ancak çok çabuk uyarının çıkması normal değilmiş, eğer hemen geliyorsa akünüzde azalma olabilir dediler.

doğru katılıyorum uyarı normal ne olur ne olmaz motoru çalıştırmadan yarım kontak bekleme diyor, ancak servistekilerin söylediğide zaten bu uyarı normal ancak çok çabuk uyarının çıkması normal değilmiş, eğer hemen geliyorsa akünüzde azalma olabilir dediler.
bence servis bilmiyor. %85 aküm varken de 30 sn sonra bu uyarı cıkıyordu.

bence servis bilmiyor. %85 aküm varken de 30 sn sonra bu uyarı çıkıyordu.
üstad merak ettim akşam deneyeceğim ne kadar sürede veriyor test edeceğim :) bi arkadaşım yeni taigo aldı 2 dk bekledik uyarı gelmedi. bizde i20 araç var onda da biraz bekleyince hemen aynı benzeri bir uyarı veriyor.

üstad merak ettim akşam deneyeceğim ne kadar sürede veriyor test edeceğim :) bi arkadaşım yeni taigo aldı 2 dk bekledik uyarı gelmedi. bizde i20 araç var onda da biraz bekleyince hemen aynı benzeri bir uyarı veriyor.
Benim araçta da 30 saniyede olmuyor. Belki üst paketlerde oluyordur Golf life ve sonrası (eTSI olanlar)

Benim araçta da 30 saniyede olmuyor. Belki üst paketlerde oluyordur Golf life ve sonrası (eTSI olanlar)
golfde (2025) yarım kontakda bu uyarıyı hemen alınca i20 de(2025) (etsi değil) denedim onda da hemen bu uyarıyı verdi. yeni modellerin hepsinde bunu yaptığını düşündüm taigoda (2025) denedik ondan hiç uyarı çıkmadı.

bence servis bilmiyor. %85 aküm varken de 30 sn sonra bu uyarı cıkıyordu.
Hocam kesinlikle çok haklısınız, deneme yaptım aküm yeni dolduğu halde tam 22. saniyede yine verdi uyarıyı.
Standart olduğu açık, ancak servisin bunu bilip ona göre kullanıcıyı bilgilendirmemesi üzücü.

Geri