merhaba hocam hoşbuldumGolf'ten fetret devrine geçiş ve tekrar Golf'e geçişle beraber ses yalıtımı ve motordan bahsetmeniz tanıdık geldi; zira ben de 2012 Golf 6'dan 2007 Megane 2'ye geçmiştim 2 yıl kadar, fetretin de fetretiSonra Volvo XC70'e geçtim, motor ve ses yalıtımı olarak detaya girmiyorum...
Siz de foruma hoş geldiniz ve forumdan her türlü konuda yararlanabileceğinizden şüpheniz olmasın. Türkiye'deki en aktif, en teknik detaylı ve en seviyeli forumlardan birisidir... Öyle ki benim gibi Golf ile vedalaşıp foruma devam eden birçok üye mevcut.
Sizin de benzermiş; siz de hoş geldiniz ve hayırlı olsun. Karşılaştırma ayrıntılarınızı bekliyoruz...
Aldım hocam ama dediğiniz gibi D modunda kaçıncı viteste olduğumu göremiyorum bende. Bir de farların uzaklık ayarını ayarlayamadım uzun yolda daha uzağı aydınlatmayı isterdim geceleri özellikle. Araçtan şu ana kadar çok memnunum, hayırlı olsun size de güle güle kullanınMerhabalar,
Korhan Hocam aracınızı alabildiniz mi?
1000 km dedim ama dayanamadım. Aracımı çarşamba günü teslim aldım ve yaklaşık 500km yol yaptım dikkatimi çeken hususlar aşağıdaki gibi oldu.
* Sessizlik ve konforu hem golf 6’ nın hem polonun üzerinde
* Araç oldukça akıcı ilerliyor ama birkaç bin km motoru çok zorlamak istemediğim için hız, kalkış denemesi yapmadım.
* Her defasında ayağımı gazdan çeker çekmez motoru tamamen kapatması kötü bir özellik gibi geldi bana. Ayrıca motor kapalıyken gaza bastığımızda bir süre gecikme oluyor doğal olarak. Motorun devri bulması lazım.
Bunun önüne geçmek için önce sol kulakçıkla motoru uyandırıyorum sonra gaz pedalına basıyorum.
* Manuel kullanımda çalışması güzel, vites geçişleri polodan daha iyi. Manuel ya da S modunda problem yok ama D modunda da kaçıncı viteste olduğumuzu göstermesini isterdim. Eğer açılabiliyorsa bilgilendirebilirseniz sevinirim.
* Lane asist kavşak çıkışlarında sinyal vermezsem gireceğim şeridi karıştırıyor ve arabayı emniyet şeridine doğru atıyor, bu özelliği kapatmayı tercih ettim.
* Travel asist oldukça güzel çalışıyor ayrıca sadece acc ya da sadece hız sabitleme olarak kullanılabilmesi de çok güzel olmuş
* Ekranın çalışma hızını beğendim menü geçişlerinde sorun yaşamadım.
* Müzik sistemi güzel geldi. Ses netliği vs gayet yeterli.
* Kablosuz şarj, ayna ısıtma güzel çalışıyor. İç aynada otomatik karartma var ama araç çalışmıyorken karartmadığını farkettim. Bu da güzel bir özellik olarak göründü bana.
* Geri görüş kamerasının netliğini beğendim ancak açısını hiç beğenmedim. Sağda solda bir sürü boşluk varken arabanın dibinde gösteriyor. Mercek değişme ihtimali varsa değiştirmek isterim. Polonun kamerası bu bakımdan daha güzeldi bence.
* Koltuk kalitesi olarak polodan iyi ancak golf 6’ nın koltukları net olarak daha iyi bence.
Sonuç olarak aracın tasarımını-sessizliğini- konforunu oldukça beğendim. Şu an için iyiki almışım diyorum.
Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim
Siz ayarlayamıyorsunuz zaten. Otomatik ayarlıyor o, otomatik ayarın nereye odaklanacağı ayarlanıyor serviste. Servisle konuşun yaparlarAldım hocam ama dediğiniz gibi D modunda kaçıncı viteste olduğumu göremiyorum bende. Bir de farların uzaklık ayarını ayarlayamadım uzun yolda daha uzağı aydınlatmayı isterdim geceleri özellikle. Araçtan şu ana kadar çok memnunum, hayırlı olsun size de güle güle kullanın
Teşekkürler hocam konuşayımSiz ayarlayamıyorsunuz zaten. Otomatik ayarlıyor o, otomatik ayarın nereye odaklanacağı ayarlanıyor serviste. Servisle konuşun yaparlar
kısa far mı uzun far mı? Ben de yeni aldım aracı, sol tarafın far baya az aydınlatıyor gibi kısada. Karşıdan gelenin gözünü almasın olayını biliyorum ama bariz fark var sanki, sizde de öyle mi?Aldım hocam ama dediğiniz gibi D modunda kaçıncı viteste olduğumu göremiyorum bende. Bir de farların uzaklık ayarını ayarlayamadım uzun yolda daha uzağı aydınlatmayı isterdim geceleri özellikle. Araçtan şu ana kadar çok memnunum, hayırlı olsun size de güle güle kullanın
Kısa far hocam, benimkiler eşit aydınlatıyor ama bana yetersiz geldikısa far mı uzun far mı? Ben de yeni aldım aracı, sol tarafın far baya az aydınlatıyor gibi kısada. Karşıdan gelenin gözünü almasın olayını biliyorum ama bariz fark var sanki, sizde de öyle mi
Eşit miKısa far hocam, benimkiler eşit aydınlatıyor ama bana yetersiz geldi
Kısa far hocam, benimkiler eşit aydınlatıyor ama bana yetersiz geldi
Cok az bi fark oluyor. Düz duvara yansıtın farkedersiniz. Servisten ücretsiz halleden çok kişi vardı, para isterlerse üsteleyin birazEşit miO daha enteresan geldi bana
Benim de bi servise gitmem gerekicek galiba far ayarı için o zaman
ben bi kapalı otoparka vs soktuğumda fotosunu çekeyim belki bana öyle gelmiştir, ona göre hareket ederimCok az bi fark oluyor. Düz duvara yansıtın farkedersiniz. Servisten ücretsiz halleden çok kişi vardı, para isterlerse üsteleyin biraz